arrow_upward

1 butik: Åtvidaberg

Åtvidabergs kommun ligger i Östergötlands län. Kommunen ligger cirka 15 km från Linköping. I nuläget har ”Åtvid”, som det också kallas, omkring 11500 invånare, varav runt 7000 bor i centrala Åtvidaberg. I Åtvidaberg hittar man...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Butik i Åtvidaberg

Området omkring Åtvidaberg var befolkat redan under medeltid då man hittat koppar i markerna och därmed startat gruvdrift. Den allra första gången gruvorna omnämns i några offentliga dokument var år 1413. Ytterligare dokument avslöjar att gruvdriften sedan lades ner under 1500-talet bara för att återupptas under senare hälften av 1700-talet. Det innebar att man tidigt hade järnväg på platsen och 1856 rullade de första malmvagnarna till kopparsmältverket i Åtvidaberg. När malmen senare började tryta startade gruvans dåvarande ägare Europas första fabrik för tillverkning av kontorsmöbler. Trots sin långa historia av industrier är orten tämligen liten med omkring 7000 invånare. Men även om befolkningsantalet är ganska ringa finns ett livfullt centrum med goda affärsmöjligheter för den som vill driva butiker i Åtvidaberg.

Näringslivscentrum och butikslokaler i Åtvidaberg

Även om orten befolkningsmässigt är ganska liten finns ett livfullt näringsliv. Kommunen arbetar aktivt för att ge möjligheten till ett rikt företagsklimat och därför har man inrättat ett näringslivscentrum. Enligt centret själva förmedlar de kunskap och kontakter. De driver dessutom projekt åt kommunledningen med syfte att förbättra klimatet för företagande oavsett om det är tillverkningsindustrier eller butik i Åtvidaberg. Man arbetar även som brobyggare mellan företagare, kommunen, organisationer och universitet och även andra aktuella aktörer. Allt med syfte att stärka tillväxten. Som en del i detta anordnas åtskilliga nätverksträffar där företag bjuds in att delta. Allt ifrån mingelkvällar till frukostmöten som hjälper företagare att hitta nya samarbetspartners.

Kända företag

Det finns många kända kedjor med butiker i Åtbidaberg men förutom shopping är en del företag på plats. Det allra mest välkända av företagen i staden är Facit AB, som startades redan 1906. Företaget kallades då AB Åtvidabergs förenade industrier och var Europas första tillverkare av kontorsmöbler. Under 1930-talet tillverkade man dessutom träkarosser till AB Volvos personvagnar. Företagets stora genombrott kom 1932 då företaget började tillverka räknemaskiner. Idag har Facit delats upp mellan flera olika företag världen över men i Åtvidaberg finns fortfarande kontraktstillverkaren PartnerTech som har sitt ursprung ut Facit. PartnerTech tillverkar produkter åt andra företag med inriktning mot försvar och marin, informationsteknik, medicinskteknisk utrustning, miljö och sälj- och betallösningar.

Kontor, lager och butiker i Åtvidaberg

Det finns en bra blandning av butiker i Åtvidaberg. Från stora kedjor till små personliga butiker. Storleken på tillgängliga lokaler varierar från mycket små, passande för den mindre butiken, till mycket stora för det stora köpcentret. Här finns även andra sorters lokaler för tillverkningsindustri och kontor. Mest känt är kanske Industrigallerian, ett företagshotell inriktat främst mot industri och tillverkning men även med kontorslokaler. Bland hyresgästerna räknas även Linköpings Universitet/ Näringslivsskolan där man anordnar en näringslivsutbildning som lockar till sig framtidens entreprenörer. Här finns även Securitas AB och ElTel, ledande leverantör av tekniska tjänster inom Europa. I industrigallerian återfinns även Food & Event AB, gallerians egen, prisbelönta, restaurang som främst lagar svensk husmanskost.

star
star
star
star
star
3.7 av 5 / 3 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Passar som café/restaurang
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks