arrow_upward

Lidingö

Området är en aktivt område och idag finns det mer än 5300 företag registrerade som driver sin verksamhet i kommunen. Många företag är inom tjänstesektorn både inom restaurang, hotell, den offentliga sektorn, handel och butikslokaler...Läs mer

Skapa sökprofil

Lidingö butik – en köpstark marknad

Stadsdelen Lidingö ligger öster om vår huvudstad. Den tillhör inte Stockholms kommun och gränsen är vid Lilla Värstan 350 meter från kajens som ligger vid Ropsten. Däremot tillhör området Stockholms län. Även om stadsdelen inte ligger i Stockholms kommun räknas den ändå som en del av Storstockholm. Området består av ön Lidingö som är centralort för kommunen samt några mindre kringliggande öar. Området är del av Stockholms skärgård och upplevs ibland som staden i staden. Här finns ”allt” som invånarna behöver. Sjukhus, köpcentrum, skolor, förskolor, arbetsplatser och butiker på Lidingö.

Butik på Lidingö – med bra kommunikationsmöjligheter

Ut till ön finns en bro, Lidingöbron som är en förlängning på länsväg 277 som går via Ropsten och Torsvik. Detta är kommunens enda vägförbindelse med det svenska fastlandet. Den gamla bron hade endast en körbana och kunde inte ta emot mötande trafik. Denna används idag till mopeder, cyklar och fotgängare som vill ta sig in till stan. Vid nödsituationer kan den också användas i utryckningssyfte av räddningstjänsten, ambulans eller brandkåren. Vid bron ligger Gåshahaleden som är den största genomfartsleden i kommunen. Den går rakt in mot centrum och dess kontor och butik på Lidingö.

Ett område med ljus framtid

Kommunen har huvudstadens enda spårvagnsbana som går från Ropsten på fastlandet till Gåshaga på Lidingö. Från Ropsten går sedan tunnelbanan in till centrala huvudstaden. Detta är en transportsträcka på lite över en halvtimme. Inom kommunen finns ett stort bussnät som inkluderar många av bostadsområdena in till centrum till kontor och butiker på Lidingö. I den värsta rusningstrafiken går det även bussar över bron för att lätta för spårvagnen. Området trafikeras även med båt men endast för personer. Detta gör området mer attraktivt under sommarmånaderna när turisterna och stadsborna vill hitta ut till den vackra naturen. Hamnplatser är i närhet av centrum, turistbyrån, restauranger och butiker på Lidingö.

Butik på Lidingö – en stadsdel med rikt näringsliv

Området är en aktivt område och idag finns det mer än 5300 företag registrerade som driver sin verksamhet i kommunen. Många företag är inom tjänstesektorn både inom restaurang, hotell, den offentliga sektorn, handel och butikslokaler på Lidingö. Den största arbetsgivaren är kommunen som har cirka 2300 anställda och inom kommens gränser finns det nästan 12 000 arbeten, med alla arbetsgivare inräknande. I AGA:s tidigare lokaler ligger i dag områdets företagspark Dalenum där det finns fabrikslokaler, kontor och enstaka butiker på Lidingö till lite över 70 företag.

Väletablerade företag

AGA är den största privata arbetsgivaren i kommunen med lite mer än 150 anställda och utgör en del av områdets företagsby. Utöver deras huvudkontor har de en liten fabrik och en butik på Lidingö. De tio största företagen med produktion, lager, kontor och butiker på Lidingö är: • Aga AB (Linde group) • Bonver Videodata AB • Högsätra städ- och fastighetsservice AB • Käppalaförbundet (Käppalaverket) • Mentor Communications AB • Attendo Care AB • Carl Bruske Måleri • Interspiro AB • Lidingö kommun

Läs mer om Lidingö på WikiEstate
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar