arrow_upward

Mölndal

Den lilla tätorten Mölndal i Göteborgs län ligger söder om Göteborg och är idag en centralort för Västra Götaland. Innan orten blev ett samhälle och företag flyttade dit, bostäder började byggas och även många butikslokaler...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Mölndal butik – i en växande region


Tätorten Mölndal i Göteborgs län ligger söder om Göteborg och är centralort för Västra Götaland. Innan orten blev ett samhälle och företag flyttade dit, bostäder började byggas och butik i Mölndal öppnades var det endast en liten by med fyra bostäder. Längst med kommunen ligger en å som kommer att symbolisera hela kommunen och dess geografiska läge. Idag har platsen blivit ett av landets mest attraktiva läge att starta företag, expandera, bygga bostäder eller öppna butik i Mölndal. Tack vare sitt geografiska läge har Mölndal en fantastisk infrastruktur där multimodala transportlösningar kan tillämpas och både Öresundsbron och Sveriges största hamn inom rimliga avstånd.


Butik i Mölndal – en attraktiv plats redan på 1930-talet


Namnet på orten kommer från den kvarnverksamheten som försörjde byn under början av 1900-talet. På fornnordiska betyder Möln kvarn därav namnet Mölndal. Idag är kommunen en aktiv del av det svenska näringslivet med produktionslokaler, lager, kontorshotell och butik i Mölndal. Under år 1930 var man tvungen att lägga ner mjölverksamheten på grund av den rådande ekonomin i landet. Idag är byggnaderna K-märkta och har en plats på turistkartan för området.


Ta del av det svenska näringslivet på nära håll


Att många välkända företag valt att lägga delar av sin verksamhet i kommunen är ingen nyhet. När man kollar på statistiken från Göteborgsstad är Mölndal den enda kommunen i området som har fler människor som pendlar till kommunen än från. Några branscher som blivit viktiga för området med lokaler, kontor och butik i Mölndal är forskning och utveckling, Life Science och textil. Viktiga branscher som vi vill behålla i Sverige och förstärka det svenska varumärket på världsmarknaden.


Butik i Mölndal – ett bra geografiskt läge med bra infrastruktur


Med den goda infrastruktur som finns i området är det många företag som väljer att etablera sig i området. Marken och hyran på lokaler, lager och butik i Mölndal är fortfarande billigare än i centrala Göteborg. Stationen i området har bra tågförbindelser både i norrgående och sydgående riktning och en del tåg går med slutstation i Köpenhamn, Danmark. Utöver tågen finns det både spårvagn och bussar både lokala och regionala. Till de större industriområdena och kontorshotellen finns det regelbundna bussar och kommunen jobbar ständigt för att kommunikationen till och från arbetsplatser och skola ska fungera smidigt för invånarna.


Mölndal – ett område med stark företagskultur


I kommunen finns många välkända och väletablerade företag främst inom forskning, Life Sciene och mode. Företagen har både verksamhet, lager och butik i Mölndal. Några av de väletablerade och världsledande företagen inom Life Science är Neoventa Medical AB, Siemens Healthcare Diagnostics AB och Wellspect Healthcare AB. Området har även regionens största handelsområde med butiker i Mölndal. Här finns över 200 butiker med kringliggande företagsanknytningar. Därav ökar antalet arbetstillfällen också i området då utvecklingsavdelningar, designers och andra instanser som inte arbetar i butik i Mölndal sitter ett stenkast bort. Några av de företagen som har butik i Mölndal samt utveckling och design i området är Panor, Sweden Fashion House och Kappahl.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa