arrow_upward

0 produktion/lager: Mölndal

Centralorten Mölndal ligger i Västra Götaland och är en tätort inom Göteborgs län. Innan området blev ett attraktivt läge för fabriker, lager och kontorshotell i Mölndal fanns där en liten by med endast fyra bostäder...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Mölndal lager – med direktanslutning till E6:an

Mölndal är en tätort i Göteborg och central ort i kommunen Mölndal. Namnet kommer från den ås som löper genom kommunen där det en gång låg en liten by med fyra bostäder. Idag är det ett väl bebyggt område med bostäder, produktionslokaler och lager i Mölndal. Ordet möln betyder på fornnordiska kvarn och syftar på de kvarnar som stod på platsen under tidigt 1600-tal. Området var känt för sina kvarnar ända in på 1930-talet då de sista omgångarna med mjöl maldes. Byggnaderna är idag kvar men är K-märka som byggnader, industrier och lager i Mölndal.

Med lager i Mölndal – en möjlighet till expandering med god infrastruktur

Områdets började utveckla sig till en industristad redan under 1600-talet i takt med att industrialiseringen i Sverige tog fart. Med fabriker och lager i Mölndal drog pappersindustrin igång som utvecklade pappersmamma utifrån ved och den drivande skogsindustrin. Senare slog Oljeslageriet igång och tillverkningen av vegetabiliska oljor som kunde tillverkas bland annat i de gamla kvarnarna som stod på platsen sedan tidigare. Den sista vågen av industrier som etablerade sig i området är textilindustrin tack vare det geografiska läget och tillgången på vattnet. Vid denna tid hade området växt från ett litet kvarnsamhälle till ett växande bostadsområde.

Lager i Mölndal – en växande kommun med bra strategiskt läge

Många stora företag har valt sig att etablera sig i området och det märker man på den statistiken som tagits fram på pendlingen i Göteborgsregionen. Av de 13 kommuner som ingår i Göteborgsregionen är det den enda i hela området som har fler som pendlar till området än från. Här finns också ett flertal företag med egen forskning, utveckling och Life Science. Andra viktiga företag i området med produktion och lager i Mölndal är inom design, kläder, mode och möbler.

Ett lager i Mölndal – ett aktivt utvecklingsområde för flera branscher

Området är känt för sin expansiva företagsamhet och inom Life Science finns det ett flertag företag som är världsledande inom sina områden. Några av företagen med utveckling och lager i Mölndal är: Siemens Healthcare Diagnostics AB, Neoventa Medical AB, Wellspect Healthcare AB och Mediel AB. En annan viktig bransch som är viktig för kommunen är detaljhandeln då området står för det största handelsområdet i hela Göteborgsregionen. Handelsområdet står för stora delar av arbetstillfällena i kommunen då de kringliggande lager i området blir mer aktiva och skapar mer arbete desto bättre handelsområdet utvecklas. I området finns även ett flertal designers med lokaler och lager i Mölndal, bland annat KappAhl, Sweden Fashion House och Panos.

Lager i Mölndal – med god infrastruktur både i norr och söder

Området har god infrastruktur och kollektivtrafik både i sydgående riktning och mot Göteborg i norr. Stationen är områdets knytpunkt och nästan 30 % av tågen mot Köpenhamn stannar på stationen. Utöver Öresundstågen finns buss och spårvagn som alternativ. Stationen har bra förbindelser med de större industriområdena, fabrikerna och lager i Mölndal. Det är kommunen som ansvarar för att kollektivtrafiken ska fungera så smidigt som möjligt för resenärerna och utreda om det finns behov för åtgärder i infrastrukturen.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks