arrow_upward

Mölndal

Det finns ett gott utbud av moderna lokaler i Mölndal - en del av Göteborg. Mölndal kommun är med sina ca. 65 000 invånare en del av tätorten Göteborg. Goda kommunikationer finns ut till Mölndal...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Kontor i Mölndal - nära Göteborg

Mölndal kommun är mitt i en tillväxtfas och en viktig del av tätorten Göteborg. Mölndal är en konstant växande stad där allt fler företag väljer att öppna upp nya kontor. Det finns bra kommunikationer ut till Mölndal, dit man kan ta sig såväl på egen hand eller åka kollektivt. Mölndals kontorslokaler fylls mestadels av företag som är verksamma inom biovetenskap, biomedicin och bioteknologi. Ett stort och viktigt kontor är Astra Zenecas globala kontorslokaler för forskning.

Växande stad, nya kontor, nya jobb

Mölndal växer konstant. I dag finns det ca.1 företag med kontor i staden, per ca. 8 invånare. Trots den lilla staden är över 8000 företag närvarande. Totalt finns det ca 3000 kontor för enskilda näringsidkare, ca. 3000 kontor för aktiebolag, ca. 600 kontor för handelsbolag, 500 kontorslokaler som ägs av ideella föreningar, ca. 30 kontor som ägs av utländska juridiska personer och totalt ca. 8000 lokaler av industriell eller kommersiell karaktär.

De största företagen i Mölndal är:

De tio viktigaste företagen med kontor eller industrilokaler i Mölndal är: 

  • KAPPAHL SVERIGE AB
  • DENTSPLY IH AB
  • PRAKTISKA SVERIGE AB
  • HEDIN GÖTEBORG BIL AB
  • SANTA MARIA AB
  • PAPYRUS SUPPLIES AB
  • BAGGIUM VÅRD & BEHANDLING AB
  • LAMBERTSSON KRAN AB
  • MECHANUM SVERIGE AB
  • TRANPENAD LOGISTIK & INDUSTRI AB

Mölndal - Bästa kontors miljön

Mölndal erbjuder fräscha kontors lokaler endast ett stenkast från Göteborg. I staden finns daghem, förskolor och skolor, även vuxenutbildningar och kulturskolor finns närvarande. Betygssnittet är högt och många vidareutbildar sig. Mölndal är Sveriges fjärde bästa stad utifrån behöriga lärare och såväl skolmiljön som kontorsmiljön är bra och optimal för utbildning och affärer. Skolorna är stora och fräscha, likaså utbudet av kontorslokaler för företag och Mölndal erbjuder en god studie och arbetsmiljö.

Företag med kontor nära Universitetet

Många företag har kontor och lokaler nära Göteborgs Universitetet och Chalmers Tekniska Högskola. Stora teknologi parker har alltid stött stora branscher, exempelvis IT och microvågsteknologin. Även forskning är en viktig del av staden. I Mölndal har två stora nationella forskning institut kontor, IFP SICOMP AB och IVF industriella utvecklingskorporation. En annan stor och viktig aktör i Mölndal är Zeneca som har sitt globala kontor för forskning just i Mölndal. Även andra viktiga företag inom biovetenskap har kontor och industrilokaler i Mölndal och staden är en viktig plats som lockar allt fler nya biomedicinska aktörer att etablera lokaler.

Växtfas - nya företag och kontor

Mölndal är en av Sveriges mest växande kommuner. Staden är en av Sveriges främsta näringslivskommuner med över 8000 företag som har kontor- och industrilokaler närvarande. Företagen, kontoren och lokalerna blir fler och fler, och Mölndal är rankad som nr. 35 av Sveriges totalt 290 kommuner gällande företagsklimat.

Läs mer om Mölndal på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa