arrow_upward

1 produktion/lager: Göteborg Yttre

Med lagerlokaler i Göteborg yttre finns företaget ett väletablerat område i Sveriges andra största stad Göteborg är landets andra största stad efter vår huvudstad Stockholm. I tätorten bor det 550 000 invånare och det gör...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Bli en del av Sveriges framsida med lager i yttre Göteborg 

Göteborg är Sveriges andra största stad efter Stockholm och Nordens femte största. Lite skämtsamt brukar staden och västkusten kallas för Sveriges framsida, och nog ligger det någonting i det då staden ligger vänd mot Nordsjön och världshaven. Staden fick sina stadsprivilegier av Gustav II Adolf 1621 och var till en början en utpräglad fiske- och sjöfartsstad. Under 1800-talet förändrades staden till en industristad till större delen tack vare de många inflyttade britter som bodde i Göteborg under den här tiden. Med åren har sedan Göteborg vuxit ihop med det som en gång var utpräglade förorter som Mölndal och Partille vilka nu utgör Göteborgs yttre. Här finns många olika områden för företagaren i behov av lager i flera av de stadsdelarna. 

Näringsliv i Göteborg Yttre

Flera stora och välkända företag har sina rötter i Göteborg och märkligt nog har många av dem uppstått på Hisingen. Väl värt att nämna är kanske den allra första industrin som fick sina privilegier den 20 maj 1646. Det gällde då ett vantmakeri och ett repslageri. Industrin tillverkade främst tågvirke till båtar men även ylle och kläder av olika slag. Även om det finns gott om industrier i Göteborg så står de inte längre för lika stor del av stadens tillväxt som de en gång gjort. Man skulle kunna säga att stadens inriktning gått från industrisektorn till tjänstesektorn. 2013 var stadens största tillväxt inom den finansiella sektorn och företagstjänster. Staden har även etablerat sig som en turistort med turism som omsätter allt större summor pengar för varje år.  

Forskning och Sjukvård  

Det är inte bara industri och tjänstesektorn som är stor i Göteborg. Här finns även en stor del av Sveriges läkemedelstillverkare och annan medicinsk industri. Företag som AstraZeneca, Getinge, Mölnlycke och Nobel Biocare har alla såväl kontor som tillverkning i staden. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en annan stor arbetsgivare. Sjukhuset grundades 1997 och är en sammanslagning av akutsjukhusen Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus. Idag är sjukhuset norra Europas största sjukhus med sina 2100 platser och sysselsätter ungefär 17 000 personer. Förutom vård bedriver sjukhuset forskning inom bland annat hjärt-kärlsjukdomar, metabola sjukdomar och cellterapi. Tillsammans med Stockholm har man ansvar för ungefär 30 % av världens stamcellslinjer.  

Kommunikationer – Möjlighet till transport till och från lager i yttre Göteborg 

I och omkring Göteborg finns några av Skandinaviens största industrikoncerner och tack vare dessa företags närvaro är kommunikationerna lysande. Från Göteborgs hamn, som dessutom är Nordens största hamn, sker stora delar av Sveriges export och import. Här är det nära både till resten av Sverige, via järnväg eller landsväg, och till resten av Europa och världen via båt. Oslo ligger bara dryga 29 mil bort och till Danmark tar det bara en timme eller två med färja. För den som har sitt lager placerat i yttre Göteborg finns goda transportmöjligheter via tåg eller lastbil vidare, antingen till hamnen eller flygplatsen på Hisingen eller vidare in i Sverige. 

star
star
star
star
star
4.5 av 5 / 2 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks