arrow_upward

Husie

Den tredje största staden i Sverige är Malmö med sina ca 320 000 invånare. Det är en väldigt populär stad att såväl bo, arbeta och turista i. Kommunens läge mitt i den expansiva Öresundsregionen bidrar...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Malmö Husie kontorshotell – ett bra läge med i Malmös mest expansiva område

Stadsdelen Husie ligger i de östra delarna av Malmö och är idag stadens mest expansiva områden. Enligt stadsdelsförvaltningen med kontorshotell i Malmö Husie bor det nästan 35 000 invånare i området idag. Stadsdelen ligger mellan staden och Yttre Ringvägen och har stora marker till att expandera ytterligare. Enligt stadsdelskontoret med kontorshotell i Malmö Husie kommer byggandet att pågå i fler decennier. De två delarna av området som håller på att byggas upp just nu är Kvarteret Draken och Gyllins Trädgård. Framtill år 1982 använder marken till den svenska armen och Skånska luftvärnsregementet som flyttade ner till Ystad för några år sedan.

Kontorshotell i Malmö Husie – med raka spåret till Danmark

En av stadsdelens mest expansiva områden år Gyllins trädgård. Området består till största del av bostäder men även företagslokaler och kontorshotell i Malmö Husie. Trädgårdsmästaren Knut Gyllin startade under 1900-talet en handelsträdgård på den platsen som idag är bland annat bostadsområdet. Trädgårdsmästaren började sin handelsträdgård med endast ett halv tunnland i mitten på 1900-talet och när han var som mest aktiv odlade han på 839 tunnland. På de 839 tunnlanden står idag bostäder, lokaler och kontorshotell i Malmö Husie. Vid den tiden var trädgården den största handelsträdgården norr om Alperna med sina 144 växthus och 3600 bänkfönster. Han byggde även världens största växthus som var 23 meter brett och över 200 meter långt. För att kunna finansiera trädgården ägde Knut en kolgruva i Höganäs men runt år 1970 var trädgården ändå tvungen att lägga ner på grund av ekonomiska problem.

Husie – det nya Malmö

Stadsdelen blev en stod del i den bostadsbrist som fanns i landet mellan år 1940 och 1950. Socialdemokraterna startade ett miljonprojekt där det byggdes upp många hus, lokaler och kontorshotell i Malmö Husie på kort tid. Hälften av dessa byggnaderna har idag fått rivas på grund av fuskbygge och resten i behov av stora renoveringar. Idag är många av dessa byggnader hyresrätter i både bostadsform och kontorshotell i Malmö Husie. De flera byggnaderna ägs av företager Akelius som tidigare var Hugo Åbergs. I området har Sverigedemokraterna tagit många röster där 40 % av invånarna röstade på partiet i EU-valet år 2014. Arbetslösheten i området är större än snittet i staden och medelinkomsten ligger på 103 000 SEK om året. Bostäderna, lokaler och kontorshotell i Malmö Husie är fortfarande relativt billiga att investera i då det geografiska läget är ett stort plus.

Kontorshotell i Malmö Husie – många potentiella kunder

I stadsdelen ligger Sveriges största galopp- och travbana, Jägersro. År 1907 stod banan klar för både nationella och internationella tävlingar med arkitekten och hästfantasten Christian Lauritz Möller i spetsen. Christian var en dansk som trivdes bättre på den svenska sidan och startade därför sin verksamhet lokalt i ett kontorshotell i Malmö Husie. Han blev snabbt en Malmöikon och har bland annat varit med och skapat delar av Gustaf Adolfs torg, kallbadhuset nere på Ribban, Posthuset nere vid centralen och Chokladfabriken. Idag lockar banan till över 100 tävlingar per år och hästintresserade och företag väljer att lägga evenemang på banan för träffar med potentiella kunder eller för kundvård.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa