arrow_upward

Stockholm City

Skillnaden mellan vanliga kontorslokaler och kontorshotell i Stockholm City är stor. Kontorshotell kallas även för företagshotell och är precis som namnet säger - ett hotell för företag. I ett kontorshotell kan företag snabbt få tillgång...Läs mer

Skapa sökprofil

Stockholms utbud av kontorshotell

Stockholm, Sveriges huvudstad är en attraktiv plats för både etablering av nya företag i existerande kontorshotell som för nybygge av kontorshotell. Nackdelen är att många företag vill vara närvarande i centrum, där är även priserna höga. Stockholms city erbjuder många stora kontorshotell men de flesta är proppfulla, efterfrågan växer för varje dag och möjligheterna blir därmed större i utkanterna av city där det är snäppet billigare att hyra in sig på ett företagshotell.

Skillnaden mellan vanliga kontorslokaler och kontorshotell

Kontorshotell kallas även för företagshotell och är precis som namnet säger - ett hotell för företag. I ett kontorshotell kan företag snabbt få tillgång till hela företagets behov och därmed kunna representeras på en specifik ort. Allt finns på plats, möbler, datorer och skrivare etc., men även annat så som till exempel en receptionist. Ett kontorshotell är lösningen för att snabbt få tillgång till ett kontor utan bestyr. Företagshotell är den snabbast växande formen av kontorslokaler idag, det kommer allt fler och därmed blir utbudet större.

Fördelarna med att hyra ett kontorshotell

Fördelarna med att hyra ett kontorshotell är stora, på listan över fördelar kan vi räkna upp följande:

Attraktivt läge - Vissa företag ser placeringen som viktig andra som mindre viktig, oavsett vilket så vill de flesta ha ett kontor på en attraktiv plats. Om man väljer ett kontorshotell, finns dessa oftast på attraktiva platser vilket innebär att alla företag har råd att finnas på attraktiva platser, om inte permanent, åtminstone under en begränsad tid. Möjligheten kan utnyttjas i början innan företagen blir kända.

Hög kostnad - Visst kostar kontorshotell, men det gör även tid. Att själv komma igång, lägga ner tid på att hitta kontorslokal, köpa inredning osv. innebär tid och tid kostar ibland mer än inhyrning på företagshotell.

Flexibilitet - Man väljer hur länge man vill stanna och gör kontraktet utifrån det. Flexibilitet kännetecknar kontorshotellen. Många erbjuder löpande kontraktstid, andra på månadsbasis - man kan därmed prova på, se om man trivs och slipper andra bekymmer med långa bindningstider etc.

Koncentration på det som är viktigt - Man kan lägga ner all fokus på verksamheten vilket i sin tur ger goda resultat.

Myten om att kontorshotell förknippas med höga kostnader

Nej, ett kontorshotell är inte dyrare än att själv hyra en lokal, inreda den, betala alla småavgifter, anlita en receptionist, en eventuell portvakt, betala för underhåll av byggnad, hissar etc. På kontorshotellet är allt färdigt, man behöver endast etablera företaget i det redan inredda kontoret.

Stockholms populäraste kontorshotell finns i Östermalm och på Kungsholmen.

De mest attraktiva kontorshotellen finns i Östermalm och på Kungsholmen. Kungsgatan erbjuder ett stort och fräsch kontorshotell, MYOFFICE. Områdena är centrala, har god tillgång till kommunikation och är generellt svåra att hyra sig in på då priserna är höga och tillgång på lokaler är begränsad. Kontorshotellen har därför blivit väldigt populära.

Kontorshotell för stora och små företag

I Stockholm men även i resten av landet finns kontorshotell med en mix av stora och små företag men även företagshotell där det endast finns små företag eller stora företag. Man kan välja hur stor lokal man behöver och därmed växa på plats då man kan hyra upp större utrymme allt eftersom företaget växer.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar