arrow_upward

Lund

Lund, en studentstad, industristad och kulturstad. Nära Malmö, nära Köpenhamn. Goda kommunikationer med bil, tåg och annan kollektivtrafik. Endast några kilometer från Öresundsbron och Malmö Airport och med tillgång till både hamnen i Malmö och...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Lund - företag och lokal nära Köpenhamn

Lund, en studentstad, industristad och kulturstad. Nära Malmö, nära Köpenhamn. Goda kommunikationer med bil, tåg och annan kollektivtrafik. Endast några kilometer från Öresundsbron och Malmö Airport och med tillgång till både hamnen i Malmö och Helsingborg. Lund är en bra placering för såväl existerande företag vars lokaler redan finns etablerade, som för nyetablerade.

Centrum för lokaler inom IT branschen

Lund är centrum för High tech företag. Närvarande med lokaler i staden finns Sony Mobile Communications, Ericsson, Doro, Microsoft och andra stora aktörer inom IT branschen. Lunds tekniska högskola är en viktig del av IT industrin i Lund som kopplar ihop Lunds historiska förbindelser med den industriella ekonomin. I Lund finns även Ideon, en företagspark för high tech företag med god anknytning till universitetet.

Medicinska företag med industrilokaler i Lund

Andra viktiga industrier i Lund är den medicinska och farmaceutiska. Förut hade Astra Zeneca lokaler, men dessa ersattes av Ideon Medicon Village 2010. Även biotekniskt är Lund en viktig stad. I Lund finns industrilokaler för Tetra Pak som är kända för pappersförpackningar i hela världen.

De viktigaste företagen med lokaler i Lund

De viktigaste företagen med industrilokaler i Lund idag är: Tetra Pak med sina kontors och industrilokaler Ericsson Modems kontorslokaler Sony Mobile kontorslokaler Alfa Laval industrilokaler Gambro industrilokaler

Stora industrilokaler men även köpcentrum

Det största köpcentret i Lund är Nova, där har de flesta kända varumärkena hyrt lokaler. Även Lunds centrum bjuder på god shopping, flera torg och gator har butikslokaler och Lunds centrum är även hem för en rad trevliga uteserveringar och restauranglokaler.

Flera stora företag har eller har haft lokaler i Lund

De viktigaste industrierna i Lunds Historia som haft lokaler och varit verksamma i staden är: AB Lunds mekaniska verkstad Annetorps tegelbruk industrilokal Astra Zeneca produktionslokal Berlingska boktryckeri lokal Borgs färgeri Carl Holmbergs mekaniska verkstad Ericsson Radio Systems Ericsson Mobile Communications Ericsson Mobile Platforms Hugo Nordströms handskfabrikslokal Håkan Ohlssons boktryckeri lokal

Känd för sina industrilokaler, näringsliv och forskning

Lund är känd för sin industri, näringsliv och forskning. Lund har en lång tradition av forskning och entreprenörskap där både internationella, världsledande företag är närvarande men även nya företag öppnar upp nya lokaler. Flera stora forskningsföretag har öppnat industrilokaler och utvecklats i samspel med universitetet och forskningsbyn Ideon. Lund ses som ett centrum för nyskapande forskning och industrilokaler.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa