arrow_upward

Mölndal

Mölndal är en av Sveriges främsta näringslivskommuner, i staden finns ca. 8000 aktiva företag och de blir fler och fler för varje år som går. Staden ses som en av Sveriges främsta näringslivskommuner och utbudet...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Lokaler i Mölndal - en del av Göteborg

Mölndal kommun är med sina ca. 65 000 invånare en del av tätorten Göteborg. Goda kommunikationer finns ut till Mölndal antingen att köra på egen hand eller att åka kollektivt, med buss och spårvagn. Staden är mest känd för sina biovetenskapliga företag, med många stora viktiga aktörer inom biomedicin och bioteknologi. Mölndal är en växande stad som där allt fler företag etablerar lokaler.

Astra Zenecas globala lokaler för forskning 

En viktig Aktör med lokaler i Mölndal är Astra Zeneca, som har en av sina globala forskningscentrum med över 3100 anställda i Mölndal. Flertal andra företag inom biomedicin och dess forskning finns närvarande i staden. Detta gör staden till en viktig stad inom allt som har med biovetenskap att göra. Inte minst lockar staden andra biomedicinska aktörer att etablera lokaler.

Lokaler nära Universitetet

Närheten till Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola och deras teknologi parker har alltid givit stöd åt utvecklingen av branschen som mikrovågsteknologin och IT. Detta innebär att företag inom de precis nämnda branscherna har lockats till att ha lokaler i Mölndal. En annan viktig del av Mölndal är de två nationella forskningsinstituten IFP SICOMP AB och IVF industriella utvecklingskorportation, som båda har lokaler i Mölndal.

Fakta om företag med lokaler i Mölndal:

I Mölndal finns det 1 företag per ca. 7.5 invånare. Mölndal har 8 116 st företag 3 103 Enskilda näringsidkare 2 968 Aktiebolag 577 Handelsbolag, kommanditbolag 505 Ideella föreningar 167 Bostadsrättsföreningar 127 Samfällighetsföreningar, vägföreningar 66 Ekonomiska föreningar 48 Övriga stiftelser eller fonder 33 Enkla bolag 25 Utländska juridiska personer 

De viktigaste företagen som har lokaler i Mölndal:

De tio viktigaste företagen med kontorslokaler eller industrilokaler i Mölndal är: 

  • KAPPAHL SVERIGE AB
  • DENTSPLY IH AB
  • PRAKTISKA SVERIGE AB
  • HEDIN GÖTEBORG BIL AB
  • SANTA MARIA AB
  • PAPYRUS SUPPLIES AB
  • BAGGIUM VÅRD & BEHANDLING AB
  • LAMBERTSSON KRAN AB
  • MECHANUM SVERIGE AB
  • TRANPENAD LOGISTIK & INDUSTRI AB 

En stad som växer och där nya företag etablerar lokaler

Mölndal är en av Sveriges främsta näringslivskommuner, i staden finns ca. 8000 aktiva företag och de blir fler och fler för varje år som går. Staden ses som en av Sveriges främsta näringslivskommuner. I Svenskt Näringslivs årliga rankning av kommunernas företagsklimat befinner Mölndal sig på plats 35 av Sveriges 290 kommuner.

Mölndal, känd för bra miljöer i utbildnings lokalerna

I Mölndal finns både förskola, daghem och förskoleklasser för små barn. För större finns grundskola, särskola, fritidshem, gymnasieskola och för de vuxna finns det vuxenutbildning och kulturskola. Skolorna är fina och med bra betyg. Ungdommarna är ordentliga och många går ut utbildningar med höga betyg. Det är även många från Mölndal som studerar vidare på universitet. Staden är räknad som den fjärde bästa i Sverige - en av de fyra kommunerna som har flest behöriga lärare. Mölndal är därmed inte endast en bra stad ur företagande och industilokalierings perspektiv utan även utifrån utbildningsperspektiv.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa