arrow_upward

Stockholm City

I Det finns många finns möjligheter att lokalisera sitt kontor i Stockholm City och de centrala delarna av staden och samtidigt dra nytta av att vara nära Nordens finanscentrum. Stockholms storlek och dess dragningskraft gör...Läs mer

Skapa sökprofil

Stockholm – Huvudstad på alla sätt 

I Stockholm finns alla förutsättningar för ett verksamhet att lyckas. Här finns möjlighet att lokalisera sitt kontor i de centrala delarna av staden och dra nytta av att vara nära Nordens finanscentrum. Stockholms storlek och dess dragningskraft gör att det finns en väldigt kompetent arbetsstyrka i staden, inte minst när man tänker på alla välrenommerade högskolor som finns här. Här finns välkända Stockholms Universitet (SU) med handelshögskolan Stockholm School of Economic (SSE) och även Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).

Företagen flyr centrum

Även om det finns många fördelar med att ha kontor i centrala Stockholm kan det också vara till ens fördel att lokalisera sig lita utanför. Till exempel i Kista, Vällingby eller Sollentuna har många företag valt att rota sig. Under våren 2014 höjde kontorslokalägarna hyran till 4500 kr per kvadratmeter vilket påverkade många företag. I tekniktunga Kista är hyran hälften så dyr, omkring 2200 kr per kvadratmeter och de har fått hyresgäster såsom Ericsson och IBM.

Låg vakans av kontor i Storstockholm

I dagsläget har hyran för kontor i centrala Stockholm höjts till ca 4500 per kvadratmeter men samtidigt har de en låg vakans av kontor om ca 3,6 %. I Storstockholm är ca 9,1% av kontoren vakanta vilket är det lägsta det har varit sedan 2001. Företagen väljer att flytta ut från centrum och till områden runt om Stockholm, särskilt till Solna och Sundbyberg. Stockholms nya arenastad, Friends Arena, har attraherat allt fler företag såsom Telia och SEB.

Östermalm — Stockholms finanscentrum

Ett av Stockholms mest centrala områden, Östermalm, har attraherat företag i mångfald där finans och försäkringsbranchen. Förutom de branscher ser Östermalm många företag inom konsultverksamhet. Några av de större företagen på Östermalm är HSBC och Bloomberg mm. Företagen på Östermalm har naturligtvis tillfört till stadens låga vakans och tills vidare vill de stanna kvar i centrum i stället för att följa flocket och flytta ut till gränsande områden såsom till Solna och Sundbyberg.

Stockholms Kommunikationer

Man kan kalla Stockholm för en av Sveriges största knutpunkter då staden kopplar gods- och persontrafiken mellan norra och södra Sverige. Det är även en hamnståd då det finns vattenförbindelse mellan andra städer runt Mälaren, Mälardalsregionen och Östersjön. Sedan finns även Sveriges största flygplats, Arlanda, mellan Uppsala och Stockholm med många internationella och regionsflyg. Utöver det finns även Stockholm-Bromma flygplats som är belägen några minuter utanför centrala Stockholm. Till och från staden kan man även ta sig med pendeltåg, lokaltåg, tunnelbana samt spårvagn. Det går en motorvägsförbindelse genom staden som går både västerut, norrut och söderut. Ja, Stockholm är en stad med god tillgänglighet och stora möjligheter för logistik och transport.

Kär stad har många namn

Flera smeknamn används för Stockholm för att attrahera turister. Några av dessa namn är "Mälardrottningen" och "Nordens Venedig". År 2005 fick staden sin officiella slogan "Stockholm, the Capital of Scandinavia". Utöver dessa betecknas staden oftas med de fem bokstäverna Sthlm. Stockholm är en populär destination för turister och många lockas även av den vackra Skärgården och alla dess många öar.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar