arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Bild till nyhet

5 väsentliga kontorstrender för en modern arbetsplats

07
jan
2015
Steen Uno
70 procent av alla kontorsarbetare jobbar fortfarande i stela traditionella cellkontor. Genom den explosiva flödet av nya banbrytande informations- och kommunikationstekniker kommer dagordningarna förändras.
07
jan
2015
Steen Uno

Här är fem bra förslag på viktiga trender som kommer att forma (om) kontoret — även ditt kontorsrum och din arbetplats — vägen i 2015: 

1. Den totala mobiliteten

Smartphones, tablets och notebooks av alla slag har gjort kontoret mobil, geografiskt oberoende och dessutom givit tillgång till uppgifter var som helst och när som helst. Fler och fler kontorsanställda arbetar på ett decentraliserat sätt. Antingen i företagscententer, hemma eller på resande fot. Möjligheterna för flexibel kontorsarbetenås är på väg att radikatalt omdefinieras.

2. Företag i networking

Företagen är i gång med att utvecklas till nätverksorganisationer. Traditionella hierarkier ersätts med decentraliserade nätverk där var och en (eller i lag) bidrar med sitt oberoende av tid och plats.

3. Kommunikation - ett nyckelord

Decentralisering och flexibilitet ställer högre krav på kvalitet i samarbetet. Hastighet och komplexitet är drivkrafter till det ökande behovet av kommunikation. Modern teknik skapar högre hastighet och komplexa företagsrelationer kräver direktkommunikation. Således finns det ett växande behov av rumsmöblering för snabb face-to-face kommunikation. 

4. Ökande krav på effektivitet

Den väldesignade kontorsarkitektur kommer att passa in ännu bättre med det ökande kravet för effektivt arbete. Plats-optimering och smarta användarkoncept som t.ex. rumsfördelning är begrepp som kommer att bli allt viktigare för dagens moderna kontor. 

5. Kontoret får kreativ boost

De stora IT-företag sätter agendan och allt fler och fler företag hoppar på tåget. Företagen sätter allt på spel när framtidens kontor utvecklas och ersätter det gamla. Ibland kan det vara meningsfullt att boka möten i en avslappnad lounge då innovation behöver social friktion i kreativa miljöer. 

 

Dessa 2015 trender kommer att tydligt återspeglas över hela världen i framtidens kontors -planläggning, -design och -inredning. För det enskilda företaget kommer det återspeglas i form av:

• Inredning av skräddarsydda möteszoner centralt i företaget
• Nya arbetsstationer och kommunikationspunkter för både sittande och stående kommunikation
• Mer enkla och kompakta arbetsstationer
• Ökad mångfald i färger och material
• Integration av den nyaste teknik i företagets kommunikationsområden

                                                                                                                                         Kilde: Wiesner-Hager Möbel GmbH
Läs mer här om The 5 main office trends for 2015

 

 
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp