arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Sverige fbreduced

Få goda tips för fotografering av din uthyrnings fastighet

29
jan
2016
Anna von Sivers
Bra bilder är väldigt viktigt när du ska presentera fastigheten som du vill hyra ut. Lokalebasens fotograf ger dig här fem tips för hur du tar bra bilder av din fastighet.
29
jan
2016
Anna von Sivers


Byline

 

Bra bilder som presenterar din uthyrnings fastighet på bästa möjliga sätt, är avgörande för hur många förfrågningar du får, och hur snabbt du får dina lediga fastigheter uthyrda. Studier från Lokalebasen visar att antalet visningar är upp till 44 procent högre för annonser med bilder än annonser utan bilder.

 

Matt Marsh, som är Lokalebasens nya fotograf från London, ger dig här fem tips för vad du bör tänka på och ta hänsyn till när du fotograferar din fastighet.

 

1. Ljus:lejemål 
Tänd alla lampor och öppna upp alla gardiner och persienner. Detta ger dig möjlighet för att få in massvis av naturligt ljus i rummet, vilket kommer göra dina bilder ljusare och finare. Om du tänder alla lampor kommer ljuset fördelas jämnt i rummet, och du undviker därmed mörka hörn. 

 

Lejemål

2. Vinkling av bilder:
Om du tar bilder på din egendom, använder med största sannolikhet av ett vinkeobjektiv. Breda vinklar har en tenders att dra ut bilder, vilket i sig inte är en dålig sak. Vinklingar kan få rum till att se ännu större ut på ett naturligt sätt, om du gör det på ett rätt sätt. Du bör alltid peka linsen mot hörnet av ett rum, detta  kommer få rummet att se större ut, på ett naturligt sätt. Om du pekar objektet direkt mot en vägg, kommer bilden också se större ut, men de rätta linjerna kommer bli starka och böjda, vilket kommer ge bilden en onaturlig känsla.

 

3. Rena linjer:
Du bör alltid hålla alla raka linjer raka. När du tar bilder av lodräta linjer, exempelvis där en vägg möter en annan vägg, bör fotot alltid vara lodrätt. Det kan annars se ut som om du har fått överbalans i det, du tog bild på. Det kommer ge dina bilder en professionell känsla.

 

4. Långa slutartider eller ISO:
Om du ska ta bilder av ett mörkt rum, finns det flera saker du kan göra för att ljusna upp rummet. Du kan antingen välja att använda en lång slutartid eller så kan du skruva upp kamerans ISO.

Jag vill alltid rekommendera att du väljer en lång slutartid. Slutartiden är den tid där kamerans slutmekanism står öppen. Ju längre tid den står öppen, mer ljus som träffar sensorn, desto ljusare bild får du. Du ska dock alltid komma ihåg att använda en tripod, om du ska undvika att få en otydlig fokus. Den andra möjligheten är att skruva upp kamerans ISO. Det betyder att du gör sensorn mer känslig för ljus, vilket också kommer att göra ditt foto ljusare. Det kommer dock att göra dina foton mer gryniga och otydliga. Jag rekommenderar därför att du alltid håller din ISO under 800, och ännu lägre om du kan.

 

5. Ljusa upp ditt rum med Flash:
Flash är ett fantastiskt sätt att lysa upp delar av ditt rum med. Du kommer dock vara tvungen att använda en extern blixt, så att har möjlighet för att ta den del av kameran och placera den på en annan plats i lokalen. Du bör helst placera din blixt på en plats i rummet och gärna helst dold från kameran. Du kan därmed använda den för att ljusa upp mörka områden. Jag vill rekommendera att du placerar blixten mot en vägg, så att ljuset blir utbrett i lokalen. Det kommer också göra ljuset mjukare. Om du däremot väljer att placera blixten mot det mörka området, kommer ljuset bli mer skarpt och detta kommer synas på din bild.

 

Registrera dig för att bli hyresvärd på at MatchOffice.se och börja marknadsföra ditt kontor med de perfekta bilderna som du just lärt dig att ta.

 

Läs mer om fotografering.
Förstå ISO, bländning och slutartid
Snabb guide för den manuella inställningen av din kamera

 

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.