arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Nemme nudges  29. majreduced

Fyra lätta nudges till en hälsosammare arbetsmiljö

20
maj
2015
Anne-Kathrine Utzon
Nudging kan vara både en enkel och billig lösning om du vill optimera hälsa på kontoret motivera din personal att rensa upp ordentligt efter sig.
20
maj
2015
Anne-Kathrine Utzon

Nudging handlar om att främja ett önskat beteende genom att göra det enkelt att ta rätt val och ge människor en tillgiven knuff i rätt riktning. Vår hjärna är nämligen programmerad till att föredra det enklaste valet och vi agerar för det mesta på autopilot. 

Att implementera nudging på din arbetsplats behöver inte vara särskilt tidskrävande eller kostsamt. Det handlar i grund och botten om att få klargjort vilken typ av oönskat beteende i kontoret du vill ändra och på vilket sätt man kan göra det lättare för medarbetarna att agera mer korrekt, utan att vara medvetna om det. 

Tidningen NINEtoFIVE ger dig här fyra enkla nudging-verktyg som kan främja en sundare och bättre miljö på din arbetsplats:

Gör hälsosam mat synligare

Du kan främja hälsa på kontoret genom att synliggöra hälsosamma alternativ. Placera t.ex. frukt och grönsaker på bordet framför den ohälsosamma. Det kommer automatiskt att få dina medarbetare att äta mer grönsaker. 

Skär frukten eller grönsakerna i stavar och placera dem på kontoret och de anställda kommer mycket snabbare att börja äta mer frukt och grönsaker eftersom de instinktivt äter mer av vad de kan se.

Om kontoret firar en högtid med tårta bör du skära den i mindre bitar då vi tänker automatisk i antal framför storlek.

Servera på mindre tallrikar

Det kan vara svårt att hålla tillbaka på en läcker lunchbuffé och då kan mindre tallrika vara till hjälp. But ut stora tallrikar och helt plötsligt kommer du inta 22 procent färre kaloriet per måltid.

Detta beror på att du automatiskt uppfattar en fylld tallrik som en lämplig måltid. Om tallriken är mindre, äter du helt enkelt också en mindre måltid.

Ett annat "trick" kan vara att placera din lunchbuffé utom synhåll för de anställd. Vänd eventuellt borden så att de sitter med ryggen mot buffén och inte frestas att ta en extra portion.

Kom igång

Stillasittande jobb kan slita på de anställdas trivsel och koncentration. Många studier visar att involvera rörelse i det dagliga arbetet ökar medarbetarnas effektivitet och välbefinnande.

Även om de flesta anställda vill röra mer på sig tar många ändå hiss istället för trappor och sitter ner hela dagen istället för att använda höjdjusterbara funktioner på skrivbordet. 

Placera gula pilar som pekar mot trappan och sätt klistermärken på skrivbord  med pilar uppåt. Du kan också höja skrivborden på eftermiddagen så de anställda möts av upphöjda skrivbord på morgonen. I mötesrummen kan du höja borden och tvinga mötesdeltagarna att stå upp istället för att sitta.

Håll ordning på kontoret

Gul iögonfallande soptunna istället för svart, ger anställda ett kärt tryck till att städa upp bättre efter sig. Placera ett generöst antal av de gula soptunnorna runt konotret samt i köket, som också kan vara effektivt. 

Kontorsanställda kan nudgas till att hålla ordning på sina skrivbord med hjälp av lador som möjligen kan förnyas med logos som förklarar vad de är till för.

 

Få fler tips till enkel och effektiv nudging på kontoret:

10 Ways To Create a Healthy Office Environment

 

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.