arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

10 tips   bild reduced

Gör din dag på kontoret (mer) effektivt med dessa 10 tips

19
sep
2014
Steen Uno
Din arbetsdag framför datorskärmen är full av avbrott och distraktioner. Inkorgen av e-post är full, mobilen ringer konstant, kalendern är fylld med möten etc. Lokalbasen.se har samlat 10 tips som kan ge dig en mer koncentrerad och effektiv dag på kontoret.
19
sep
2014
Steen Uno

Att bli avbruten är stressande och kan vara rent gift för din koncentration vid skrivbordet.

 

Experter konstaterar att det kan ta upp till 20 minuter att komma tillbaka till samma koncentrationsnivå varje gång du avbryts av ett telefonsamtal eller ett nytt e-postmeddelande osv.  Det är ytterst få som kan eliminera och undvika störningar under en hel dag på kontoret. Det gynnar inte bara din arbetsgivare, utan även dig själv, om du genom att fokusera på problemet lyckas minska dina störningsmoment till ett minimum. Lokalbasen.se har samlat 10 hjälpsamma tips för hur du enkelt kommer igång med att göra din arbetsdag mer effektiv och därmed optimera din arbetsförmåga och trivsel på kontoret.

10 hjälpsamma tips till din arbetsdag: 

 

1.       Stäng av mobilen och planera dina telefonsamtal

Din mobiltelefon kan vara en tidstjuv, så en god idé är att stänga av den och planera därefter vilka telefonsamtal du vill prioritera över de kommande timmarna, eftermiddagen eller resten av dagen.

2.       Ordna ditt arbete

Bara för att du sitter vid din arbetsplats, betyder det inte att du är tillgänglig för alla ärenden. Planlägg vilka arbetsuppgifter du ska göra inom en viss tidsram, och gör dem i lugn och ro utan att bli störd.

3.       Använd ljuddämpande hörlurar

Arbetar du i ett kontorslandskap eller högljudd arbetsmiljö, kan du hitta arbetsro och koncentration med ett par ljuddämpande hörlurar med noise-cancelling teknologi, som digitalt avlägsnar oljud.

4.       Använd digitala to-do listor

Använd till exempel gratisprogrammet Wunderlist till att skapa to-do listor och synkronisera dina listor till alla dina plattformar. Ett bra tips är att i slutet av dagen skapa en att-göra lista till kommande arbetsdag.

5.       Använd ett justeringsbart skrivbord

Om du är utrustad med ett skrivbord som är justeringsbart, bör du använda det. Höj bordet när du går på lunch och börja arbeta ståendes efter lunchpausen. Höj bordet igen innan du går hem och börja nästa dag med att stå upp.

6.       Koppla av i dina pauser

Många småpauser kan störa din koncentration men när du väl tar paus bör du koppla av helt från skrivbordet – låta bli e-post och liknande, lämna skrivbordet och ”rensa” huvudet.

7.       Samla nyheterna i ett RSS-feed

Om du är i behov av att hålla dig uppdaterad med vissa typer av nyheter kan du göra din nyhetsläsning mer effektiv genom att skapa ett RSS-feed. Då kan du prenumerera på nyheter som skickas direkt till det program du använder för att läsa dina nyheter.

8.       Spara lämpliga artiklar

Du kan spara lämpliga artiklar som du mottagit under din arbetsdag med ett smart program som Instapaper. Med hjälp av ett bokmärke sparar Instapaper dina artiklar enkelt och smidigt.

9.       Anteckna effektivt

Gör dina möten mer produktiva genom att använda program där du kan ta anteckningar och därmed minska tiden du lägger på att skriva – till exempel. SoundNote till din iPad eller OneNote till din dator.

10.   Klocka din arbetsdag

 Om du flexjobbar, är det en bra idé att ge dig själv deadlines och ge din arbetsdag en tidsram. Om du har bestämt att du ska gå hem kl. 16.30, arbetar du oftast mer målinriktat och mer effektivt. 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp