arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Open uri20140905 39 1mncfe9 reduced

Gröna kontor ger energi och boostar effektiviteten

05
sep
2014
Steen Uno
Kontor med gröna växter gör personalen gladare och ökar produktiviteten med upp till 15 procent. Det visar en ny undersökning gjord av forskare vid ett australienskt universitet som är först med att analysera långsiktiga effekter av gröna växter i modern kontorsmiljö.
05
sep
2014
Steen Uno

“Företagens investeringar i gröna kontor verkar löna sig i form av optimerad livskvalitet samt ökad produktivitet hos kontorets anställda,” säger Alex Haslam, professor vid det australienska Queensland University. (arkivfoto)

 


Naturens gröna blad gynnar världens LEAN-processer:

Grönt kontor ger energi vid skrivbordet

 

Av Steen Uno

Kontor med gröna växter gör personalen gladare och ökar produktiviteten med upp till 15 procent. Det visar en ny undersökning gjord av forskare vid ett australienskt universitet som är först med att analysera långsiktiga effekter av gröna växter i modern kontorsmiljö.

“Det är fördelaktigt för arbetsplatsen, att ta in naturen i kontorslokalerna. Atmosfären blir behagligare, mer bekväm och vinstgivande.

En av många förklaringar är, att de gröna kontoren förmedlar till de anställda, att arbetsgivaren tänker på deras trivsel och välmående och gör något aktivt för båda.”

Det konstaterar Alex Haslam, professor vid det australienska Queensland-universitets Institut för Psykologi.

Han understryker, att ett grönt kontor kan hjälpa att uppmuntra ett mer fysiskt, mentalt och känslomässigt engagemang i arbetet.

“Anställda i en LEAN-optimerad kontorsmiljö upplever ökade nivåer av trivsel och lycka, efter att ha skiftat till gröna kontorsomgivningar, vilket i sin tur bidrar till mer effektiva arbetsinsatser.”

Gröna kontor lönar sig

Liknande slutsatser som andra forskarteam från universiteten Cardiff, Exeter och holländska Groningen nått fram till är undersökning av, vilka effekter ´LEAN´ kontra ´Green´ optimerade kontorslokaler har på de inblandade medarbetarna.

Forskarna övervakade personalens produktivitet i över två månader, och de anställda blev intervjuade om deras känsla av luftkvalitet, koncentration och totala tillfredsställelse på arbetsplatsen.

“Återigen, uppgav de anställda sig mer tillfredsställda med deras arbetsplats och kände större koncentration vid skrivbordet samt en bättre upplevelse av luftkvaliteten i kontoret med gröna växter.

Resultaten tyder kort sagt på, att investeringar i gröna kontor lönar sig i form av optimerad livskvalitet och produktivitet bland kontorens anställda,” säger professor Alex Haslam.

Extra livskvalitet hos Lokalbasen

Hos Lokalbasen.dk på Østerbro känner adm. direktör Jakob Dalhoff ingen anledning till att tvivla på den australienska professorns ord och slutsats.

“Professorns punkter är utan tvivel mycket intressanta och absolut i linje med våra egna ovetenskapliga iakttagelser och upplevelser här på kontoret.

På Lokalebasen känner vi helt klart, att vi har fått mängder av extra livs- och arbetskvalitet in i våra lokaler, sedan vi i juli flyttade in i våra nya kontor här på Æbeløgade, där vi har fått ØsterGros citylandsbruk med höns och bikupor, allt uppe på vår byggnads öppna takterrass.”

Lär mer här om forskningsstudierna av gröna kontor: Leafy-green better than lean

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.