arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Iot matchofficereduced

Hur påverkar IoT ditt företag och ditt kontor

07
mar
2016
Anna von Sivers
Antalet enheter som går in under begreppet Tingens Internet förutspås att nästan tredubblas under de kommande fyra åren - vilket skapar nya möjligheter och en ny trend som vi alla måste anpassa oss till. Idag innebär internet inte längre endast en dator - Internet finns i alla ting, i form av appar som samarbetar för att förenkla vardagen.
07
mar
2016
Anna von Sivers

Det breda utbudet av innovativ teknologi och servicebranschen utforskar ivrigt potentialen av Tingens Internet. Om du inte redan har accepterat det, är Tingens Internet också på väg in i ditt tjänstekontor.

Under två decennier, har du blivit van att hantera Internet i en webbläsare, såväl i ditt hem som på jobbet.

Men den senaste trenden i teknologins värld är på väg att ändra allt detta. IoT eller Tingens Internet, behöver ingen webbläsare, och i stället ansluts alla dina elektroniska apparater direkt med appar och servrar.

Eftersom näringslivet kommer att göra sig av med klumpiga webbläsare i allt större omfattning, dag efter dag och timme för timme, blir kontor över hela världen allt smartare.

Och detta händer i en exponentiell hastighet. Antalet enheter som klassificeras under begreppet Tingens Internet förutspås att nästan tredubblas under de kommande fyra åren - vilket skapar nya och spännande möjligheter för ditt kontor och dess anslutning till internet.

Detta leder oss till frågan som ditt företag måste ställa sig: hur och planerar ditt kontor att använda och hantera denna explosiva utveckling av datakommunikationer?

För de första företagen som har skapat Omni Channel IoT strategierna, verkar potentialen enorm. Under de kommande åren kommer Tingens Internet även sträva efter att utvecklas till ett högre plan av social interaktion och produktivitet mellan kollegor, vilket innebär att företagen arbetar ännu närmare och samarbetar ännu smartare.

 Den pågående teknologin

Fysiskt sett, är Tingens Internet en enorm samling av fysiska objekt som är anslutna via ett online-nätverk - smartphones , smart TV, övervakningsenheter, träningsarmband, bilar med inbyggda Bluetooth spårnings sensorer, hem termostater och i stort sett allt de teknologiska aktörerna i Silicon Valley kan tänka på.

Det finns ett enormt kommersiellt värde i startteknik - Tingens Internet innebär att företag på andra sidan jordklotet kan revolutionera ditt sätt att göra affärer genom att inordna dig till det sammankopplade näringslivets värld.

Ett exempel på IoT som kanske redan finns på ditt kontor, är Google-ägda intelligent Nest termostaten, som - vid anslutning till nätverket - anpassar sig till de temperaturer du gillar, stänger av sig själv när du är borta, och har fjärrkontroll genom Wi-fi.

Beacon teknologin exponerar en mängd andra fantastiska exempel. En beacon är en slags mini-GPS som kan mäta avståndet mellan din telefon och och dig själv inomhus. Det behöver inte ens ha en Internet-anslutning, utan istället drivs det av Bluetooth Low Energy.

Beacons kan användas för att spåra personers rörelse i ett rum - till exempel för att automatiskt stänga ner lamporna fram till en förinställd tid när du kommer in på ditt kontor.

Kanske mindre överraskande, men amerikanska stormarknader var bland de första återförsäljarna med  att använda beacons i deras butiker, för att erbjuda konsumenter speciella incitament via sina telefoner.

Tekniken har även använts av företag i hotell- och flygsektorerna, och av företag inom fastighetsförvaltning med hjälp av sensorutrustade objekt som hjälper till att bättre förstå de dagliga behoven som hyresgäster har, både i bostads och kommersiell miljö.

 

Den smarta arbetsplatsen

Under de senaste åren har IoT vågor också omfamnat ditt eget kontor, den dagliga arbetsplatsen - hela ditt yrkesliv.

Här är några kanske redan välkända exempel på hur större anslutning mellan objekt och föremål i ditt företagscentrum - skrivare, lampor, även kontorsdörrar - kan förbättra kontoret och ditt arbetsliv:

Vardags belysning

Rörelsedetektorer dämpar lamporna när kontoret är tomt, vilket hjälper till att spara ström och energi. Detta kan också appliceras på persienner, värme, och på den naturliga ventilationen. Med ett smart lås, kan du länka lamporna och ställa in de för att slås på när dörren öppnas.

 

Klimatreglering

Programmera kontorets termostater för nätter och helger, så att du inte luftkonditionerar eller värmer upp tomma utrymmen.

 

Säkerhetskameror

Nätbundna kameror på bygg- och kontorsdörrar - om någon försöker komma in utan tillåtelse - skickas bilder till operatörens smartphone så att man kan se vem som närmar sig och lämnar ytterdörren eller andra känsliga utrymmen, exempelvis serverrummet osv..

 

Spårning i realtid

Realtidsspårningsfunktioner, såsom ”igenkänning” av kunder direkt när de kliver in genom dörren, göra det möjligt för operatörerna att veta hur lång tid specifika användare spenderar i specifika utrymmen och hjälper samtidigt även coworking operatörer att bättre förstå deras viktigaste kunder.

 

Lås

Oroa dig aldrig mer över att tappa bort dina nycklar eller behöva byta lås när en anställd lämnar ditt företag utan förklaring - uppdatera dina nyckelkoder på din smartphone.

 

Känsliga växter

Trådlösa monitorer kommunicerar direkt med din smartphone när kontorets växter behöver vattnas, behöver gödningsmedel, eller solljus.

 

Bokning av konferensrum

Programvara som låter dig automatisera dina bokningar av konferensrum. Gå in i ett konferensrum som din telefon känner igen och boka rummet direkt samtidigt som du slänger upp din PowerPoint-presentation på en projektor osv.

 

Parkerings sensorer

Parkerings sensorer guidar din verksamhets gäster genom en app på smartphonen eller bilens navigationspanel till den närmaste lediga parkeringsplatsen.

 

Läs mer om Tingens Internet på ditt kontor:

The connected office: What does IoT mean for workplace

Officingtoday.com: How to Get Smart in the Internet of Things

IoTonlinestore.com: The Internet of Things: What it is ad why you should care

Business.com: How the Internet of Things Will Effect the Digitally-Connected Business

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.