arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Lena artikel lokalebasen

Lena Haulrig Lorentzen | Döv designer med kreativa fingrar

03
okt
2014
Anne-Kathrine Utzon
Designern Lena Haulrig Lorentzen låter inte sitt handikapp stå i vägen för hennes entreprenörsdröm som förutsätter hårt arbete och entusiasm.
03
okt
2014
Anne-Kathrine Utzon

 

Lena Haulrig Lorentzen är 49 år och egenföretagare som designer – och är döv.

År 2010 startade hon sitt företag, Haulrig Design, och 2013 flyttade hon sin butik till nya lokaler i centrala Köpenhamn. Hennes design har de senaste åren blomstrat och hennes hemsida wwww.haulrigshop.dk lanserades i april 2014.

Att Lena Lorentzen blev entreprenör var inte slumpmässigt.

”Mina föräldrar är egna företagare och det verkade bara naturligt för mig att starta min egen verksamhet och på så sätt fortsätta traditionen. Dessutom har jag fått erfara att det inte är lätt som döv att få jobb i Danmark”, säger hon

 

Kreativ ut i fingerspetsarna

Lena Lorentzens entusiasm härstammar från det faktum att hon alltid har älskat att virka, sticka och sy och på så sätt skapa konstnärliga kreationer. Hon säljer främst sin egen design som omfattar ponchos, kuddar och smycken.  Att vara döv, ser hon inte som ett hinder för att vara entreprenör, då penna, papper och gester kan ta en långt. Brinnande entusiasm och hårt arbete övervinner alfa och omega. Men hon har fått lära sig att det även finns en annan sida av myntet.

 ”Jag har en teckenspråkstolk som dagligen kontaktar mina kunder. Jag har både bra och dåliga erfarenheter via min verksamhet som döv. Vissa kunder beundrar det faktum att jag klarar mig bra trots mitt handikapp medan andra tyvärr förbiser det.”

 

Sund ekonomi kräver ansträngning

Att vara entreprenör kan vara ekonomiskt utmanande. Det märkte Lena Lorentzen, och hon valde därför att hyra ut ett rum längst bak i sin butik för att underlätta ekonomin. Genom Lokalebasen.dk hittade hon en hyresgäst på endast två veckor. Butiken på Puggårdsgade 7 i innerstaden stod tom i hela tre år innan hon tog över butiken i 2013. Att rummet blev uthyrt så snabbt var därför en trevlig överraskning för Lena och har haft stor betydelse för hennes verksamhet.

 ”Jag har nu en stadig intäkt varje måndag på grund av hyresavtalet och att det gick så snabbt betyder att jag kan utöka mitt sortiment av varor i butiken snabbare än väntat. Det är en enorm lättnad och jag rekommenderar andra att hyra ut en yta som inte används”, säger hon.

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp