Patina, atmosfärisk och trendig coworking i Nørrebros gamla tingshus

Patina, atmosfärisk och trendig coworking i Nørrebros gamla tingshus

23
maj
2017
Henny Bruhn-Möller
Bakom de välkända ståtliga kolonnerna låg tills för några år sedan Nørrebros gamla tinghus - här, några steg från Sankt Hans Torg livliga cafémekka, har Nomad Workspace i januari slagit upp dörrarna för stadens nyaste tillkomst inom coworking.
23
maj
2017
Henny Bruhn-Möller

 

Co-working spaces - det samarbejdende kontormiljø - er nyeste generation af de kontorhoteller, der i de seneste årtier har etableret sig som stadig stærkere alternativ til traditionelle kontorrum.

Domhus

Vid Sankt Hans Torg har Nørrebros gamla tingshus återupplivats som stadens nyaste och trendigaste coworking utrymme.

Överallt i världen erbjuder sig heta coworking innovationer - i varierande former och nyanser - som framtidens kontor och arbetsform för driftiga frilansare, entreprenörer, enmansföretag och mindre verksamheter. Coworking utrymmen - den samarbetande kontorsmiljön - tillhör den nyaste generationen av kontorshotell, som under de senaste decenniet har etablerat sig som ett starkare alternativ gentemot kontorsrummen.  

Vid Sankt Hans Torg har Nomas Workspace precis etablerat sig i den trendigaste av stilar och ramar i Bindesbølls vackra klassicistiska nu nedlagda tingsrättsbyggnad från 1849 - och om baksidan av byggnaden finns landets äldsta arrest, Blegdamsvejens Fängelse. 

Här kommer de gamla domare-kontorens framtid ligga på patina, renoverade autentiska plankgolv med mer än 120 uppdaterade och tätt sociala ´workspaces´. 

 

Nomader till eldsjälar

“Vi har skräddarsytt ett spännande och exklusivt coworking koncept till våra framtida nomader med idéer och inspiration hämtat i flera av New York och Londons boutique-hotell ochkontorsgemenskaper,” säger Peter Madsen, medgrundare av Nomad Workspace. 

“Våra nya hyresgäster är typiskt kreativt och självständigt folk, som har valt att kvittera bra väletablerade jobb mot personlig flexibilitet och frihet till att skapa en livsstil grundad i deras talanger och kompetenser. De söker ett nätverk av likasinnade, för sparring och inspiration. 

Istället för att sitta ensam hemma eller som en paus från kontoret hittar dessa eldsjälar värdeskapande anda och inspiration i att fungera och utvecklas i ett sällskap med likasinnade i stämningsfulla rum och miljöer likt dessa, som vi verkligen lagt ner själen i att skapa.”

Foto2

Stilrent material och färger ger det nygamla kontorshuset en behaglig atmosfär och sinnliga touches av internationell exklusivitet och äkta danskt hygge.

Nørrebros nya prominenta coworking-utrymme är således designat i anda av en atmosfärisk, meddrivande mix av öppna kontorsplatser, sex större separata kontor, möteslokaler, samtalsrum samt fotostudio i källaren med högt i tak, café i entrén och andra inbjudande hyggliga hörn. 

Med den danska inredningsarkitekten Natalia Sanchez’ säkra känsla för stilrent material och färg andas det nygamla huset en behaglig stämning samt sinnliga touches av Internationell lyx och gediget danskt hygge. 

 

Livsbringande flow

“Nu precis är galleristen Peter Amby i full gång med att dekorera färdigt huset med spännande samtida konst. Och vi börjar att kunna känna av stämningen, som är A och O för att våra arbetsmiljöer och hyresgäster ska komma att trivas och fungera väl i Nomad Workspace” säger Peder Madsen. 

“Förra året fick vi uthyrt fyra av husets sex större kontor på ganska kort tid, vilket fått oss att överväga om vi kanske borde binda upp våra olika kontors-erbjudanden på kortare hyreskontrakt. 

Vi vill nämligen inte riskera att “stelna” som blott ännu ett kontorshotell i mängden. Vi önskar ett kontorshus som andas upplevelse och exklusivitet - och som har ett levande och livsbringande flow av verksamma nomader, som utvecklar sig samt oss hela tiden.”

Nomad

“Våra nya hyresgäster är typiskt kreativt folk, som istället för att sitta ensam hemma finner värdeskapande inspiration i att färdas och fungera tillsammans med andra eldsjälar i stämningsfulla rum och miljöer som våra,” säger Peter Madsen

Huset sociala nätverk Nomad Studios kommer över tiden att utgöra ramen för evenemang, kultur och inspiration för husets dagliga hyresgäster samt även de andra affärsmänniskor som erbjuders tillgång till den värdeskapande nätverksklubben. 

På den decemberdag då Magasinet NINEtoFIVE besökte Nomad Workspace hade en IT-grupp från Maersk valt att hyra sig in för ett par dagar för att uppsöka och suga i sig annorlunda inspiration till ett projekt.

“Det är bestämt av tidens tecken att stora eller större väletablerade verksamheter slår sig tillfälligt ner och rubbas av spännande alternativa omgivelser som våra. Denna trend kommer vi ganska givet få se mycket mer av,” förutspår Peter Madsen. 

 

Ny hubs på väg 

Han og två andra entreprenörer, Hans Peter Hertz och Oliver Bernhard, VD för Nomad Workspace, står tillsammans med det danska fastighetsbolaget Thylander Gruppen samt ett svenskt investorbolag bakom exponeringen av den nya kontorsgemenskapen i Nørrebros gamla tingshus. 

“Nomad Work på Blegdamsvej är blott vårt första utspel. Över de närmsta åren skulle det kunna vara intressant att utvecklas och öppna ytterligare hubs - i Köpenhamn, i andra danska eller europeiska städer, eller vem vet: kanske i helt andra hörn av världen,” annonserar Peder Madsen förväntansfullt. ●

Kollage Nomad

Nomad Work är enbart det första i en serie av framtide workspaces som den nya investeringsgruppen planerat att utveckla de kommande åren - också utanför Köpenhamn och Danmark. 

 

Läs mer här:
Nomad Workspace - A contemporary workspace for creative nomads

EjendomsWatch.dk: Thylander lancerer kontorhotel med nyt koncept 
Blogs.bl.uk: Co-working spaces - the ideal place to do business
Lokalebasen.dk: Lej plads i nyt trendy kontorhotel i international klasse 
    

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp