arrow_upward

Sollentuna

Kommunstyrelsen välkomnar dessa siffrorna med att de ska göra vad de kan för att de nya företagen ska få arbeta i ett bra arbetsklimat , kunna utvecklas, skapa nya jobb och tillväxt. Många av dessa...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Butik i Sollentuna – en del av huvudstaden

Sollentuna kommun är en del av Stockholms län. Kommunen är belägen i de södra delarna av Uppland med Upplands Väsby, Täby och Danderyd som gränsade kommuner. Förvaltningen är belägen i Turesberg som är en tätort i Stockholm. Kommunens vapen är en bild på en drake, vikingaskepp och sju blå sköldar för att påminna om den handelsplats som Sollentuna en gång var. Det finns dokumentationer på att platsen användes redan innan vikingatiden för handel. Idag hänger vapnet bland annat på kommunens köpcentrum vid ingången till varje butik i Sollentuna för att visa att kommunen fortfarande är en stark handelsplats tillsammans butikerna.

En butik i Sollentuna – en bra investering

Förra året startades 554 nya företag i kommunen och det är den högsta noteringen någonsin. För kommunen innebär detta att de klättrar upp till plats nummer 16 på ”Nyföretagsbarometern” för år 2015. Rankningen är baserad på per 1000 invånare. År 2014 låg kommunen på 19:e plats. Kommunstyrelsen välkomnar dessa siffrorna med att de ska göra vad de kan för att de nya företagen ska få arbeta i ett bra arbetsklimat , kunna utvecklas, skapa nya jobb och tillväxt. Många av dessa företagen är handelsföretag med butik i Sollentuna.

Nya bostäder i Sollentuna

Efter midsommar 2014 satte Sollentuna Energi sitt första spadtag för att börja lägga vattenledningar till kommunens största projekt under 2015. I Malmparken som det nya området kommer att heta ska det byggas bostadsrätter, studentbostäder och butik i Sollentuna. Bostäderna kommer att byggas av två olika fastighetsföretag efter en anbudstävling i sluten på 2013. Marken som inte blir bebyggd har företaget Wengbrand Lager 553 AB som ingår i samma koncern som Höckerum AB lagt bud på för att bygga ytterligare 62 studentbostäder. Beslutet ligger just nu under förhandling och väntas vara klart innan sommaren 2016.

En butik i Sollentuna – med det perfekta geografiska läget

Tack var kommunens geografiska läge med bra kommunikationsmöjligheter har den fått utmärkelse till Stockholms läns bästa kommun gällande arbetsklimatet. I området finns det många små- och medelstora företag där tjänstesektorn dominerar. De största privata arbetsgivarna är TDC Sverige AB, Upplands Motor AB och Inspira Förskolor & skolor AB med butik i Sollentuna. Många mindre företag drar sig till Häggviks handelsplats där kommunen planerat för många olika typer av företag med inriktning på små- och medelstora. Det stora nya projektet är att utvidga handelsplatsen och få ytterligare en pendeltågstation i samband med utbyggnaden för att effektivisera pendlingen från och till området.

Därför ska man öppna en butik i Sollentuna

Kommunens nya centrum stod klart år 2010 och är idag Stockholms största designorienterade köpcentrum med över 1500 parkeringsplatser och 115 butiker. Man har satsat stora på att få dit stora kedjor men även mindre företag med bara en butik i Sollentuna för att göra centret till en speciell upplevelse. Mycket tid och pengar har lagts ner på att skapa en ljus miljö med stora utrymmen och vacker konst. Byggnaden är uppdelat i fyra olika områden där varje område har fått sitt unika utseenden. I mitten finns ett stort vattenfall som omringas av restauranger, en oas med palmer och andra växter från hela världen.

Läs mer om Sollentuna på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa