arrow_upward

Enskede-Årsta-Vantör

De flesta boende i Enskede- Årsta- Vantör har sina arbetsplatser utanför orten men området har gott om lokaler för den som är intresserad både av industri, kontor och lager i Enskede. Lager i Enskede- Årsta...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Lager i Enskede- Årsta -Vantör

Enskede- Årsta- Vantör är ett så kallat stadsdelsområde i Stockholm Söderort. Hela området Söderort heter så helt enkelt för att det ligger till söder som Stockholms innerstad. Området har formen av en solfjäder där det sträcker sig mellan Mälaren i väster, Huddinge i söder och Stockholms innerstad i norr. Området Söderort började på allvar bebyggas under tidigt 1900-tal då man började bygga bostäder i Aspudden. Därefter fortsatte utvidgningen med Hägersten, Midsommarkransen, Årsta och Hammarbyhöjden under 1950-talet. I dagsläget består Söderort av totalt 52 olika stadsdelsområden. De flesta boende i Enskede- Årsta- Vantör har sina arbetsplatser utanför orten men området har gott om lokaler för den som är intresserad både av industri, kontor och lager i Enskede.

Företag och lagerlokaler i Enskede

Årsta gård tros ha varit bebodd sedan medeltid men området såldes till Stockholm stad 1905 varefter man började stadsplanera området. Till en början fanns här åtskilliga kolonilotter. I närheten av Hammarby uppfördes även Bröderna Sandströms skidfabrik som var i drift mellan 1913 och 1940. Bebyggelsen är till stora delar så kallade smalhus, det vill säga hus som inte är bredare än 10 meter. Dessa är uppförda under 1940-talet och står fortfarande kvar. I Årstaområdet finns det välkända Årsta partihallar och tack vare sin planering som ABC-stad är Årsta väl planerat för den som är ute efter såväl produktionslokaler som lager i Enskede, men även kontor, affärsverksamhet eller café/restaurang.

Årsta partihallar – lager i Enskede- Årsta- Vantör

Årsta partihallar är landets största partihall med över 20 byggnader, 300 000 kvm och 200 företag som har sina lager i Enskede eller affärsverksamhet på platsen. Partihallarna kom till under 1950-talet när det tidigare området för partiaffärer blivit för trångt. Tack vare tågstationen och de nya transportmöjligheter som detta innebar så placerades partihallarna i Östberga, ett litet område som idag är en del av stadsdelsområdet Enskede- Årsta- Vantör. Hallarna har i dagsläget flera olika ägare men flera av husen ägs fortfarande av kooperativ så som det var på den tiden då hallarna byggdes. Området är mycket attraktivt och det är för närvarande svårt att få lager eller affärslokaler på platsen.

Enskede - gott näringsliv och fin natur

Postorten Enskede ligger också den i Söderort men med närhet till naturen i Nackareservatet och samtidigt nära in till Stockholm innerstad. Precis som i alla andra av förorterna är kommunikationerna via pendeltåg och tunnelbana en stor fördel för den som vill etablera sig i området. Stadsdelen i sig innehåller inga större företag utan består till största delen av bostäder. I området finns även Globen som fortfarande, 2013, var världens största sfäriska byggnad. Globens största arena, hockeyarenan, kan ta in upp mot 16 000 besökare. Duon Filip och Fredrik har publikrekordet med strax över 16 500 besökare när de spelade in sitt 200:e podcast-avsnitt i hockeyarenan på Globen. Runt Globen, i det som kallas Globen City, återfinns många moderna kontorslokaler medan företagaren som söker efter lager bör söka sig längre mot Årsta och Johanneshov där flera industriområden erbjuder en uppsjö av lagerlokaler i Enskede.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa