arrow_upward

4 produktion/lager: Eskilstuna

Det finns många kända företag med som är etablerade i Eskilstuna. Staden blev snabbt känd som industristad och hade ett rejält uppsving under 1800-talet och i slutet av århundradet var staden Sveriges viktigaste industristad. Här...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Lager i Eskilstuna

Orten Eskilstuna tros ha fått första delen av sitt namn från Sankt Eskil, en kristen munk som enligt legenden blivit mördad av vikingar då han försökt kristna området. Området finns omnämnt även tidigare som Tuna och var, tillsammans med ett område kallat Fors, en handelsplats alldeles intill sjövägen till Mälaren. På grund av landhöjningen blev området mindre attraktivt på 1000-talet och handeln tycks ha flyttat till det som idag kallas Torshälla. När Hertig Karl tog över klosteregendomarna i samband med reformationen tog bygget av industristaden Eskilstuna fart. Man anlade en kanal för kontakt med Mälaren och flera företag skaffade lokaler, och lager, i Eskilstuna.

Kända företag med lokaler eller lager i Eskilstuna

Staden blev snabbt känd som industristad och hade ett rejält uppsving under 1800-talet och i slutet av århundradet var staden Sveriges viktigaste industristad. Här följer några företag som haft antingen lokaler, eller lager, i Eskilstuna. AB Separator, bär idag namnet Alfa Laval och tillverkar främst pumpar, ventiler och värmeväxlare. Idag finns huvudkontor och tillverkning i Lund. AB J.O.Öberg & son, ett företag som tryckte kontorsböcker, kort och samlingspärmar. Köptes upp av företaget Esselte år 1985. Carl Gustafs stads gevärsfaktori, grundades 1812 och tillverkade, som namnet antyder, vapen av olika slag. Köptes upp av Saabs Bofors Dynamics. Bolinder-Munktell, startade 1932 och tillverkade traktorer och maskindelar. Deras dieselmotor är antagligen den mest kända produkten. Företaget gick senare upp i Volvo och kallades då Volvo BM. August Stenman, Eller ASSA, ett företag som tillverkar lås och nycklar för dörrar, fönster och skåp. Huvudproduktionen är fortfarande kvar i Eskilstuna.

Tillbakagång och återhämtning

Även om industrin blomstrade skulle även detta få ett slut och under 1970-talet börjades en tillbakagång både vad gäller befolkning och företagande i Eskilstuna. Det var helt enkelt inte längre lika attraktivt att ha företaget eller sitt lager i Eskilstuna. Denna trend fortsatte ända in på 1990-talet då den äntligen vändes efter att Svealandsbanan drogs genom staden. Denna tågförbindelse underlättade för både privatpersoner och företag och innebar att den tillbakagång som pågått under nästan 20 år bröts och både personer och företag hittade tillbaka till staden. Vid senaste mätningen bodde omkring 67 000 personer i Eskilstuna. Även tillgången till riktigt bra utbildning, från grundskolan till högskolan, har förstås bidragit till att locka människor till orten och också hålla dem kvar.

Kommunikationer till och från lager i Eskilstuna

Tillgången till goda kommunikationer är viktiga för de allra flesta företag och företag med lagerlokaler i Eskilstuna har tur. Kommunikationerna till och från staden är utmärkta tack vare stadens långa historia som industristad. För den som föredrar bil eller lastbil finns de båda stora riksvägarna 53 och 56 som går genom staden. Här passerar även motortrafikleden E20 västerut mot Örebro och Göteborg och som motorväg väster ut till Strängnäs och Stockholm. Förutom detta passerar Svealandsbanan som knyter samman Eskilstuna med Mälarbanan och därmed också resten av Sverige. Detta innebär att frakt via tågnätet är ett möjligt alternativ. För privatpersoner finns även Citybussar som med sina 23 linjer gör pendling till och från arbetet enkelt och smidigt.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 3 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Passar som café/restaurang
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks