arrow_upward

Stockholm Norrort

Huvudstaden växer i rekordfart och de beräknade 13 000 - 20 000 nya invånarna per år har blivit upp till 35 000 de senaste fem åren. Norrort är ett samlingsnamn för de kommuner som ligger...Läs mer

Skapa sökprofil

Stockholm Norrort kontor

Norrort är ett samlingsnamn för de kommuner som ligger norr om vår huvudstad. Skillnaden på Norrort och tex Västerort är att området inte har några exakta avgränsningar och kan därför inte användas som administrativ och statistisk enhet. Kommunerna som brukar räkna in sig är Danderyd, Sigtuna, Täby och Sollentuna. Trots sina osäkra gränser är namnet Norrort vedertaget och det finns ett trettiotal företag i området med kontor på Norrort Stockholm som använder sig av områdesnamnet i sitt företagsnamn. Även polismäklardistriktet, åklagarkammaren och brottsofferjouren är indelade i området men med klara besked på vilka kommuner som tillhör området.

Kontor på norrort Stockholm ett område i utvecklingen

År 2015 kom en rapport om att kollektivtrafiken till Norrort är på väg att nå sin bristningsgräns och att det krävs stora åtgärder inom de närmsta åren för att få bukt på problemet. Huvudstaden växer i rekordfart och de beräknade 13 000 - 20 000 nya invånarna per år har blivit upp till 35 000 de senaste fem åren. Många av de nya invånarna är små barn som idag inte kommer med i statistiken för betalande resenärer men inom 20 år beräknar man att befolkningsmängden ökat med över en halv miljon invånare. Den kollektivtrafiken som finns dag är inte hållbar för alla dessa invånarna som ska ta sig från och till hem, skola, arbete och kontor i Norrort Stockholm. De förslag som finns är aningen en ny tunnelbana eller spårvagn från Odenplan ut mot området.

Närhet till naturen

Huvudstaden är inte bara city utan staden har många fina naturområden runt om. Till exempel Norra Järvfältet som ligger långt bort från alla lager och kontor på Norrort, Stockholm. Området löper från Sollentuna kommun in i Järfälla kommun och är känt för sin växlande natur. Området karakteriseras av sitt aktiva lantbruk med betande djur i hagarna. På området finns en gård som omges av fält som används till jordbruk och lite norr om gården ligger ett fågelrikt våtområde. På platsen bodde folk innan bronsåldern som livnärde sig på jordbruket och den närliggande skogen.

Kontor i Norrort Stockholm – en del av Sveriges näringsliv

Huvudstaden har sedan tidigare varit en viktig del av den svenska sjöfarten och industrin. Huvudstadens hamn var under 1919 och cirka 80 år framåt en viktig omlastningsplats för handeln då det räknades som ett tullfritt område. Idag har staden gått ifrån industrin och cirka 85 % av den arbetande befolkningen arbetar inom tjänste- och servicebranschen. Många av Sveriges största företag har sina huvudkontor i området. Många företag har sina mindre kontor på Norrort Stockholm, en bit utanför stadskärnan. Det vanligaste yrket i staden är programmerare som skapar mer än 70 000 arbeten på de 7500 registrerade IT-företag som finns i området. Exempel på stora IT-företag är Ericsson, IBM, TeliaSonera och Nokia. Området är också centrum för svensk finans och de flesta banker, försäkringsbolag och institut inom ekonomi har sina huvudkontor i de centrala delarna av staden.

Läs mer om Stockholm Norrort på WikiEstate
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar