arrow_upward

Linköping

Linköping, en stad med historia, mest känd för domkyrkan och Saab. Staden har goda kommunikationer och en strategisk placering, vilket gör det till en attraktiv plats för etablering av nya företag och lokaler i Linköping....Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Linköpings utbud av lokaler och rika näringsliv

Linköping har omkring 160 000 invånare och ligger i Östergötland. Linköping är en stad som är känd för bland annat domkyrkan men även för andra viktiga sevärdheter, såsom Drottningtorget och det gula stadshuset. Staden har goda kommunikationer och är en bra placering för företags lokaler och andra affärsverksamheter.

Företag med lokaler inom teknik

I Linköping har flyget alltid haft en stor betydelse, SAAB har haft stort inflytande i staden. Linköping har även två viktiga flygplatser - dels den civila Saab ägda flygplatsen och dels Malmens militära flygplats. Staden består främst av lokaler vars företag har en teknisk inriktning. Störst är SAAB med sina omkring 5000 anställda.

Stora och viktiga lokaler i Linköping

En viktig del av Linköpings utveckling var när AB Svenska Järvnvägs verkstäderna etablerades i staden år 1907. Ur detta företag bildades senare SAAB AB. En annan viktig aktör med stor lokal i Linköping är Ericsson som har en utvecklingslokal med ca 1000 anställda. Stora och viktiga livsmedels industrier med lokaler i staden är Arla och Scan.

Köpcentrum och affärs lokalerna i Tornby

Linköping är generellt sett en expansiv företagsregion som bland annat är hem för teknikparken Mjärdevi Science Park - med ca 6000 studenter och anställda. En annan viktig aspekt med staden är handeln runtom köpcentrum området Tornby, som är ett av Sveriges största varuhus. Omkring det finns Ikea, Ikano, Biltema och många flera stora affärslokaler. Köpcentrumet i Tornby har den högsta omsättningen i hela Sverige för köpcentrum utanför stadskärnorna.

Samarbete mellan lokalerna i Science Park och Universitetet

Näringslivet i Linköping präglas till stor del av högteknologi och universitetet har verkligen omformat stadens gamla militära arbetsmarknad. I Linköping är lokalerna vid Science Park - Mjärdevi, ett resultat av det nära samarbete som Linköpings

Stort antal lokaler ägda av IT företag

Universitetet haft med större som SAAB och Ericsson. I just denna stadsdel finns ett antal lokaler ägda av företag inom IT branschen. Det finns väldigt många lokaler på en väldigt liten yta. Närheten och samarbetet med Universitetet bidrar till ett fortsatt gott företagsklimat i området.

De tio största privata arbetsgivarna med lokaler i Linköping:

De största företagen i Linköping är:

Saab AB Ericsson AB ISS Facility Services AB Scan AB Tekniska Verken i Linköping AB Academic Work Sweden AB Samhall AB Saab Dynamics AB Cloetta Sverige AB Releasy Customer Management AB

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa