arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Wework stockholm top

Coworking-jätten lanserar WeWork Stockholm - Köpenhamn följer efter nästa sommar

23
aug
2019
Steen Uno
Världens största uthyrare av coworking- och flexibla kontor har lanserat WeWorks första nordiska bas mitt i hjärtat av Stockholm. WeWork Köpenhamn kommer att öppna i mitten på nästa år i en central och urban stadsdel för startups.
23
aug
2019
Steen UnoMed öppningen av WeWork Urban Escape i juni i Stockholm, har den marknadsdominerande amerikanska coworkinguthyraren, tagit sitt första beslutsamma steg för att även etablera sig på den nordiska kontorsuthyrningsmarknaden.

De nästa skandinaviska kontoren är redan under uppbyggnad: WeWork Köpenhamn som öppnar upp nästa år på Skelbækgade i stadsdelen Vesterbro, och WeWork Oslo som planeras att öppna upp på en liknande central adress i den norska huvudstaden.

”Jag ser fram emot att välkomna skandinaviska entreprenörer och företag till vårt globala nätverk. Stockholm, Köpenhamn och Oslo är perfekta platser för nystartade och innovativa företag”, säger Wybo Wijnbergen, manager för WeWork Northern Europe.

"Med våra coworking-miljöer i Skandinavien är vi väldigt angelägna om att koppla ihop nordiska företag med affärskontakter över hela världen, och därmed göra det enklare att göra affärer av alla olika slag och storlekar."


WeWork Stockholm

WeWorks första skandinaviska coworking-kontor har tagit beslag på 13 500 nyöppnade kvadratmeter i Stockholms hippa kvarter ”Urban Escape”, som ligger mellan Sergels Torg och Kungsträdgården och som består av fem byggnader, fyra gator, två torg och ett köpcentrum.

Redan före öppningen i början av juni kunde WeWork Stockholm förklara sig nästan helt uthyrt av ca. 200 företag, med allt ifrån mindre småföretagare till stora företag med upp till 100 anställda.


  I juni lanserade WeWork sitt första nordiska coworking-kontor i ett av Stockholms mest
trendiga och populära kvarter ”Urban Escape”, som är centralt beläget i huvudstadens livliga hjärta.  

 


"Vi är mest stolta över den positiva respons vi har fått för vårt nya WeWork Stockholm. Vi erbjuder en plattform där företag i alla storlekar kan interagera i WeWorks globala nätverk med nästan 470 000 medlemmar idag," säger Tom Wadegård, nyutnämnd som WeWork Nordic Area Manager.

En arbetsstation i en av Stockholms mest fashionabla och populära kontorsfastigheter, där även Spotify har sitt huvudkontor, kostar från ca 5500 kr per månad, och kontorslokaler för fem anställda från ca 45000 kr per månad. 


WeWork Copenhagen

Under lanseringen av WeWork Urban Escape, avslöjade den stora coworkinguthyraren att WeWorks första danska kontor öppnar upp under sommaren 2020 på Skelbækgade 2-4 i den trendiga stadsdelen Vesterbro i Köpenhamn.

Under de senaste två decennierna har stadsdelen blommat ut och blivit ett trendigt affärsdistrikt för entreprenörer, ungt tech-folk och andra innovativa företag, vilket är ett segment som WeWork Copenhagen även kommer att försöka nå och anpassa sig till. 


 I mitten på 2020 räknar WeWork med att öppna sin första bas i Köpenhamn i det innovativa tech-distriktet Vesterbro.

 


"Vesterbro-distriktet möter WeWorks strikta krav på att vara placerade i centrala stadsdelar. Jag tvivlar inte på att vårt framtida läge på Skelbækgade kommer att kunna stödja och utveckla den kreativa och innovativa andan i detta charmiga område," understryker Wybo Wijnbergen.

WeWork Copenhagen kommer att skapa 7 500 kvm kontorsyta, som kommer att utvecklas och designas i samarbete med den danska arkitektbyrån ”Over Byen Arkitekter”. I området finns redan de eftertraktade coworking-kontoren SOHO och NOHO.


Flera Köpenhamns-kontor

Wybo Wijnbergen räknar med att Köpenhamn har potential för fler flexibla WeWork-kontor. Faktum är att den amerikanska coworking-jätten redan letar efter nya lämpliga fastigheter att hyra.

För tillfället erbjuder WeWork 40 stycken kontor i London, 15 stycken i Paris, och Berlin har precis öppnat sitt 12:e kontor. Andra europeiska huvudstäder som t.ex. Madrid, har sex kontor, Amsterdam och Bryssel fyra, medan Rom och Moskva båda erbjuder tre WeWork-kontor.

 Sedan 2010 har WeWork utvecklat ett imperium med 575 coworking-kontor i
100 städer i 35 länder. År 2020 kommer Danmark att läggas till i den imponerande portföljen. 

 


Sedan den första lanseringen så tidigt som i 2010, i hörnet mellan Grand- och Lafayette-gatorna i Manhattan, har WeWork lanserat inte mindre än 575 coworkingmiljöer i 100 städer i 35 länder.   

Förra året mer än fördubblade WeWork sin omsättning och gick från 886 miljoner dollar 2017 till 1,82 miljarder dollar. Under samma period ökade förlusten för coworking-jätten från 933 miljoner dollar till 1,9 miljarder dollar. För närvarande beräknas WeWorks totala värde ligga på 20 miljarder dollar.  ● 

 

 

 

Läs mer:

Wework.com: Revolutionise your workspace

Forbes.com: How Did WeWork Beat Regus
Matchoffice.com/se: Finding Workspace at Urban Escape Stockholm 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.