Coworking-jätten lanserar WeWork Stockholm - Köpenhamn följer efter nästa sommar

Coworking-jätten lanserar WeWork Stockholm - Köpenhamn följer efter nästa sommar

23
aug
2019
Steen Uno
Världens största uthyrare av coworking- och flexibla kontor har lanserat WeWorks första nordiska bas mitt i hjärtat av Stockholm. WeWork Köpenhamn kommer att öppna i mitten på nästa år i en central och urban stadsdel för startups.
23
aug
2019
Steen Uno


Steen Uno


Med öppningen av WeWork Urban Escape i juni i Stockholm, har den marknadsdominerande amerikanska coworkinguthyraren, tagit sitt första beslutsamma steg för att även etablera sig på den nordiska kontorsuthyrningsmarknaden.

De nästa skandinaviska kontoren är redan under uppbyggnad: WeWork Köpenhamn som öppnar upp nästa år på Skelbækgade i stadsdelen Vesterbro, och WeWork Oslo som planeras att öppna upp på en liknande central adress i den norska huvudstaden.

”Jag ser fram emot att välkomna skandinaviska entreprenörer och företag till vårt globala nätverk. Stockholm, Köpenhamn och Oslo är perfekta platser för nystartade och innovativa företag”, säger Wybo Wijnbergen, manager för WeWork Northern Europe.

"Med våra coworking-miljöer i Skandinavien är vi väldigt angelägna om att koppla ihop nordiska företag med affärskontakter över hela världen, och därmed göra det enklare att göra affärer av alla olika slag och storlekar."


WeWork Stockholm

WeWorks första skandinaviska coworking-kontor har tagit beslag på 13 500 nyöppnade kvadratmeter i Stockholms hippa kvarter ”Urban Escape”, som ligger mellan Sergels Torg och Kungsträdgården och som består av fem byggnader, fyra gator, två torg och ett köpcentrum.

Redan före öppningen i början av juni kunde WeWork Stockholm förklara sig nästan helt uthyrt av ca. 200 företag, med allt ifrån mindre småföretagare till stora företag med upp till 100 anställda.


  

Coworking space i Urban Escape

I juni lanserade WeWork sitt första nordiska coworking-kontor i ett av Stockholms mest
trendiga och populära kvarter ”Urban Escape”, som är centralt beläget i huvudstadens livliga hjärta.  

 


"Vi är mest stolta över den positiva respons vi har fått för vårt nya WeWork Stockholm. Vi erbjuder en plattform där företag i alla storlekar kan interagera i WeWorks globala nätverk med nästan 470 000 medlemmar idag," säger Tom Wadegård, nyutnämnd som WeWork Nordic Area Manager.

En arbetsstation i en av Stockholms mest fashionabla och populära kontorsfastigheter, där även Spotify har sitt huvudkontor, kostar från ca 5500 kr per månad, och kontorslokaler för fem anställda från ca 45000 kr per månad. 


WeWork Copenhagen

Under lanseringen av WeWork Urban Escape, avslöjade den stora coworkinguthyraren att WeWorks första danska kontor öppnar upp under sommaren 2020 på Skelbækgade 2-4 i den trendiga stadsdelen Vesterbro i Köpenhamn.

Under de senaste två decennierna har stadsdelen blommat ut och blivit ett trendigt affärsdistrikt för entreprenörer, ungt tech-folk och andra innovativa företag, vilket är ett segment som WeWork Copenhagen även kommer att försöka nå och anpassa sig till. 


 

Coworking space i tech-distriktet Vesterbro

I mitten på 2020 räknar WeWork med att öppna sin första bas i Köpenhamn i det innovativa tech-distriktet Vesterbro.

 


"Vesterbro-distriktet möter WeWorks strikta krav på att vara placerade i centrala stadsdelar. Jag tvivlar inte på att vårt framtida läge på Skelbækgade kommer att kunna stödja och utveckla den kreativa och innovativa andan i detta charmiga område," understryker Wybo Wijnbergen.

WeWork Copenhagen kommer att skapa 7 500 kvm kontorsyta, som kommer att utvecklas och designas i samarbete med den danska arkitektbyrån ”Over Byen Arkitekter”. I området finns redan de eftertraktade coworking-kontoren SOHO och NOHO.


Flera Köpenhamns-kontor

Wybo Wijnbergen räknar med att Köpenhamn har potential för fler flexibla WeWork-kontor. Faktum är att den amerikanska coworking-jätten redan letar efter nya lämpliga fastigheter att hyra.

För tillfället erbjuder WeWork 40 stycken kontor i London, 15 stycken i Paris, och Berlin har precis öppnat sitt 12:e kontor. Andra europeiska huvudstäder som t.ex. Madrid, har sex kontor, Amsterdam och Bryssel fyra, medan Rom och Moskva båda erbjuder tre WeWork-kontor.

 

Coworking space i Danmark

Sedan 2010 har WeWork utvecklat ett imperium med 575 coworking-kontor i
100 städer i 35 länder. År 2020 kommer Danmark att läggas till i den imponerande portföljen. 

 


Sedan den första lanseringen så tidigt som i 2010, i hörnet mellan Grand- och Lafayette-gatorna i Manhattan, har WeWork lanserat inte mindre än 575 coworkingmiljöer i 100 städer i 35 länder.   

Förra året mer än fördubblade WeWork sin omsättning och gick från 886 miljoner dollar 2017 till 1,82 miljarder dollar. Under samma period ökade förlusten för coworking-jätten från 933 miljoner dollar till 1,9 miljarder dollar. För närvarande beräknas WeWorks totala värde ligga på 20 miljarder dollar.  ● 

 

 

 

MatchOffice news September 2019

Läs mer:

Wework.com: Revolutionise your workspace

Matchoffice.com/se: Finding Workspace at Urban Escape Stockholm 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp