Ditt kontor i 2019- 10 trender under det kommande året

Ditt kontor i 2019- 10 trender under det kommande året

13
jan
2019
Steen Uno
Den flexibla arbetsplatsen med coworking-miljön i spetsen, fortsätter sitt globala segertåg - men det är det de nya tekniska flodvågorna som kommer att sätta agendan för kontorsrummet och arbetsplatsen i 2019, spår experter.
13
jan
2019
Steen Uno

 


Steen Uno

 

 

 

 

Först föll väggarna så att det öppna kontorslandskapet kunde börja ta plats, bli flexibelt, aktivitetsbaserat osv, och under de senaste åren har den kreativa, färgglada och fancy coworkingplatsen kunnat fira sin framgångsrika resa världen över. 

Moderniseringen av kontorets fysiska form och ramverk kommer att fortsätta i samma takt framöver. Men allt tyder på att det särskilt är den nya, och aldrig tidigare så smarta tekniken, som kommer att boosta din kontorsmiljö år 2019 och vidare in i 2020-talet.

”Utbredningen av appar som är baserade på artificiell intelligens (AI), tog på riktigt fart i 2018 och det finns ingen tvekan om den trenden fortsätter nu i 2019. Dessa AI-baserade softwareprogram kommer att få ännu större räckvidd och hjälpa företagen att effektivisera arbetsplatserna och de anställdas sätt att arbeta på.

Inom de närmaste åren kommer nästan alla nya appar, enheter och tjänster att innehålla artificiell intelligens. Alla företagsjättar - Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple och många fler - är starkt inriktade på att skapa smartare produkter med hjälp av AI”, säger experter.

Tidningen NINEtoFIVE har identifierat 10 trender, varav flera av dem troligtvis kommer att påverka din kontorsmiljö under det kommande året:

 


1. Alexa & Siri

Amazons og Apples digitale assistenter Alexa og Siri flyttede i 2018 fra din smartphone ud i højttalere i dit hjem og vil i 2019 også for alvor manifestere sig som servicerende ånder overalt i dit daglige kontormiljø.  


2. Automatisering & AI

Automatisering og kunstig intelligens vil accelerere sit målrettede arbejde med at omformulere kontorarbejdet - frigøre medarbejdere fra rene rutineopgaver og flytte dem til mere kreative og strategisk opgaver, der menneskelig interaktion.


3. VR & wearable tech

Virtual reality og de bærbare teknologier vil i det ny år trygt fortsætte deres fodarbejde med at skubbe fysiske computere længere ud af kontorrummene, mens wearable tech eksempelvis snart helt vil have elimineret behovet for menneskelige oversættere. 
 

 

Amazons Alexa och Apples Siri
Amazons Alexa, Apples Siri och marknadens andra digitala assistenter, kommer på allvar 
att tjänstgöra i din dagliga kontorsmiljö i 2019. 

 


4. Chatbot 2.0

AI-optimerade chatbots kommer klättra många kommunikations-steg uppåt i 2019 och det kommer att bli mycket svårare att avgöra om vi pratar med en människa eller med en extremt välformulerad konversationsrobot.


5. Blockchain

Blockchain- teknologin alias Internetets framtid, fortsätter sin komplicerade utveckling för att bana väg för företag som har behov för hög säkerhet i deras digitala datautbyte. Efter förra årets implementering av EU: s nya datalagar, har den övervägande majoriteten av företag behov för detta.


6. Remote working

Arbetsgivare kommer att möta de yngre generationerna krav mer än förra året, genom att låta dem lösa sina arbetsuppgifter bekvämt hemifrån, från det lokala kaféet eller från en utvald coworking-plats. 


7. 
Microchip-kontrol 

Allt fler företag optimerar sina säkerhetsprocedurer genom att till och med implantera mikrochips mellan anställdas tum och pekfinger, så att de kan logga in på utvalda platser i företaget, i datorer, betala i matsalen osv.


 

Coworking space
I 2019 kommer coworking- miljöerna att fortsätta växa och även differentiera sig
i alltmer specialiserade nischer. 

 


8. Work-life balance

Den yngre generationen på arbetsmarknaden väljer inte längre arbetsplatser endast utefter lönen, utan prioriterar istället personligt välbefinnande, socialt välbefinnande, rätt balans mellan arbete och privatliv, bonusar, förmåner etc.. Dessa krav kommer knappast att bli mindre eller färre år 2019.

 

9. Freelancer-boom

Frilans- och projektrekrytering kommer att öka även på de svenska arbetsplatserna. Fler och fler företag väljer att engagera tillfälligt anställda i form av frilansare - antingen själva eller genom det växande utbudet av frilansbyråer och digitala plattformar.


10. Coworking-klynger

Coworking-miljöerna kommer att växa och föröka sig, utvecklas och börja skilja sig åt i alltmer specialiserade nischer och målinriktade grupper – såsom coworking bara för kvinnor, för spelutvecklare, för nystartade företag i finansvärlden, läkemedelsindustrin etc..  ●


                                                                                                                                                                                        

 
NinetoFive tidningenLäs mer här:
Forbes.com: Top 10 digital transformation trends for 2019
Cmswire.com: What will disrupt the 2019 digital workplace
Workdesign.com: Coworking megatrend predictions for 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp