Exklusivt kontorshotell i Köpenhamns hektiska flygplats

Exklusivt kontorshotell i Köpenhamns hektiska flygplats

15
feb
2016
Anna von Sivers
Läs, hur det är att arbeta i det nya business inriktade kontorshotell, Regus Express som med sin centrala position och höga service formar arbetsramarna för många människor dagligen.
15
feb
2016
Anna von Sivers

 Byline

 

Det färgrika bladet virvlar runt i den decemberkalla vinden, och en väld av människor strömmar in och ut ur den enorma byggnaden som formar en knutpunkt för störstadelen av flygresande till och från Danmark. 

Regus artikel

Jeg befinner mig framför Köpenhamns Flygplats, som för fjärde året i rad är rankad som den mest effektiva flygplatsen i Europa av den internationella organisation: ATRS. 

Jeg går in i terminal 3 och ser snabbt kontorhotellets namn på väggen, högt uppe till vänster i lokalen. Jag kämpar snabbt förbi människomängden med resväskor och tar hissen upp till fjärde våningen. 

Jag går in i en ljus lokale, med reception och lounge, som tydligt utstrålar exklusivitet och business. Fram träder den dagliga ledaren, Tayyab Hanif, som tar emot mig med ett leende.

 

Effektivisering av internationella verksamheter

Över en läcker kopp Nespresso kaffe berättar han att det snart ett åt gamla kontorshotell i genomsnitt besöks av 45 företagsmänniskor dagligen. Det finns en business lounge, mötslokaler, co-working områden, fasta kontor, lounge och badfaciliteter i kontorshotellet. 

regus 2

Man kan som uthyrare, skräddarsy en lösning som passar till precis ens eget behov. Om man önskar ett fast kontor, en möteslokal i två timmar eller endast tillgång till loungen är helt upp till var och en. 

 

"Vi har många affärsresande och stora internationella företag som flyger in, tar ett bad, håller sina möten och sedan flyger hem igen. De sparar därmed en hel den tid i förhållande till om de skulle resa med en taxi och ta sig in i stan och finna ett kontor. Vi hjälper de med att effektivisera deras verksamhet."

"Dessutom har vi en del VIP´s, sheiker och statliga ledare på besök, då vi samarbetar med ASE Handling, som hanterar alla ankomna VIP- och privatflyg. De ska ha allt färdigt, hålla ett möte och sedan vidare. Det hjälper vi dem med, "säger Tayyab Hanif, medan han leende förklarar att han tyvärr inte kan avslöja vilka kändisar de haft besök av. 

 

Eksklusivitet och global närvaro 

När jag går runt i de totalt 700 kvadratmeter får jag en tydlig känsla av en lugn och behaglig stämning som tycks råda på kontorshotellet . Inredda i en stolren elegant nordisk design och med interiör i hög kvalitet, har platsen en tydlig märkning av exklusivitet och hög service.

 

foto regus

Det är dock inte ett enda kontorshotell som liknar detta. Regus har totalt 17 företagshotell i Danmark ensam och 300 Express centra på flygplatser, större motorvägar, tågstatiner m.m. runt om i världen.

”Vi kan exempelvis sätta upp en videokoferens mellan två företag i Danmark och New York. Via appen 'MyRegus', kan våra kunder också snabbt boka en möterlokal om det för exempel är någon som ska på arbetsresa till Amsterdam.”

”Vi har ett stort globalt närvaro, och vi provar att vara lokaliserade på alla knutpunkter med totalt 3000 kontorshotell på världsplan tills vidare. Med eller utan abonnemang kan man få tillgång till alla våra centra, vilket särskilt kan gynna affärsresande.”   

 

Regus Express – Så är det att arbeta här  

Men hur är det att faktiskt arbeta på Regus Express? På min tur runt i kontorshotellet snackade jag med personer som antingen har sin dagliga gång i kontorshoteller eller är här för första gången.  

jose

Josefine Egede, Key Account Manager i HR-Skyen, som erbjuder e-rekryteringslösningar.

Varför har du valt att arbeta i Regus Express? 

"Det är första gången som jag befinner mig i just detta center, vilket hände eftersom jag var i närheten. Jag har inte behov av ett traditionellt kontor, då jag har många kundmöten runt om i landet och jag har inte tid till att köra till vårt huvudkontor i Odense, då jag själv bor i Sverige. 

Konceptet är idealistiskt för mig, då det är många Regus-centra runt omkring. Jag använder ofta Regus' center i Fields mellan möten, så jag kan använda tiden effektivt." 

Hur beskriver du detta kontorshotell?

"Jag tycker att det är en cool stil och det är väldigt exklusivt. Dessutom anser jag att personalen är riktigt gulliga och vänliga. I dag arbetar jag i business loungen och här kan jag finna arbetsro och utnyttja min tid på bästa sätt."  

Mike

Mick Robin, CEO i den europeiska avdelningen av Satipharm, som är en internationell farmaceutisk verksamhet.

Varför har du valt att arbeta i Regus Express?

"Just nu sitter vi två kollegor därute i ett stängt kontor, som fungerar som vårt satellit-kontor i Skandinavien. Det var speciellt det cetrala området som spelade en stor roll. Allt man har behov av som verksamhet 2015 finns samlat precis här. Här är fantastiska hotell såsom Hilton, bra restauranget, alltid snabb och lätt tillgång till taxi - och så är det placerat på Flygplatsen. Det gör att jag kan flyga in flk till möten och receptionen kan boka in ett möte på under 10 minuter samt ta hand om allt det praktiska. Det gör att vi sparar en hel del. 

Hur beskriver du detta kontorshotell? 

Jag beskriver företagshotellet som funktionellt med riktigt god service. Här finns alla de faciliterer som vi som företag har behov av.  

Portræt af Jørgen

Jørgen Ravn, arbetar i Airmagine som är en försäljningorienterad under Dansk Reklam Film, som hanterar försäljningen av digitala annoncer på Köpenhamns Flygplats. 

Varför har du valt att arbeta i Regus Express?

"Tillsammans med två kollegor hyr jag in mig i en stängd kontorslokal med tre arbetsplatser. Först och främst var det essentiellt att våra kontorslokaler var lokaliserade just här på grund av vårt arbete på flygplatsen. Läget har spelat en stor roll och dessutom är det flexibelt." 

Hur beskriver du detta kontorshotell? 

"Det finns en internationell stämning här på kontorshotellet, det är lungt och stilla och inte så mycket stök. Jag tycker dessutom att det finns en god service och att det är presentabelt, när man får besök." ●

 

 

 den her

NINEtoFIVE decemberLäs mer om Regus Express här:
Se ledige arbetsplatser
Fösta inblicket i Regus Express

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp