arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Googlestreet viewreduced

Google Street View - din butiks nya digitala branding-verktyg

03
jul
2017
Henny Bruhn-Möller
Som ett steg i marknadsföringsstrategier väljer allt fler butiker och showrooms att bjuda in deras online-användare genom en virtuell visning från Google.
03
jul
2017
Henny Bruhn-Möller
Henny Bruhn-Möller

 

Världens största sökmaskin har i flera år tillåtit online-användare att gå på upptäcktsfärd i gränder, gator, stadsområden m.m genom deras funktion Google Street View. 

Internetanvändare kan således via navigationspilar och 360 graders-bilder utforska platser oavsett vart de befinner sig, vilket skapar en känsla av fysisk närvaro.

Flera butiker, showrooms, restauranger med flera har nu också börjat med att bjuda in sin online-användare till levande virtuella visningar - som ett digital marknadsföringsverktyg.

 

Innovativ online-marknadsföring

Med virtuella visningar kan potentiella kunder få en realistiskt känsla av stället och samtidigt känna att de rent fysiskt träder in i butiken, som de sedan kan fortsätta utforska.

Det ger butiker möjligheten att visa deras verksamhet och produkter till många fler än enbart de som fysiskt går förbi butiken.

“Det är en helt nytt och innovativt online sätt att presentera sitt showroom, sina produkter, eller sin spektakulära inredning, och det sänder dessutom ut signaler om att man som verksamhet hänger med på den digitala vågen”. Säger Anne-Katherine Utzon, Communication Manager på Lokalebasen.dk, som bland annat arbetar med just virtuella visningar.

“Vi kan också se att fler verksamheter utnyttjar de virtuella visningarna på deras marknadsföringskanaler som hemsidor, sociala medier m.m, för att skapa awareness och stärka deras brand.”

Den virtuella visningen visas därutöver automatiskt på Googles åtskilliga platformar som Googles resultatsida, Google+, Google Maps samt Google Street View.

 

Bjørg

"Det var ett upplagt val i förhållande till att göra potentiella kunder uppmärksamma och medvetna om vår butik", säger Jens Kold, Head of Brand and Digital Strategy hos BJØRG Jewellery.

 

Digital närvaro

En av de verksamheter som har använt sig av teknologin är de prisbelönta norska smyckesmärket BJØRG Jewellery, som nyligen slog upp portarna till deras nya konceptbutik och showroom i Læderstræde i inre Köpenhamn.

“Det var ett upplagt val i förhållande till att göra potentiella kunder uppmärksamma och medvetna om vår butik, som är inredd med unika installationer som bland annat hästhår, kristaller, handgjutna händer och skulpturer i gips.

Den virtuella visningen förenar således våra fysiska ramar med vårt digital universum och närvaro,” säger Jens Kold, Head of Brand and Digital Strategy på BJØRG Jewellery.  

“Därutöver har den resulterat i en bättre synlighet på Google, och den är samtidigt med och understryker för våra samarbetspartners och slutkonsumenten att vi är en verksamhet med en digital tankegång.”

Också Senior SEO Specialist hos Group M, Christain Højbo Møller, förmodar att virtuella visiningar med stor sannolikher har positiv inverkan på verksamheters ranking på Google.

“Det är inte något som skjuter dig från botten till toppen i Google, men det kan sannerligen resultera i mer synlighet - speciellt nu när Google kikar mer och mer på användarupplevelsen och user metrics,” säger han.

 

Läs mer om Google Street View:

Online Marketing: Google Street View

MyNewsDesk: Visa din verksamhets insida på Google maps street view

 

 

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.