arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

The client survey 2018reduced

Kundundersökningen 2018: Hälsa och välmående är mest efterfrågat på flexibla arbetsplatser

04
dec
2018
Steen Uno
Fokuset ligger på hälsa och välbefinnande gällande inredning, tekniska faciliteter etc., när hyresgäster väljer och prioriterar sina flexibla arbetsplatser, bekräftar MatchOffice kundundersökning ”MatchOffice Client Survey 2018”.
04
dec
2018
Steen Uno


Steen Uno

De senaste åren har fokuset på medarbetarnas hälsa och personliga välbefinnande ökat och blivit mer och mer angeläget på moderna och flexibla arbetsplatser.

För att prestera bra på arbetsplatsen, ska alla anställda må bra - en åsikt som hittat förnyat och ökat medhåll i MatchOffice Client Survey 2018.

Fler och fler hyresgäster betonar att hälsoprogram, sport- och meditationsutrymmen, avkopplingsrum mm. hjälper till med att upprätthålla rätt nivåer av effektivitet och produktivitet.

Detta är något som skapar mervärde för hyresgäster och även gynnar den långsiktiga lojaliteten. Dessutom har känslan av gemenskap, som också varit en av hyresgästernas prioriteringar i år, relaterats till välbefinnande, då de ansatta strävar efter att nätverka och att samarbeta med likasinnade.

 

Träningslokaler är ett måste

"Krav på hälsa och välbefinnande på de flexibla arbetsplatserna har varit en huvudfråga bland hyresgästerna i 2018. För över en fjärdedel av dem, har gym och möteslokaler blivit måsten och något som inte kan undvaras, säger Jakob Dalhoff, VD för MatchOffice. 

"För de flesta människor med en dynamisk livsstil är pendling till ett gym förmodligen ett besvär som helst vill undvikas. På samma sätt är duschar ett måste för nästan en femtedel av de tillfrågade som cyklar till jobbet. 

Mindfulness har blivit ett livsstilsval för många idag. Förmågan att vara närvarande i nuet hjälper till med att minska stress och vi ser därför ett växande behov för meditationsutrymmen i den flexibla kontorsmiljön.”

 


 


Fler och fler hyresgäster understryker att hälsoprogram, sport- och meditationsanläggningar,
avkopplingsrum mm hjälper till att upprätthålla rätt nivåer av effektivitet och produktivitet.
Grafik: MatchOffice Client Survey 2018

 

MatchOffice publicerar kundundersökningen för fjärde året i rad och fokuserar på det gångna årets hyresvärdar i näringslivet. Den aktuella rapporten är baserad på analytiskt material från 1.033 kontorschefer i 23 europeiska länder.

Marknaden ökar stabilt då man kan se en på ökning på 60% av hyresgäster. Dock är det nästan 40% av dessa som inte vet om de vill förnya kontrakten eller inte, vilket gör det till ett utmärkt tillfälle för hyresvärdar att erbjuda nya och moderna funktioner.

 


Nätverkande med likasinnade

"Majoriteten av hyresgäster är små grupper på 1-2 personer, vilket också förklarar varför kontorslokaler mer och mer även erbjuder coworking-alternativ.

Utöver faciliteter som stödjer hälsa och välbefinnande, är nätverkande med likasinnade något som går som en gyllene tråd genom många grafer. I jämförelse med traditionella kontor är det en obestridlig fördel, eftersom det gör så att folk minst sagt kan dela spännande information med varandra, och därutöver till och med bli affärspartners, tillägger Jakob Dalhoff.

 

 "Mindfulness har blivit ett livsstilsval för många, och förmågan att vara närvarande i nuet hjälper till med 
att minska stress. Vi ser ett växande behov av meditationsutrymme på de flexibla arbetssplatserna”, säger 
MatchOffice VD Jakob Dalhoff. 
Foton: Primalbase Amsterdam

 

I MatchOffice kundundersökning från 2018 betonar 18,5% av respondenterna (17,4% förra året) att gemensamma utrymmen och områden anpassade till networking, får dem att känna tillhörighet och lojalitet mot deras företag.

Utöver detta, är all typ av networking, sociala evenemang, underhållning på månads- eller veckobasis och professionella evenemang i företaget eller på arbetsplatsen, något som fortsätter att öka i prioritet bland anställda.

 

Detaljerna räknas

"Hälsa, välbefinnande och socialisering är nyckelord för varje hyresvärd som vill skapa mervärde och behålla hyresgäster. Ett in-house café är fortfarande väldigt populärt eftersom det ger anställda möjligheten för att nätverka, samtidigt som de håller sig nära arbetsplatsen.

Hyresvärdar bör komma ihåg att konkurrensen för att erbjuda de mest kreativa, spännande, fascinerande och flexibla kontorsmiljöerna är skarpare än någonsin. Marknadens kunder har aldrig haft mer moderna och snyggt utrustade kontorsplatser att välja mellan.

Läge och attraktiva priser är fortfarande de viktigaste faktorerna när företag letar efter nya lokaler, men detaljerna – servicen, den flashiga designen, de smarta enheterna - räknas och avgör var det moderna företaget beslutar sig för att bosätta sig ", understryker Jakob Dalhoff. ●

 


Läs MatchOffice Client Survey 2018 


Läs mer:
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Client Survey 2017
MatchOffice Surver Report 2017
MatchOffice Client Survey 2016
MatchOffice Client Survey 2015 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.