NOHO i Köpenhamn - Kødbyen mest kreativa kontorshotell

NOHO i Köpenhamn - Kødbyen mest kreativa kontorshotell

13
jan
2016
Anna von Sivers
Läs om sättet att arbeta i kontorshotellet NOHO i Kødbyen i Köpenhamn som erbjuder en unik design och ram som ger väg till sociala och professionella nätverk.
13
jan
2016
Anna von Sivers

 Byline

 

Tilbage til forsiden 

 

Solen slår ner på Köpenhamns gamla torg som idag är ett kreativt och populärt område i Vesterbro - känd som 'Kødbyen'.

Området är känt för sin rustika utseende och rika näringsliv där populära restauranger, barer, slaktare och butiker har placerat sig. Något som har lockat en mängd människor under de senaste åren. 

Många företagare har hittat sin dagliga arbete i området. Något flertalet kontorshotell hjälpt till att skapa.

I Kødbyens hjärta kommer du således hitta bland annat nyöppnade kontorshotellet NOHO som härrör från den eftertraktade kontorshotell SOHO. 

 

En klass för sig själv

noho kontorhotel

 

Slagordet ’Work Stay Play’ lyser på ett blått lysrör på kontorshotellets fasad. Stora ljus i fönstren bildar namnet NOHO.

När jag steg in i loungen tvivlade jag inte en sekund om att denna plats sticker ut från mängden: Väggar av trä, uppstoppade djur, retro och rustika möbler, lysrör och en uppsjö av växter uppfyller min syn.

Den stora byggnad som bildat ramen för många nystartade småföretag, innovativa entreprenörer och frilansare i Köpenhamn.

 

 NOHOm kontorshotell

Företag som vill ha en plats att utveckla sin verksamhet och samtidigt bli del av en gemenskap. 

Kontorshotellet sätter nämligen scenen för ett socialt och professionellt nätverk mellan företag. Och inte minst strävar de efter att skapa en god och inspirerande arbetsmiljö genom att stimulera sinnena på kontoret.

En unik, autentisk inredning med kaktusar och uppstoppade djur, ett hemtrevligt kök och mysiga, knäppa krokar är den del av vad jag bemöter när jag flyttar runt på kontorshotellets många kvadratmeter.  

 

NOHO - så är det att arbeta här

Vid mitt besök talade jag med tre personer som arbetar i NOHO. Jag frågade dem vad deras motiv att hyra in sig i ett kontorshotell var och hur det faktiskt fungerar i NOHO.

Laura

´Att vara en del av ett socialt nätverk´

Laura Groth arbetar hos Stortel.dk, en digital streamingtjänst för böcker. 


Varför hyrde du in dig i ett kontorshotell?
"Vi valde ett kontorshotell för att samarbete nära med andra företag och vara en del av ett socialt nätverk."

Hur är det att arbeta i NOHO?
"Det uppfyller absolut våra förväntningar på vad det innebär att arbeta i ett kontorshotell. Här är det väl genomtänkt på hur man skapar de bästa förutsättningarna för en bra arbetsmiljö.

Dessutom finns det en unik och okonventionell design här, vilket ger mig energi i det dagliga livet. Det är inspirerande att sitta tillsammans med andra företag. Det finns både företag i en helt annan bransch samt liknande företag - här kan vi lära känna varann och byta idéer."  

Hur bildar NOHO ramen för att umgås och nätverka?  
"Jag tycker att kontorshotellet skapar en bra ram för att umgås - och i en bra dos. Vi har till exempel gemensam frukost där vi träffas och pratar med andra från kontoret. Dessutom får vi ett nyhetsbrev som informerar om olika evenemang."

 

Peter

´Alltid liv och människor på kontoret´

Peter Weinreich arbetar på Betssongroup som är en prisbelönd spelbolag som erbjuder poker, casino, skraplotter m.m.


Du hyrde in dig i ett kontorshotell - varför?
"Vi är sju anställda i Danmark och därmed en viss storlek. Vi övervägde därför om vi borde välja ett traditionellt kontor. Vi reser mycket och därmed ofta få på kontoret. Därför valde vi att hyra in oss i ett kontorshotell eftersom det alltid finns människor och liv på kontoret."


Hur är det att arbeta i NOHO?
"Det är en riktigt härlig vibe här där alla hälsar på varandra. Det fins en trevlig stämning som gör att det är kul att arbeta här. Här finns några riktigt bra faciliteter och det är en bra paketlösning där vi inte behöver ansvara för allt.

Eftersom vi är sju anställda på kontoret har vi inte samma behov av samarbete med andra företag men det är fortfarande något vi gör ibland - och sätter högt värde på. Och när vi har gäster blir de alltid lika fascinerad av den annorlunda och häftiga inredning och vibe som vi har på NOHO."

Hur bildar NOHO ramen för att umgås och nätverka?  
"NOHO kör på slagorden: Work stay play - som verkligen stämmer. Både när det gäller den autentiska, spännande inredningen men också för att det finns ett antal sociala evenemang såsom fredagsbar och fika på takterrasen.

Dessutom har de också några professionella evenemang som skapar möjligheter för samarbete och nätverkande. De har, till exempel, något som kallas för Nutcrack där ett företag kan framställa sitt problem och där andra företag kan sedan komma med sina förslag."

 

Pernille

 

´Dynamisk och inspirerande inredning´

Pernille Bigum arbetar på Tasteful som är en skandinavisk leverantör av innovativa livsmedel av hög kvalitet.

Varför bestämde du dig för ett kontorshotell?
"Det var helt klart för att kunna sitta tillsammans med andra företag och få ett socialt nätverk eftersom vi endast är två-tre på kontoret. Det var också på grund av kontorshotellets dynamik och för att kunna bolla idéer med andra.

Dessutom har vi ofta behov av att testa våra produkter - vilket är enkelt att hitta frivilliga här på kontorshotellet."

Hur är det att arbeta i NOHO?
"Här har vi en bra dynamik och informell atomosfär. Så tycker jag att inredningen är cool och mycket insprirerande. Det är mycket autentisk med uppstoppade djur osv. Läget spelar också ett stort plus. Vi arbetar inom livsmedelsindustrin och därför är Kødbyen en idealisk plats för oss att vara.

Man kan föreställa sig att det finns en enorm mängd buller på ett kontorshotell men det upplever jag inte. Folk är bra på att ta hänsyn till andra och så har vi många bra ställen att diskutera och prata i telefon i."

Hur bildar NOHO ramen för att umgås och nätverka?  
"Det annordnas en hel del händelser såsom gemensamma frukostar och fredagsbar. Dessutom finns det möjlighet att bjuda in andra personer till kontoret. Den största utmaningen för mig är att själv lägga ner tid på dessa sociala evenemang. Men jag vet mycket väl att tiden aldrig går till spillo - man får alltid något tillbaka..." ●

 

Läs mer om SOHO och NOHO här
Lokalebasen.dk: Hitta lediga kontor i NOHO

 

hej

geh

 kontor i NOHO

hejsa

 

<


 

 
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp