Danska 'hygge' gör kontorshotell ännu hemtrevligare

Danska 'hygge' gör kontorshotell ännu hemtrevligare

28
feb
2018
Emma Fjäder
Det danska hygget är ett livsstilskoncept som redan är känt överallt i Europa. Även i Sverige kan många hem nu kallas hygge. Allt fler arbetsplatser och kontor har också tagit till sig hygge-konceptet.
28
feb
2018
Emma Fjäder

I Danmark lockar kontorshotell och coworking-kontor kunder med utrymmen som är hemtrevliga och mysiga, alltså väldigt hygge.

Cosy & Corporate – danska WEOffices kontorshotell och coworking lokaler erbjuder hemtrevliga utrymmen, som är gjorda för professionellt behov. WEOffices lägger fokus på utrymmenas atmosfär, stämning och bekvämlighet. Här kan man verkligen känna av hygge!

”Good People Gathered”- skylten välkomnar gäster i lobbyn, där de genast får ta del av den hemtrevliga och lugna stämningen. I lobbyn finns bl.a. en öppen spis, konst upphängt på väggarna och en skön soffgrupp.

Det hygge-inspirerade kontorshotellet har vuxit i snabb takt efter att det första kontorshotellet öppnade sina dörrar för ett och ett halvt år sedan. År 2017 öppnade WEOffices sitt tredje kontorshotell i en känd gammal industribyggnad i Köpenhamn. 

”Vi tänker öppna ett fjärde kontorshotell i Köpenhamn ännu under 2018 och senare skall vi expandera till Odense, Aarhus och Aalborg. Då är vi redan en kontorshotellkedja”, berättar Malthe Vad, ägare av WEOffices. 

Malthe Vad är en nykomling i kontorshotellbranschen även om han länge varit företagare. För några år sedan längtade han efter någonting nytt, mer innovativt och inspirerande, vilket resulterade i att han sålde sitt företag inom fastighetsbranschen. Tillsammans med Jesper Lodberg, utvecklar Malthe Vad vad som nu är WEOffices hemtrevliga, men officiella kontorshotellkoncept. 

 

Hemtrevligt men officiellt kontorshotell

”Vi vill skilja oss från andra kontorshotell genom att kombinera den officiella och professionella kontorsmiljön med hemtrevlighet och den traditionella danska hygge-atmosfären. Vårt koncept baserar sig på att hitta balans mellan arbete och fritid och våra värden står för mångfald, närvaro och gemenskap.”

Det nyaste kontorshotellet i norra Köpenhamn har 94 arbetsstationer och täcker allt som allt 1 400 kvadratmeter. ”Om våra kontorshotell var väldigt stora så kunde vi inte erbjuda den hemtrevliga och intima hygge-känslan i dem”, förklarar Malthe Vad.

 

kontor hygge

WEoffices' nyinredda lounge på Strandvejen har eld i spisen, konst på väggarna samt en god doft av hemtrevligt hygge, god karma och smittande atmosfär.

De WEOffice-lokaler som ligger i centrum av Köpenhamn, i Christianhavn och Østerbro, är så gott som fullbokade varje dag. Även det för tre månader sedan öppnade kontorshotell-centrumet i Hellerup har fått många hyresgäster från IT och konsultföretag, samt från designkontor. Dessa utgör redan en ca. 15 personers arbetsgemenskap i de nya WEOffices-utrymmena. 

”Vi erbjuder en så kallad All Inclusive- kontorshotell service, som verkligen erbjuder allt det företag behöver". Detta är allt från snabbt internet till små detaljer som artesan kaffe och lyxiga luncher. Beroende på kundtyp, har företag till exempel tillgång till flotta mötesrum med havsutsikt på Hellerup kontorshotell. Kunderna betalar månadsvis och priserna är fasta utan överraskande tilläggskostnader.

 

Inspiration och nätverkande i coworking-utrymmet

Under det senaste årtiondet har kontorshotellen och coworking-kontoren blivit allt populärare och nya gemensamma utrymmen har kommit upp överallt. Nuförtiden använder sig alla typs företag av kontorshotell och coworking utrymmen, såväl stora som små och från alla sektorer. 

Den senaste trenden är att allt fler kunder på kontorshotell är större företag – kontorshotell är inte längre profilerade som utrymmen för endast små företag. Stora företag använder sig också nu av coworking utrymmen eller hyr ett enskilt kontor på kontorshotell. Kontorshotell lämpar sig för många olika syften och företag från olika branscher är intresserade av nya kontorslösningar. Till exempel WEOffices har precis fått en hyresförfrågan av en kommun, som är intresserad av att hyra s.k. inspirationsutrymmen för startup företag och unga företagare.

 

WEOffice

”Vi är ett litet företag, men på WEOffices kontorshotell känner vi inte att vi är små, utan en del av en större arbetsgemenskap”, konstaterar en av WEOffices kunderna. 

Hyr kontor på kontorshotell

Kontorshotell har ofta många olika kundtyper och alternativ på utrymmen, av vilka företag kan välja det koncept som passar dem bäst. Faktureringen sker huvudsakligen månadsvis och avtalen binder inte automatiskt förtag för en lång tidsperiod.

WEOffices erbjuder till exempel coworking utrymmen för 2 500 kr i månaden, enskilda arbetsstationer för 5 000 kr i månaden och helt egna kontor inom kontorshotellet för 10 000 kr i månaden. Många kontorshotell i Stockholm erbjuder paketpriser i samma stil. 

Några kontorshotell har även dagskort, som passar arbetsresenärer utmärkt. WEOffices erbjuder möjligheten att använda arbetsutrymmen för ett dagspris på 350 kr. Om arbetsresan riktar sig mot Köpenhamn kan det vara bra att hålla WEOffices arbetsutrymmen i tankarna.

 

MatchOffice har gjort en virtuell visning av WEOffices nya kontorsutrymmen. Ta en titt på hur utrymmena ser ut:

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp