Trångt om utrymme? Rulla ut ditt hemmakontor - och in igen

Trångt om utrymme? Rulla ut ditt hemmakontor - och in igen

30
maj
2023
Steen Uno
Pandemin är över och hybridarbetet har blivit en del av hemmet, men alla har inte tillräckligt med plats för ett hemmakontor. Ori Living, det amerikanska designföretaget, har en lösning – rulla ut detta smarta kontor i ditt vardagsrum.
30
maj
2023
Steen Uno

 

Steen Uno

Efter coronan har hybridarbete blivit en permanent del i många hem, något som kan vara utmanande i lägenheter- och hus med få rum.

Ori Living kan ha svaret och är redo att rulla ut det i ditt vardagsrum: en praktisk kontorslösning på hjul som du enkelt kan rulla ut och in med en knapptryckning.

Vardagsrumsmodulen innehåller hyllor och en TV-vägg med plattskärm, och kontorsmodulen har två arbetsstationer: ett skrivbord med en kontorsstol och plats för ett par datorskärmar. På den motsatta väggen finns möjlighet till ett ståbord.

Efter arbetsdagens slut trycks kontorsmodulen tillbaka på plats och förvandlas till en stilfull TV-väggenhet som, med bara 85 cm i djup, blir en naturlig del av vardagsrummet.

 

Separera arbete och privatliv

"Vår målsättning var att skapa en elegant, flexibel och praktisk lösning för alla oss som snabbt övergick till att arbeta eller studera hemifrån," säger Hasier Larrea, grundare och VD på Ori Living.

"Hemmakontor får oss ofta att känna att det är svårt att koppla bort arbetet. Vårt Pocket Office är en fristad där du kan fokusera på arbete, sedan ’stänga butiken’ och återgå till ditt personliga utrymme och privatliv."

 

 

Rul ud kontor - 2

Ori Livings stilfulla och bekväma Pocket Office gör det enkelt att separera arbete och 
hemmaliv samtidigt som det främjar ett effektivt arbetssätt och bevarar känslan av 
avslappnat välbefinnande i hemmet efter arbetsdagen.

 

Den rullande Pocket Office-modulen finns för närvarande i två storlekar: en mellanstor modell med en vägglängd på 183 cm och en stor modell på 244 cm.

Avtagande

Senaste siffrorna visar dock ganska tydligt att hybrid- och hemarbete för kontorsanställda på den amerikanska arbetsmarknaden minskar ett år efter att de flesta covid-restriktioner fasats ut.

Enligt en aktuell undersökning arbetar just nu 35% av de anställda som kan utföra sitt jobb utanför sina fysiska kontor heltid hemifrån. I januari var siffran 43%. 55% i oktober 2020 och bara 7% före pandemin.

 

Rul ud kontor - 3

Vardagsrumsdelen innehåller hyllor och en TV-vägg med plattskärm - kontorsdelen består av 
två arbetsstationer: ett skrivbord med en kontorsstol och plats för ett par datorskärmar. På 
den motsatta väggen finns möjlighet till ett ståbord.

 

Tvärtemot, i samma undersökning, ökade andelen kontorsanställda som kan slutföra arbetsuppgifter från hemmakontoret men väljer att delta i nya hybridarbetsflöden från 35% i januari till 41% i februari 2023.

I London arbetar en av fem kontorsanställda fortfarande hemifrån efter pandemin, medan fyra av tio är hybridarbetare och går till sitt fysiska kontor minst en dag i veckan. ● 

 

MatchOffice news June 2023

Läs mer här:
Oriliving.com: A fun office to living room transformation (video)
Businessinsider.com: Expandable apartment systems latest twist on tiny homes
Forbes.com: Full-time remote work is falling but still five times pre-pandemic levels
CNN.business.com: The latest on hybrid work - who is WFH and who isn’t 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp