arrow_upward

Göteborg Östra

Området har en vackra miljö med närheten till havet och områdets alla parker. Området är det som växer mest i staden och invånarantalet förväntas att öka ytterligare inom de närmaste åren. Med butikslokaler i Göteborg...Läs mer

Skapa sökprofil

Butik i Östra Göteborg

Östra Göteborg är ett stadsdelsnämndsområde i Göteborg. Området är förhållandevis invandrartätt med hela 42 % av de boende som är födda i utlandet. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus och stora delar av dessa är hyresrätter. I dagsläget räknas området som ett av stadens starkaste utvecklingsområden. Företagaren som söker efter möjlighet att starta butik i Östra Göteborg har många olika lokaler att välja mellan, främst i området Gamlestaden och just runt Gamlestads torg där närheten till Göteborgs största reseknutpunkt gör platsen strategiskt smart. Detta område ligger nära till Göteborgs centrum med bara 6 minuters resa till centralstationen.

Stadsdelen förändras, från industrier till butiker i Östra Göteborg

I Östra Göteborg grundades det som skulle göra Göteborg till en industristad och det finns fortfarande byggnader från den tiden. Detta var ett av stadens viktigaste områden som på senare tid tyvärr eftersatts. Därför har Göteborgs Stad beslutat att under de närmaste tio åren genomföra stora förändringar av området med bland annat en förtätning av bebyggelsen och nyetablering av hotell, restauranger och bostäder. Det kommer naturligtvis även finnas plats för nya butiker i Östra Göteborg i samband med denna förändring av området. Det planeras även nya trafiklösningar för fordonstrafik vilket kommer att innebära att genomfartstrafiken dirigeras om. Detta kommer förhoppningsvis göra området lugnare och mer attraktivt. Tanken är att skapa en modern och levande stadsdel.

Kommunikationer

Området ligger en bit utanför centrala Göteborg men det är ändå bara några minuters resa in till centrum. Det enklaste sättet att ta sig dit är via spårvagn eller buss, detta är förstås något som gäller hela Göteborg, och enligt uppgift tar det omkring tio minuter att resa från Göteborg Östra till Centrum. Det finns även möjlighet att resa med bil men området är, precis som många andra områden i staden, inte anpassat för biltrafik vilket innebär att det är lite bökigt att ta sig till och från stadsdelen med bil. E45 passerar förbi området och fortsätter sedan upp genom Sverige ända till Karesuando. I södergående riktning fortsätter vägen ända ner till staden Gela i Italien. För företag med butikslokaler i Östra Göteborg finns alltså goda kommunikationer till och från butiken, och dessutom ett gott kundunderlag i närheten.

Kända företag med lokaler eller butiker i Göteborg

Göteborg har varit, eller är, hemort för flera välkända företag. Bland dessa finns företag som haft butiker i Östra Göteborg, eller som har sina lokaler på andra platser i staden. AstraZeneca, ett multinationellt läkemedelsföretag med huvudkontoret i Cambridge, England. Företaget ligger bakom storsäljarna Losec och Nexium, läkemedel mot magsår. SKF, Svenska kullagerfabriken, har fortfarande sitt huvudkontor i Gamlestaden i Östra Göteborg. Företaget grundades 1907 och tillverkar kundanpassade lösningar inom kullager och tätningar. Butikskedjor med huvudkontor i Göteborg är bland annat Kappahl, Lindex, Intersport och MQ Stena Line, grundades i Göteborg 1962. Rederiet är nu verksamt i hela Europa och har omkring 5700, och har fortfarande sitt huvudkontor i Göteborg. Mölnlycke Health Care, tillverkar engångsprodukter för sjukvården. Främst för operation och sårbehandling men erbjuder även andra produktlösningar för vårdinrättningar.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar