arrow_upward

Helsingborg

Helsingborg Sveriges åttonde största stad vars befolkning har ökat med runt 2000 invånare de senaste tre åren. Staden är en gammal industristad och med sitt strategiska läge nära kusten, men idag har även många mindre...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Utbudet av butikslokaler i Helsingborg ökar

Helsingborg eller som det tidigare stavades ”Hälsingborg” är tätorten i Helsingborgs kommun. Staden ligger i Skåne och har idag en befolkningsmängd på cirka 136 000 invånare. Idag är Helsingborg Sveriges åttonde största stad och befolkningen har ökat med runt 2000 invånare de senaste tre åren. Till ytan ligger kommunen på plats 219, av landets totalt 290 kommuner. Staden är en gammal industristad och med sitt strategiska läge nära kusten, men idag har även många mindre privata företag öppnat och bedriver sin verksamhet i Helsingborgs butikslokaler och andra lokaler. Detta gör kommunen till den mest sysselsatta i Skåne.

Een stadskärna som växer

Många stora företag har sitt säte i kommunen och har skapat många arbetstillfällen både direkt och indirekt mot stadens invånare med omnejd. IKEA har i många år haft sitt huvudkontor i staden där 1500 var anställda och var stadens största arbetsgivare under många år. Idag har kontoret flyttat ner till Malmö. Området mer än 10 000 företag registrerade där 90 av dem har mer än 50 personer anställda. Den största industrin är just nu handel och kommunikation och efterfrågan på butikslokaler i Helsingborg har ökat. Många av kommunens äldre industrier är fortfarande i drift b.la. Skånska superfosfat och svavelsyrefabrik AB, Boliden Kemi AB och Pharmcia och är bara några av områdets stoltheter.

Stora företag med butikslokaler i Helsingborg

Många viktiga Svenska varumärke kommer från kommunen. Några av de mest starka är Ramlösa som tillverkar mineralvatten, Zoegas och Tretorn. Andra företag som också har sin bas och butikslokaler i Helsingborg är nikotinföretaget Nicorette, förlaget Allers och Bostik som tillverkar lim. Med tanke på stadens strategiska läge har många viktiga företag valt att lägga sitt huvudkontor i kommunen b.la. Viktväktarna, Yves Rocher och Biltema.

De största arbetsgivarna i kommunen: Helsingborgs kommun 9 100 anställda Region Skåne 3675 anställda IKEA 1500 anställda (minskat efter flytten av huvudkontoret) Mc Neil 775 anställda Unilever Sverige 625 anställda Peab 525 anställda Rikspolisstyrelsen 475 anställda Becton – Dickson 375 anställda Yves Rocher 360 anställda DFDS 325 anställda Posten 325 anställda

Strategiskt läge för butikslokaler i Helsingborg

Kommunen har sedan länge varit en viktig handelsplats och trafikled till och från Europa. År 1832 fick staden en ordentlig hamn och är idag Sveriges näst största hamn efter Göteborgshamn. Färjesträckan mellan Helsingborg och Helsingör i Danmark är idag den tätaste linjen i världens och trafikeras av Scandlines och HH-Ferries färjor M/S Tycho Brahe, M/S Aurora af Helsingborg och M/S Hamlet, HH-Ferries med M/S Mercandia IV och M/S Mercandia VII. Den täta trafiken har gjort att turismen vuxit med caféer, restauranger, och butikslokaler i Helsingborg. De övriga trafikslagen är bra sammankopplade med hamnen och staden har anknytning både till E6:an och E20, i södergående och norrgående riktning. Staden är en knytpunkt för den skånska järnvägstrafiken med både SJ-tåg, Öresundståg, Råbanan och Skånebana och är en stort bidrag till kommunens goda näringsklimat.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa