arrow_upward

Stockholm Norrort

Trots att området inte har några direkta avgränsningar används det ofta i försäljning av bostäder, butiker och lager i Norrort i Stockholm. Även företagare har tagit åt sig av områdesnamnet och idag finns det cirka...Läs mer

Skapa sökprofil

Lager i Norrort Stockholm – flera kommuner i ett distrikt

Norrort är ett stort distrikt norr om huvudstaden utan några bokförda avgränsningar. Till skillnad från Västerort och Söderort som används som både administrativa och statistiska enheter. I området brukar man inkludera några av huvudstadens norra kommuner såsom Sollentuna, Sigtuna och Täby. Trots att området inte har några direkta avgränsningar används det ofta i försäljning av bostäder, butiker och lager i Norrort i Stockholm. Även företagare har tagit åt sig av områdesnamnet och idag finns det cirka 30 företag i området som använder det i sitt företagsnamn, även runt om i Vallentuna och Järfälla.

Lager i Norrort Stockholm – en plats att växa på

I början på året stod det klart att IKEA öppnar i Norrort. De öppnar en service och pick up-butik som kommer vara en förlängd arm på butiken ute i Barkaby. Syftet med butiken är att man ska kunna beställa varor online och sedan hämta ut dem på Ikeas lager i Norrort Stockholm. Fokus på satsningen kommer att ligga på servicen med ett säljområde på endast 1500 kvadratmeter vilket är en tjugondel från en vanlig butik med cirka 100 produkter i lagerlokaler, resten blir beställningsvaror. Det kommer bli Ikeas första pick up - butiken och den beräknas att öppna under sommaren 2016.

En handelsplats mitt i huvudstaden

Områdets största handelsplats ligger i Danderyds kommun, söder om Enebyberg. Handelsplatsen består av butiker, restauranger och lager i Norrort Stockholm. Handelsplatsen byggdes upp av den tyska koncernen Commerz Real men som år 2008 sålde det vidare till danska TK Development. Platsen har haft stora problem med kundflödet delvis på grund av bristande marknadsföring vilket bland annat har lett till att flera affärer har fått lägga ner sin verksamhet. Kommunen har idag tagit krafttag för att kunna behålla sin handelsplats och planerar att bygga runt 200 studentbostäder och radhus i området.

Norrort i Stockholm skapar mest arbeten

Norrort i Stockholm är i dagsläget bäst i landet på att skapa sysselsättning åt sina invånare. Det arbetsområdet som skapar flest jobb i nuläget är information och kommunikation tät följt av hotell och restaurang. En annan bransch som förväntas öka är tjänstesektorn både på personlig och företagsnivå när sysselsättningen blir större och hushållen förväntas att konsumera mer. Kommunen gör en satsning på yrkesutbildningar inom produktion och lager i Norrort Stockholm för att kunna få så många som möjligt på arbetsmarknaden.

Stockholm Norrort lager – ett bra geografiskt läge

Stockholms län ska satsa 112 miljarder kronor på att förbättra miljön fram till år 2025. Satsningen ska innefatta allt ifrån ombyggnationer av citybanan, förbättra kollektivtrafiken och göra tydligare gång- och cykelbanor. Idag sker över 300 miljoner bussresor inom länet varje år varav nästan hälften sker ut mot Norrort i Stockholm. Därför ska man bredda gatorna för att framkomligheten ska bli bättre och då fler stora företag planerar att etablera sig i området bland annat Ikea med sitt nya lager i Norrort i huvudstaden kommer trafiken att öka då arbetstillfällena blir allt fler.

Läs mer om Stockholm Norrort på WikiEstate
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar