arrow_upward

Gävle är den största tätorten i Gästrikland, den 13:e största i Sverige och är idag en kommun med snart 100 000 invånare. Idag finns omkring 7000 företag i området i olika storlekar, industrier och kontor...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Växande utbud av kontor i Gävle 

Gävle är den största tätorten i Gästrikland, är centralort i Gävle kommun och residensstad för Gävleborgs län. Staden är den 13:e största i Sverige och är idag en kommun med snart 100 000 invånare. Det är Sveriges äldsta handelsstad och detta präglar fortfarande staden och dess utveckling. Idag finns omkring 7000 företag i området i olika storlekar, industrier och kontor i Gävle. Staden har närheten till Stockholm och fungerar som en logistik-hub föra hela ostkusten. Kommunen är väldigt aktiv med att alltid ha mark färdig för nya etableringar av kontorslokaler för att stärka stadens expandering.

Gävle – en stad där du tar bussen till jobb

Med stadens placering har man stora möjligheter att kunna ta sig till och från staden med olika trafikslag. Kommunen jobbar ständigt med att förbättra kollektivtrafiken för att bibehålla den fina miljön och att tillfredsställa medborgarnas resebehov till sina arbeten och kontor i Gävle. Kommunen har ett nytt förslag på att förbättra kollektivtrafiken så att buss och tåg ska bli en del av medborgarnas vardag. Järnvägsstationen ligger i city tillsammans med busstationen, för att man lätt ska kunna byta trafikslag. Med tåg tar man sig lätt från och till sitt kontor även om man bor utanför kommunen. Till Stockholm tar det en timme och 30 minuter, till Arlanda på en timme. Cykeltrafiken är en viktig del av stadens arbete för miljön och idag har kommunen 20 mil cykelväg jämfört med 40 mil bilväg.

Kommunen hjälper företagen med kontor i Gävle med service

I kommunen finns ett brett näringsliv inom alla branscher. Mycket av den gamla tillverkningsindustrin finns kvar men branscher som handel, IT och turism har fått en rejäl framfart. Staden satsar på att vara den mest attraktiva platser för företag år 2025 och har bland annat startat en ”Företagsservice” med kontor i Gävle för att förenkla företagande i kommunen. Servicen går ut på att en handläggare hjälper de nyöppnade företagen med ledtider och beslut för att kunna få igång verksamheten snabbare och enklare. Staden är fortfarande en stark industristad och kommunen ser det som en viktig plattform för utvecklingen. Industri och handel hänger ihop. Handel och logistik hör ihop och genom sitt strategiska stadsläge anser kommunen att de kan leverera snabba transportlösningar tack vare E6:an, järnvägen och genom ostkustens största djuphavshamn.

Gävle – många ledande företag

Kommunen har genom sitt strategiska läge länge varit en viktig plats för svensk industri. Många världsledande företag har sina kontor i Gävle och stadens utveckling har än så länge inte stannat av enligt SCB. Många företag har idag flyttat ut från stadskärnan närmare hamnen och till stadens största kontorspark ”Teknikparken i Gävle som idag består av ungefär 1000 företag. De har ett tätt samarbete med högskolan och det pågår regelbundna seminarier, träffar och event som man hoppas kan leda till framtida affärer.

De största företagen med kontor i Gävle:

Kartong- och pappersindustri

BillerudKorsnäs, Bomhus Smurfit Kappa Sverige AB

Elektronik Syntronic AB - AQ ParkoPrint Livsmedel Kraft General Foods Scandinavia (Gevalia kaffe) Cloetta (Godis) Kartor och geografisk information ("GIS") Future Position X (nätverk för GIS företag) Logistik Gävle Hamn

Läs mer om Gävle på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa