arrow_upward

Moderna kontor i Majorna-Linné Göteborg. Den näst största staden i Sverige är Göteborg. Staden ligger i Västra Götalands län och har idag en befolkningsmängd på ca 500 000 invånare. En attraktiv och populär stad att...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Kontor i Göteborg Majorna – Linné

Göteborg har länge kallat sig själv Sveriges framsida och är Sveriges näst största tätort och dessutom Nordens femte största stad. Staden grundades efter många problem 1621 och blomstrade under 1700-talet tack vare det Ostindiska kompaniet som hade sin hamn i staden. Under 1800-talet och tidigt 1900-tal var Göteborg den ort där migranterna lämnade Sverige för sin resa över havet till USA. En del av stadens hamnområde kallas än idag för Amerikakajen. Under den senare delen av 1800-talet tog industrin över som viktigaste näringen och flera textilindustrier blommade upp i staden för att senare få sina lokaler övertagna av verkstadsindustri som Volvo och SKF.

Majorna – Linné – Kontor i Göteborgs arbetarkvarter, Majorna – Linné

Förr var stadsdelen Majorna främst förknippad med arbetare och flera av de charmiga arbetarkvarteren finns fortfarande kvar. Bebyggelsen domineras av de välkända landshövdingehusen och är idag ett snabbt växande bostadsområde. Här finns inga lokaler för företagaren som sysslar med industriproduktion eller lagerhållning. Dessa lokaler finns på andra håll i Göteborg. Här i Majorna – Linné finns dock gott om lokaler för den som vill bedriva affärsverksamhet samt café eller restaurang. Det finns även lokaler för företaget som behöver kontor i något av alla de charmiga arbetarbostäder som utgör större delen av stadsdelens bebyggelse.

Företagande förr och nu

Även om stadsdelen Majorna- Linné till större delen varit bostadsområden så har åtskilliga större företag haft sina sina lokaler eller kontor i Majorna – Linné Göteborg. Här följer några exempel på företag som har, eller har haft, Göteborg som bas. Stena Line – Dessa färjor gick från början mellan Göteborg och Fredrikshamn i Danmark. Idag är Stena Line verksamma i hela Europa men har fortfarande sin bas i Göteborg.

Volvo – Grundades i Göteborg 1927 och är en världsledande tillverkare av bilar, lastbilar, bussar och andra fordon. Huvudkontoret ligger i Torslanda på Hisingen.

SKF, Svenska KullagerFabriken – Grundades 1907 och har fortfarande sitt huvudkontor i Göteborg. Är fortfarande världsledande inom området kullager och tätningar.

Medicinsk industri: Bland annat AstraZeneca, Getinge, Mölnlycke och Nobel biocare. Alla dessa företag är verksamma i Göteborg och samarbetar ofta med Sahlgrenska sjukhuset. Detta har gjort området världsledande bland annat inom hjärt- kärlsjukdomar och cancerforskning.

Klädföretag: MQ, Kappahl, Lindex och Intersport är alla exempel för klädföretag som har sina huvudkontor och i vissa fall sin tillverkning i Göteborg. Även flertalet mindre kända klädföretag har sina huvudkontor i Göteborg.

Kontorshotell i Göteborg – bekymmersfritt kontor i Majorna – Linné

Fler och fler företag inser fördelen med kontorshotell. För många kan det vara värt att betala lite mer för att kunna ägna sig åt företagets kärnverksamhet istället för att oroa sig för underhåll av lokaler. Som hyresgäst i ett kontorshotell ingår dessutom ofta möbler, kopiator och skrivare samt möjlighet att utnyttja andra lokaler som konferensrum och café eller lunchmatsal. För företagaren som vill ha ett bekymmersfritt kontor i Majorna – Linné i Göteborg kan hitta sina lokaler hos någon av områdets kontorshotell. Här finns allt från kontor på bara några få kvadrat i charmiga antika byggnader till nyrenoverade större lokaler i moderna byggnader. Allt för att passa företaget oavsett storlek.

Läs mer om Majorna-Linné på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa