arrow_upward

Västerås

Näringslivet och arbetsmarknaden i området karaktäriseras av stark tillväxt, innovation och variation. Staden kallas för en ’teknikstad’, och har i sin historik djupa rötter i industrialiseringen, tack vare ABB:s starka fäste. Med Västerås lokaler kommer...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Västerås utbud av lokaler

Västerås är en tätort som ligger i Västmanland. Men samtidigt är Västerås en centralort för Västerås kommun. Västerås ligger vid Mälarens norra strand och ca. 10 mil från Stockholm. Västerås är en populär stad för såväl boende som arbete och företagande, men även för studerande och kultur. Staden är väl utrustad när det gäller kommunikationer vilket innebär att företag strategiskt kan välja staden för att etablera lokaler. Västerås har god tillgång till motorvägen E18, Västeås ligger väldigt nära Stockholm - Västerås flygplats, järnväg, hamn, bra kollektivtrafik, cykelbanor och allmänt goda förbindelsemöjligheter. Läget, de goda kommunikationerna samt närheten till Stockholm gör Västerås till en attraktiv stad för etablering av företag och lokaler, både kontorslokaler och industrilokaler.

Industri och lokaler i Västerås

Industrin har alltid varit en betydande del av Västerås och är det än idag. Industri och handel har fått staden att växa rejält och lockar många företag till att öppna lokaler i Västerås trakterna. Den grafiska industrin, data och elektronik, samt service och kommunikations branscherna dominerar näringslivet i Västerås. Det finns ca. 4 000 aktiebolag och räknar man med resten kommer man fram till tusentals företag. I Västerås finns många stora företag närvarande med både industri- och produktions lokaler. De stora företagen erbjuder många arbetsplatser och hjälper stadens till ytterligaretillväxt på traven.

De viktigaste företagen som har lokal i Västerås är:

ABB med både kontor och lokaler Alstom Power Generation AB med sina lokaler Avure Technologies med sina kontorslokaler Bombardier Transportation, Bombardier både industrilokaler och kontorslokaler Enics Sweden AB lokaler ICA-handlarnas AB kontorslokaler och lagerlokaler KF Svenska Detaljhandelsaktiebolaget Loopia kontorslokaler Mälarenergi AB lokaler Mälardalens högskola med sina lokaler Peab Mellersta AB kontorslokaler Posten Sverige AB kontorslokaler och distribution Prevas AB lokaler Samhall Vasa AB lokaler Sweco AB lokaler Västerås Technology Park / Teknikbyn med ca 200 företag (september 2005) Voith Hydro lokaler Westinghouse Electric Sweden AB industri och kontorslokaler

Näringsliv, företag och lokaler i Västerås

Västerås har ett väldigt varierat näringsliv som gör staden till en populär plats för såväl företagande som lokaletablering. Näringslivet växer konstant och är väldigt stabilt, starkt och expansivt vilket lockar både företagande och boende. Detta lockar företag till att hela tiden etablera nya lokaler. Nya lokaler innebär nya arbetsplatser vilket i sin tur bidrar till en tillväxt för hela staden.

Kommunikation - A och O för Västerås lokaler

Västerås ligger nära huvudstaden Stockholm. Staden har goda kommunikationer till och från samt ett praktiskt nätverk som omfattar tåg, kollektivtrafik samt motorväg. Företag har därmed en rad positiva saker att ta del av om de väljer att etablera sina lokaler i Västerås. Västerås kommun har tillsammans med Näringsliv Västerås till uppgift att skapa den bästa möjliga miljön och förutsättningarna för såväl etablering av nya företag och lokaler som utveckling av befintliga företag. Ambitionen är att underlätta alla åtgärder för såväl nya som befintliga företag som är verksamma och har lokaler i Västerås.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa