arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Bra placering av industrilokal

Att tänka på för placering av industrilokal

12
okt
2015
Anna von Sivers
Det finns en rad olika saker man bör ta hänsyn till när man väljer plats för en industrilokal. Bland andra praktiska saker man måste tänka på finns de rent fysiska detaljerna som tar både tid och energi
12
okt
2015
Anna von Sivers

Vad bör man tänka på när man väljer placering för en industrilokal?

Det finns en rad olika saker man bör ta hänsyn till när man väljer plats för en industrilokal. Bland andra praktiska saker man måste tänka på finns de rent fysiska detaljerna som tar både tid och energi. De viktigaste aspekterna är kommunikation, infrastruktur inom industri lokalens gård, om det finns kontorslokaler i anslutning till industri lokalen, läge, närhet till flygplats och närhet till hamn om det finns behov av det samt tillgång til specialiserad arbetskraft.

 

 

Kommunikation

Kommunikationen är en av de viktigaste aspekterna när det kommer till industrilokalens placering. God kommunikation innebär vägar, järnvägar, hamn, flygplats och kollektivtrafik, och alla dessa i nära anslutning till industri lokalen. Då man öppnar upp en produktionslokal måste man kunna transportera gods till och från lokalen, i de fall båttransport behövs måste man ha nära till en hamn. Det är även bra att ha nära anslutning till kollektivtrafiken och andra vägar genom vilka arbetarna kan ta sig till och från jobbet.Infrastruktur inom industrilokalens innegård

I samband med produktion måste man transportera material till industriplatsen och sedan efter produktionen transportera det man tillverkat från industri lokalen. En bra gård med rak asfalterad markplan är väsentlig för att lastbilarna ska köra nära lagerlokalen och lasta av och på. Om man även transporterar via järnväg, är det viktigt att närmsta tågspåret följer med in på gården så att man har lätt att lasta transportvagnarna som sitter på spåret.


 

Tillgång til kontorslokaler

När man driver en industrilokal måste man oftast även ha kontorslokaler i närheten. Vissa industrier behöver större kontorslokaler i anslutning till produktionen medan andra endast behöver få kontorslokaler. Oavsett om det är hela ledningen som ska sitta i kontorslokalerna eller endast få personer är det bra att lokalerna är fräscha och trevliga att arbeta i för de som ska utföra kontorsarbetet.Läge

Läget är A och O. Om du redan i börjar exempelvis vet att du ska transportera det mesta du producerar till Europa kan du utan tvekan överväga en industrilokal i Malmö med omnejd. Malmö är nära Köpenhamn och även hamnstad. Malmö är dessutom nära Trelleborgs hamn. Utifrån leverans hänsyn är det därför strategiskt att välja Malmö för en produktionslokal där det som tillverkas ska transporteras till Europa.

 

  

Närhet till hamnen

Storgods transporteras oftast antingen endast med tåg eller med tåg via hamnen då tåget ska vidare och måste åka båt. Detta sker särskilt i Sverige, eftersom närmaste vägen till Europa är med båt. Om man redan i början vet att man kommer transportera gods med tåg och båt är det bra att tänka strategisk och välja att etablera industrilokalen i nära anslutning till en hamn. I Sverige finns stora hamnar i exempelvis Göteborg, Stockholm, Malmö och Trelleborg.

 

 

Tillgång till arbetskraft

För produktion behöver man förutom industrilokal och industriella maskiner, även arbetare. Utifrån det man ska tillverka kan man tänka på att öppna upp nära universitet som erbjuder passande utbildning. Då kan man vara trygg i att man både finner specialister men även studenter som vill arbeta och är ett billigt alternativ, speciellt under säsongerna med hög produktion då vid behov personal inom produktionsområdet kan vara guld värd.

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.