arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Artikel 3 headreduced

Har ditt kontor vad som krävs?

25
aug
2016
Anna von Sivers
Du trivs och presterar mycket bättre i kontorslandskap när anordningen har tagit rätt försiktighetsåtgärder när det gäller buller, temperatur och ventilation, dokumenterar en ny finsk studie.
25
aug
2016
Anna von Sivers

Mer än 70 procent av alla amerikanska kontor prioriterar idag - enligt ugemasinet The New Yorker -  moderna kontorslandskap istället för det gamla cellkontoret.

I hemmet bedömer den nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsjätten NCC att enskilda kontor snabbt fasas ut, och att företaget nu utför bara få kontorsbyggnader med separata kontor.

Inom de senaste 10 åren har en hel del studier, forskningar, analyser, o.s.v. progressivt fokuserat på produktionsbortfallet som tydliggör största nackdelen i det öppna kontorslandskapet.

En senare studie, baserad på en undersökning av 10.000 kontorsanställda i 14 länder hävdar att störningarna kan kosta kontorsanställda upp till 86 minuter effektiv arbetstid om dagen.

 

Buller, temperatur och ventilation

En ny studie av finska arbetsmiljöinstituten bekräftar att buller i kontorslandskap säkerligen kan bidra till försämrad koncentration och välbefinnande hos de anställda.

Men också andra oklara faktorer såsom temperatur och ventilation tycks ha betydande inverkan på både välbefinnandet och prestanda i de undersökta kontorsmiljöer.

"Det är vår slutsats att de anställda presterar sju procent lägre i en typisk kontorsmiljö där ingenting har gjorts för att ta itu med problem som buller, temperatur och ventilation", säger en av forskarna bakom den finska studien, Johanna Varjo.

Kontorsanställdas arbetsminne reducerar i takt med antalet störfaktorer. Det påverkar tydligt de anställdas prestanda i deras dagliga kontorslandskap, säger den finska forskargruppen.

"Arbetsminnet är vår förmåga att bevara information i huvudet, samtidigt som vi utför någon annan åtgärd. När vi till exempel, måste komma ihåg ett telefonnummer medan vi samtidigt sitter och letar efter en penna att anteckna numret med.

Och vår arbetsminnesfunktion fungerar helt klart sämre när de tre störande faktorer - buller, temperatur och ventilation - inte regleras i vår dagliga kontorsmiljö ", säger den finska forskargruppen.

 

 

 

Utrymme för begrundande

NCC lanserade i höstas en arbetsplatsundersökning bland sina över 4000 danska, svenska, norska och finska kunskapsarbetare av deras arbete i kontorsmiljö - med följande slutsats:

Kontorslandskap generera större kreativitet bland de anställda, men också mer stress.

● 54 procent får de flesta av sina arbetsrelaterade idéer i dialog med kollegor.

● 73 procent tror att deras arbetsplats är utformad för att stödja kommunikation och kreativa möten.

● 27 procent av NCC: s danska kontorsanställda säger att deras arbete påverkar deras hälsa negativt.

Forskargruppen bakom den nuvarande finska studien understryker vikten av planering och utformning av framtida nya moderna kontorslandskap för att optimeras ytterligare.

"Det är nödvändigt att definiera vad ett nytt kontorslandskap skall användas till innan man planerar inredningen. Om dina kontorsanställda måste arbeta riktigt fokuserat och nedsänkt, ja, då kan inte kontorslandskap vara rätt lösning för dem", säger Johanna Varjo. 

 

Läs mer om de nya finska forskningen och kontorslandskap:

Simultaneous effects of irrelevant speech, temperature and ventilation rate on performance and satisfaction in open-plan offices 

Inc.com: 5 Ways to Survive Your Open Plan Office  

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.