arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Motionreduced

Kontor i toppform - Dansk innovativ firma kombinerar motion och arbete

17
mar
2015
Steen Uno
Tusentals danskar går och cyklar till kontoret varje dag - endast ett gåtal har möjlighet att även promenera och cykla PÅ kontoret. Det planerar nystartade OfficeFit.dk nu att förändra. (Foto: OfficeFit.dk)
17
mar
2015
Steen Uno

Uttrycket "just another day at the office" är inte längre densamma efter att det nya innovativa företaget i Holstebro framöver sätter igång sitt skräddarsydda fintess-koncept på kontorsmarknaden. 

OfficeFit.dk, som slog upp dörrarna under hösten 2014, erbjuder - utöver motionsreskap - tre koncept med specialutvecklade softwareprogram till framtidens motionerande kontorsfolk.

Bara på några få minuters daglig styrketräning på jobbet kan hjälpa att förebygga skador och minska sjukfrånvaro. En ny europeisk studie visar också att det endast en daglig promenad på 20 minuter stärker hälsan avsevärt.

"Sundhetsstyrelsen rekommenderar att vi rör oss minst 30 minuter om dagen, men för många är det svårt att uppnå under en hektisk dag. Vårt koncept gör det enkelt att utföra sin dagliga motion medan du arbetar på kontoret. 

Vi integrerar nämligen motion och rörelse som en naturlig del av arbetsdagen och bidrar till minskad sjukfrånvaro, ökad trivsel, ökad producktitivet och en massa ny energi på arbetsplatsen", säger Mogens Holm, grundare och delägare på OfficeFit.

Skräddarsydd övning

Ett anant innovativt företag är konsultföretagen Navigators, som är en av de första som lägger kropp och själ till OfficeFits nya skräddarsydda motionskoncept. 

Utöver motionscykel, stegmaskin, gåband, träningsbollar, vikter och tränignsmattor, har de anställda fått utbildning med övningar som de kan göra under loppet av dagen.

Flera av de dagliga fitnessövningarna kräver också en tur ut över govlet. Varje dag får medarbetarna ett nytt träningsprogram med övningar som de har frihet att prova under dagen, beroende på om de vill undvika ryggsmärta, ömma tangenbordsarmar etc.

"Det fungerar bra. Vi skickar e-mail medan vi cyklar, pratar i telefon på gåbandet och lsäer rapporter på stepmaskinen", säger Navigators ägare och direktör Bolette van Ingen Bro.

Hon var genast med på idén att låta sian anställda testa utrustningen och efter en månad med motion på arbetstiden är hon väldigt entusiastisk.

"En gång om dagen håller vi en gemensam paus från arbetsuppgifterna och får gjort små, korta övningar på golvet. Det är faktiskt riktigt roligt."

 

Läs mer här om OfficeFit.dks nya motionskoncept

 

 
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp