arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Motionreduced

Kontor i toppform - Dansk innovativ firma kombinerar motion och arbete

17
mar
2015
Steen Uno
Tusentals danskar går och cyklar till kontoret varje dag - endast ett gåtal har möjlighet att även promenera och cykla PÅ kontoret. Det planerar nystartade OfficeFit.dk nu att förändra. (Foto: OfficeFit.dk)
17
mar
2015
Steen Uno

Uttrycket "just another day at the office" är inte längre densamma efter att det nya innovativa företaget i Holstebro framöver sätter igång sitt skräddarsydda fintess-koncept på kontorsmarknaden. 

OfficeFit.dk, som slog upp dörrarna under hösten 2014, erbjuder - utöver motionsreskap - tre koncept med specialutvecklade softwareprogram till framtidens motionerande kontorsfolk.

Bara på några få minuters daglig styrketräning på jobbet kan hjälpa att förebygga skador och minska sjukfrånvaro. En ny europeisk studie visar också att det endast en daglig promenad på 20 minuter stärker hälsan avsevärt.

"Sundhetsstyrelsen rekommenderar att vi rör oss minst 30 minuter om dagen, men för många är det svårt att uppnå under en hektisk dag. Vårt koncept gör det enkelt att utföra sin dagliga motion medan du arbetar på kontoret. 

Vi integrerar nämligen motion och rörelse som en naturlig del av arbetsdagen och bidrar till minskad sjukfrånvaro, ökad trivsel, ökad producktitivet och en massa ny energi på arbetsplatsen", säger Mogens Holm, grundare och delägare på OfficeFit.

Skräddarsydd övning

Ett anant innovativt företag är konsultföretagen Navigators, som är en av de första som lägger kropp och själ till OfficeFits nya skräddarsydda motionskoncept. 

Utöver motionscykel, stegmaskin, gåband, träningsbollar, vikter och tränignsmattor, har de anställda fått utbildning med övningar som de kan göra under loppet av dagen.

Flera av de dagliga fitnessövningarna kräver också en tur ut över govlet. Varje dag får medarbetarna ett nytt träningsprogram med övningar som de har frihet att prova under dagen, beroende på om de vill undvika ryggsmärta, ömma tangenbordsarmar etc.

"Det fungerar bra. Vi skickar e-mail medan vi cyklar, pratar i telefon på gåbandet och lsäer rapporter på stepmaskinen", säger Navigators ägare och direktör Bolette van Ingen Bro.

Hon var genast med på idén att låta sian anställda testa utrustningen och efter en månad med motion på arbetstiden är hon väldigt entusiastisk.

"En gång om dagen håller vi en gemensam paus från arbetsuppgifterna och får gjort små, korta övningar på golvet. Det är faktiskt riktigt roligt."

 

Läs mer här om OfficeFit.dks nya motionskoncept

 

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.