5 tips för ett personligare kontor

5 tips för ett personligare kontor

30
aug
2018
Emma Fjäder
Du tillbringar stora delar av din dag och din tid på jobbet. Men kontoret är ofta en trist och opersonlig plats, inredd mer för prestation än för trivsel. Trots att det senare är nog så viktigt! Den som trivs på jobbet går gärna dit, känner sig mer motiverad och blir mer produktiv. Vill du göra en förändring och få en trevligare kontorsmiljö? Här följer några tips!
30
aug
2018
Emma Fjäder

 

Våra kontor är ofta inredda i samma stil som resten av företaget. Det är kala väggar, företagets färger och likadana skrivbord på rad. Men det utrymme där du tillbringar större delen av din arbetsdag behöver inte se så trist ut. Med några enkla knep kan du göra ditt kontor mer personligt:

1. Växter

Krukväxter eller snittblommor spelar ingen roll. Huvudsaken är att färgglada växter får dig på bättre humör och dessutom bidrar till ett friskare inomhusklimat.

2. Bilder

Sätt upp bilder på dina nära och kära på kontoret. I stressiga tider kan åsynen av familjemedlemmar, vänner eller husdjur få dig att tänka på lyckligare och mer avkopplande stunder. Och utsikten om tid tillsammans med de bästa stärker din motivation och prestation.

 

Anpassa kontoret
Det finns många knep för att göra kontoret mer personligt och samtidigt öka trivseln på arbetsplatsen. 


3. Affischer

Om du känner att familjebilder är för privat kan du i stället pryda kontoret med affischer. De förstärker känslan av att arbeta under palmer, på en avlägsen strand eller i en fjärran stad. Ett effektivt sätt att skapa semesterstämning på kontoret är att beställa Rollup Displays från Onlineprinters för att snabbt pigga upp kontorsatmosfären. 

4. Tillbehör

Färgglada postit-lappar, fina pennor eller ett roligt skrivbordsunderlägg kan hjälpa dig att göra arbetsplatsen mer personlig. 

5. Belysning

Den kalla takbelysning som är vanlig på kontor gör ingen glad och behöver kompletteras med varmare ljuskällor. Indirekt ljus skapar en trevlig atmosfär och en bättre belysning av arbetsplatsen. Så boostar du både må-bra-faktorn och produktiviteten på samma gång.

 

Läs mera: 

Har ditt kontor vad som krävs?

Millennialer: Trivsamma lokaler viktigare än stor lön

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp