arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Mo covid 19 survey report 20

COVID-19 tvingar företag att minska kontorslokaler, hyresavtal och anställda

01
sep
2020
Steen Uno
Den globala kontorsmarknaden lämnas i oroligheter när coronaregler stör företagens behov av kontor, låter operatörerna blöda och ställer investerare i beredskap. Detta visar MatchOffice COVID-19 rapport.
01
sep
2020
Steen Uno


Steen Uno

 

Fyra av fem kontorsföretag i Europa, Asien och Nordamerika förväntar sig att konsekvenserna av COVID-19 oundvikligen kommer att påverka deras framtida hyresavtal och kontrakt.

Den globala coronakrisen har skadat ekonomin för tre av fyra (73%) europeiska företag och för så många som nio av tio (88%) asiatiska och nordamerikanska företag.

Pandemin tvingar också sju av tio europeiska företag att minska de fysiska kontorsmiljöerna, medan 58% av de asiatiska kontorsföretagen, 38% av de europeiska och 25% av de nordamerikanska beräknar med förestående personalnedskärningar.

Så mörk och dyster är situationen, enligt en ny studie från den internationella hyresportalen MatchOffice, COVID-19 Survey Report 2020, som fokuserar på påverkan av corona inom den kommersiella fastighetsbranschen.

 

Nedskärning

"För närvarande känner hyresvärdar och hyresgäster runt om i världen hårt tryck för att skala ner till "det nya normala "och omorganisera sina kontorslokaler och miljöer för att anpassa sig till de nya säkerhetskraven.

Majoriteten av våra svarare erkänner att de står inför en obligatorisk omsadel och minskning av sina hyresavtal. På grund av koronas enorma effekter måste flera av undersökningsoperatörerna också skära bland sina anställda, säger MatchOffice VD Jakob Dalhoff.

 

 Enligt MatchOffice COVID-19 Survey Report, sju av tio europeiska 
företag måste minska sina kontorsmiljöer - mer än var tredje
kontorsverksamheten förväntar sig också att minska antalet anställda.            Foton: iStock

 

Enligt den senaste undersökningen - baserad på rapporter från augusti från 1172 kontorsleverantörer i 53 länder - har den globala coronakrisen tvingat 42% av Nordamerika, 52% av de europeiska och så många som 77% av de asiatiska kontorsarbetarna att anta en ny positiv attityd.

"Under återöppningsfasen visar vår MatchOffice-studie att ungefär hälften av kontorsoperatörerna i Europa, Asien och Nordamerika har infört mer positiva metoder för sina anställdas hemarbete", säger Jakob Dalhoff.

 

Hyresavtal

Liknande aktuella studier bekräftar att pandemin har förändrat många kontorshyresgästers behov. På grund av distansarbete eller ekonomisk nedgång kommer de flesta hyresgäster förmodligen aldrig mer att behöva så mycket utrymme som de hyrde.

I en engelsk undersökning uppskattar tre fjärdedelar av 500 företagsledare att COVID-19 kommer att pressa sina företag att minska till mindre kontorslokaler under nästa år. En tredjedel har sedan tidigare planer på att flytta till mindre miljöer, och samma andel letar redan efter billigare kontoruthyrning.

 

 Till den nya MatchOffice-studien meddelar 75% av de europeiska kontorshyresvärdarna att
pandemi kommer att påverka deras hyresavtal och framtida hyresavtal.                Grafik: MatchOffice

 

 

På de asiatiska kontorsmarknaderna förutspår investeringsjätten Morgan Stanley att hemmakontor under koronastängningen definitivt har manifesterats som arbetsmarknadens nya norm.

Asiatiska företag står därför inför hyresavtal med 3-9% av deras nuvarande kontor vilket sparar 10-15% av sina hyreskostnader under de kommande tre åren.

Ett alternativ som verkar uppenbart är antalet skrivbord. Om alla kontorsanställda presterar hemifrån en gång i veckan kommer det att minska ett företags utrymmesbehov med 20%, uppskattar Stanley Morgan. Om ett företag behöver mer utrymme igen kommer ett gemensamt kontor eller samarbetsutrymme att vara den ultimata lösningen.

 

Nytt normalt

The MatchOffice COVID-19 Survey Report 2020 betonar hur leverantörer och hyresvärdar världen över för närvarande håller på att omorganisera och anpassa sina kontorslokaler och fastigheter till alla nya normer, villkor, riktningar och krav.

Corona har fått sex av tio företag i Europa att sätta upp ny infrastruktur och omorganisera hur deras anställda bäst kan återuppta sina dagliga uppgifter.

 

  "Utan tvekan står kontorsmarknaden inför en utmanande tid där förändrade realia kommer att göra
sätta mycket press på förmodligen de flesta operatörer att ompröva sina hyresvillkor, 
"MatchOffice VD Jakob Dalhoff förutspår.

 

"Lyckligtvis öppnar globala företag i stort antal. Vår COVID-19-undersökning cementerar genombrottet för distansarbete som minskar företagens framtida behov av kontorsområden och uppgraderar de utrymmen de behöver så flexibla som möjligt.

Kontorsmarknaderna står utan tvekan inför mycket utmanande tider. Marknadens förändrade realia kommer att sätta ett mycket hårt tryck på många operatörer, förmodligen de flesta, för att ompröva sina nuvarande hyresvillkor och minska deras framtida kontorslokaler och områden, förutspår MatchOffice-vd Jakob Dalhoff. ● 

 

 

 

Read the MatchOffice COVID-19 Survey Report 2020


                                                                                                                  

 

Read more:
Jdsupra.com: How the Pandemic Will Change Office Leases
Kalkinemedia.com/uk: Business Leaders Predict Office Downsizing
Personneltoday.com: Office rents tumble as leading firms back homeworking
Uk.finance.yahoo.com: 73% of UK business leaders predict office downsizing in the coming year

 

 

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.