Hybridrevolutionen låter bemannade kontor glänsa- och växa

Hybridrevolutionen låter bemannade kontor glänsa- och växa

30
nov
2023
Steen Uno
Flexkontor och coworking-miljöer har aldrig varit så noggranna som nu i sina ansträngningar för att få sina hybridarbetande användare att känna sig bekväma och trivas på sina fysiska arbetsplatser. Detta bekräftas vid en nyligen utförd MatchOffice Client-undersökning.
30
nov
2023
Steen Uno

  
Industry survey 2022

Nästan fyra år efter att COVID-19 slog till runt hela världen har kontorsarbetarens hybrida resa stabiliserats. Oftast spenderas 3-4 dagar på fysiska kontor och 1-2 dagar med distansarbete varje vecka.

 

För att ta kampen att få hybridarbetande medarbetare tillbaka till kontoret arbetar företag på att anpassa sig till de nya kraven för det framtida kontoret. De skapar en optimal ram för social och kreativ närvaro. De ser även till att ha den senaste tekniken, innovation, fokus på professionell utveckling, etc.

Fastighetsägare över hela världen har investerat betydande resurser i att uppdatera, kanske till och med bygga om, kontorsmiljöerna för att anpassa sig till det nya. De vill visa en skarp, dynamisk, attraktiv och inbjudande atmosfär för hybridarbetare.

”När företag omvärderar- och uppgraderar sina kontor för att konkurrera med vad deras anställda kan uppnå med distansarbete. Då får det anpassningsbara tjänstekontoret en oöverträffad popularitet," slår den årliga MatchOffice Client Survey 2023 fast.

 

Imponerande tillväxt

"När företag omformar sin uppfattning om kontoret och ser det som en plats som ger mervärde jämfört med en hemmamiljö. Då finns det en växande, enastående popularitet för tjänstekontor med anpassningsbara designlösningar.

 

De tjänstekontor - coworking-miljöer och kontorsutrymmen – som fortsätter att växa i popularitet är de med sina många flexibla lösningar och ständigt nya möbler och layouter säger MatchOffice VD Jakob Dalhoff. 

 

MO client survey 23 - 2

När företag omvärderar- och uppgraderar sina kontor för att konkurrera med vad deras 
anställda kan uppnå med distansarbete. Då får det anpassningsbara tjänstekontoret en 
oöverträffad popularitet.
                                                                    Foton: New Work GLOBUS Kyiv/MatchOffice

 

"I vår nya kundundersökning ser vi hur antalet hyresgäster och användare som prioriterar arbete i tjänstekontorsmiljöer har ökat från 72% föregående år till 79% år 2023.

Samtidigt som hybridarbetsmodellerna blir mer etablerade och erkända upptäcker allt fler kontorsarbetare nätverksmöjligheterna och fördelarna som flexibla, kreativa och sociala arbetsutrymmen kan erbjuda," tillägger Jakob Dalhoff.

Grundläggande välbefinnande

MatchOffice Client Survey 2023, baserad på aktuella svar under november från +1 000 kontorschefer i 23 länder, har nu publicerats för nionde året i rad.

Studien bekräftar flera liknande undersökningar om hur kontorsanvändare visar växande förväntningar och krav på välbefinnande på arbetsplatsen. Ett grundläggande välbefinnande inom alla områden är alltså vad som efterfrågas.

 

MO client survey 23 - 3

Den nya studien visar också på en ökad positivitet mot tjänstekontorsmiljöer med olika 
träningsfaciliteter. Samtidigt är enkel tillgång till nätverksalternativ också är en växande prioritet.
                                  .
                                                   Grafisk: MatchOffice Client Survey 2023  

 

Den nya studien visar också på en ökad positivitet mot tjänstekontorsmiljöer med olika träningsfaciliteter. Samtidigt är enkel tillgång till nätverksalternativ också är en växande prioritet.

"Välbefinnandeinitiativ som flexibla arbetsarrangemang, wellnesserbjudanden och driv som stärker de anställdas mentala hälsa leder till mindre frånvaro och kommer definitivt att öka de anställdas dagliga engagemang och produktivitet," kommenterar MatchOffice-direktören.

Konkurrenskraftigt

MatchOffice Client Survey 2023 understryker också den betydande ökningen av sökande som vill tillbaka till fysiska affärskontor och arbetsmiljöer.

"Vi ser en tendens till att människor återvänder till kontoret antingen på heltid eller som en del av hybridmodellen. Flexibilitet innebär nu kapacitet att bestämma privata arbetstider utöver det solitära distansarbetet," säger Jakob Dalhoff.

 

Jakob Dalhoff

"I tider av betydande förändringar och förvandlingar visar tjänstekontor sin starkaste 
konkurrenskraft genom att ständigt utveckla nya fördelar," säger MatchOffice’s VD Jakob 
Dalhoff.

 

"Vår undersökning styrker att anställda nu återvänder till sina kontor i stort antal och stöder de forna förväntningarna att kontorsarbetare kommer att efterfråga flexibla kontorslayouter allt mer under de kommande åren."   ●

 

 

MO CS 2023

MatchOffice Client Survey 2023:

Client survey 2023

 

MatchOffice Client Survey 2022
MatchOffice Client Survey 2021

MatchOffice Client Survey 2020
MatchOffice Client Survey 2019
MatchOffice Client Survey 2018
MatchOffice Client Survey 2017

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp