Inte något tokigt påhitt: Hållbar kontorsmodul tillverkad av kartong

Inte något tokigt påhitt: Hållbar kontorsmodul tillverkad av kartong

15
okt
2018
Steen Uno
Är ditt företag för närvarande i behov av mera kontorsplatser eller kanske ett fancy mötesrum utomhus? Då kan lösningen vara en hållbar, holländsk kontorspaviljong bestående av delar tillverkade av kartong.
15
okt
2018
Steen Uno

 
Steen Uno

 

 

 

 

Här är kontorspaviljongen som du enkelt, relativt billigt och rent ut sagt hållbart, kan placera på företagets utomhusområde om kontorsytorna inomhus har blivit allför trånga. 

Wikkelhouse (papphus på holländska) har utvecklats av designfirman Fiction Factory i Amsterdam och består av moduler tillverkade av en plywoodram som är täckt med 24 lager wellpapp och en fasad. 

Pappkontoret, som kan användas både tillfälligt och permanent, kostar från 30.000 euro exklusive leverans och installation. Därefter kan man köpa till extra delar från 3900 euro och huset kan förlängas i oändlighet. 

Varje modul är 4,6 meter bred, 1,2 meter djup och väger 500 kilo. Modulerna monteras på plats under en och samma dag och levereras preliminärt till Holland, Belgien, Luxemburg, Frankrike, Tyskland, England och Danmark. 

 

Modulbyggnader på väg tillbaka

Modulbyggnader har upplevt en stor internationell återhämtning under åren efter finanskrisen. Moduler i sig själva är enkla och bekväma att tillverka inomhus, både i kreativa skräddarsydda designs och för alla slags ändamål- kontorslokaler, lägenhetsbyggnader, skolor, sjukhus, hotell etc. 

Prefabricerade moduler för privata byggnader kan tillverkas och monteras ihop till unika former, t.ex. som femkantade hus, samtidigt som de tar hänsyn till omgivningen, naturen, miljön etc.

Din framtida Wikkelhouse-kontorspaviljong består av 100 procent återvinningsbart material, som enligt Fiction Factory, kommer att hålla i minst 50, och kanske till och med upp till 100 år.  ●   


 

Kontoret i en modulbyggnad

       

 


NinetoFive tidningenLäs mer :
Wikkelhouse.com: A sustainable house for you
Fictionfactory.nl: Wikkelhouse - Innovative living and working space

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp