arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Hyr kontorshotell hollandreduced

Tribes - kontorshotell kombinerat med arbetsgemenskap

11
apr
2018
Emma Fjäder
Den holländska kontorshotellkedjan Tribes är inte bara ett kontor, utan även ett ställe där medlemmar får ta del av Tribes-gemenskapen.
11
apr
2018
Emma Fjäder

Vi lever till en allt högre grad i en kultur där folk inte bara köper produkter och tjänster, utan även upplevelser. Det samma gäller kontorsutrymmen, av vilka man kräver allt mer. Endast väggar och arbetsmaterial räcker inte längre åt den nutida arbetstagaren. Arbetsutrymmenas bekvämlighet, hemtrevlighet och gemenskap utgör allt viktigare attribut då man väljer kontorsutrymme. Tribes erbjuder gemenskapliga och ungdomliga kontorshotell i Europa som inspirerar och motiverar. 

 

Kontorshotell som för samman digital-nomaderna

Vi pratade med mannen som gjort Tribes till Europas ledande kontorshotellkedja. 

”Människor har redan länge själva haft kontroll över hur och var de jobbar och nu vill man även påverka den egna arbetsgemenskapen”, konstaterar Eduard Schaepman, VD på Tribes. 

          Tribes - kontorshotellkedjans grundare och VD, Eduard
          Schaepman

Kontorshotell-konceptet baserar sig på nomad-arbetssättet, vilket betyder att utrymmena är lika flexibla som själva arbetet. Kontorshotellen fungerar inte bara som arbetsplats, utan erbjuder även medlemmarna en arbetsgemenskap. Hyresgästerna i Tribes-konceptet hyr inte endast en arbetsstation, utan får även tillgång till andra Tribes-utrymmen, restauranger, barer, lounger, bibliotek och konferensrum. Som Eduard Schaepman konstaterar, är Tribes en omfattande gemenskap och arbetsplats. 

”Vi vill göra arbetet enkelt och smidigt så att allt finns inom räckvidd. Dessutom vill vi att arbetet i Tribes alltid är roligt”, berättar Eduard Schaepman. 

 

Atmosfären viktig

Tribes ser verkligen inte ut att vara ett traditionellt kontor då man stiger in på ett av kontorshotellen. Lounge utrymmet erbjuder en bra balans mellan café, hotell, hem och kontor och utrymmena känns ljusa och stora. 

Rummen är trendigt och stiligt inredda. Utrymmena erbjuder även de senaste IT-lösningarna, som arbetstagarna har tillgång till. Allt är färdigt installerat, så det är bara att ta med sig arbetet och börja jobba. 

Tribes har dessutom investerat i olika sociala utrymmen, där Tribes medlemmarna kan träffas och diskutera under arbetsdagen eller helt enkelt sätta sig för att arbeta i en socialare omgivning. Gemenskapen kommer verkligen fram i Tribes-kontorshotell, vars namn med avsikt betyder stam eller klan. 

Tribe-stilen syns även i kontorshotellens inredning. Var och en av alla sex Tribes-kontorshotell är inredda med inspiration från olika folkstammar. Till exempel i Bryssel representerar kontorshotellet Same-kulturen och kontorshotellet i Eindhoven har dragit inspiration från Masai-stammen. 

 

Same-inspirerat kontorshotell i Bryssel

Gemenskap och samhörighet föds på kontoret

Eduard betonar att Tribes framför allt vill vara en gemenskap, en stam av arbetstagare. ”Det handlar om möten, networking och samarbete och vi vill stöda detta med utrymmen som caféer, restauranger och andra sociala utrymmen. Tribes är inte bara en arbetsplats, utan även en upplevelse”, förklarar han. 

För tillfället finns det drygt 1 000 Tribes medlemmar i Europa och antalet växer hela tiden. Eduard tror att just gemenskap är en stor trend inom branschen just nu.

”Om man ser på den nya arbetsgenerationen så är de mycket vanare vid att networka online, offline och i alla sociala situationer. Vi tror oss kunna erbjuda dessa sociala ramar inom vilka arbetstagare och företag kan träffas och nätverka.”

”Då olika företag, såväl freelancers som mindre företag och större organisationer arbetar i samma utrymmen, ökar sannolikheten för möten och nya samarbetsmönster”.

”Ingenting är hugget i sten i en flexibel nomad-atmosfär och jag tror att det är just den här spontaniteten   som är nyckeln till nya samarbeten och idéer”, tillägger Eduard. 

 

Flexibla kontor, flexibel prissättning

Tribes kontorshotell använder sig av flexibla priser. Kontorshotellkedjan kräver inte månatlig hyra, vilket är utmärkande för mera traditionella kontor. Istället erbjuds ett antal olika prismodeller, från vilka varje företag kan välja den modell som lämpar dem bäst. I Tribes kontorshotell betalar hyresgästerna enligt användning. 

Då det kommer till medlemskap kan företag välja mellan virtuella kontor eller coworking-medlemskap. Större företag kan även hyra privata arbetsstationer i Tribes-kontorshotell. 

Tanken bakom prissättningen är alltså att man endast betalar för de tjänster man använder, utan att binda sig vid en hög och fast månadshyra. Prissättningen är lika flexibel som själva arbetet. 

 


Tre fakta om Tribes-kontorshotellkedjan:

                             Samaai - kontorshotell i Haag

 

  • Det första Tribes-kontorshotellet öppnades i Eindhoven 2015
  • Tribes har allt som allt sex kontorshotell i Europa
  • Tribes-gemenskapen omfattar redan över 1 000 medarbetare

 

Läs mera och bekanta dig med Tribes kontorshotell i Europa:

Tribes

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.