Coolast i coworking - De 10 mest innovativa coworkingmiljöerna i världen

Coolast i coworking - De 10 mest innovativa coworkingmiljöerna i världen

01
nov
2017
Emma Fjäder
Antalet och utbudet av spännande och snygga coworkingutrymmen tycks ha exploderat under de senaste åren - både i Sverige men också globalt. Därför har vi valt att lista de 10 mest trendiga och innovativa coworkingmiljöerna runtom världen just nu.
01
nov
2017
Emma Fjäder

Utbudet av attraktiva och innovativa coworking- utrymmen tycks bara växa och växa. Faktorna stöder detta också - det tyska arbetsmagasinet Deskmag.com uppskattade nämligen tidigare i år, att antalet arbetsrum i hela världen kommer att öka exponentiellt från de 5.500 som fanns år 2014 till närmare 14.000 i slutet av i år.

Den explosiva tillväxten beror främst på den växande andelen av frilans- och projektarbetare samt annan tillfälligt rekryterad arbetskraft.

Fördelar som större flexibilitet, kostnadseffektivitet och social samverkan lockar allt fler entreprenörer och andra mindre företag till coworking. Utöver är det ett behändigt sätt att sänka på kontorshyra till förmån för nyare och modernare arbetsutrymmen.

Coworking-konceptet är vägledare till inspirerande arbets- och nätverksmiljöer. Det enskilda företaget får inte bara ett kontor med hyran utan blir delaktiga i en samarbetsmiljö med dyrbara affärskontakter.

10 Coworking runtom världen

Eftersom det tittar ut nya coworkingsmöjligheter konstant, har vi valt att presentera 10 av de mest färgglada och kreativa coworkingutrymmen runtom världen just nu.

 

                                    Crew Collective, Montréal, Kanada

 

Crew Collective, Montréal, Kanada

Detta 1,100 kvadratmeters fantastiska café och coworking ligger i den tidigare kungliga bankens häpnadsväckande valv i Montréals gamla stad. Inredningen är stilren men lyxig med ljuskronor, marmor och brons överallt.

Coworkingmedlemskaper kostar från och med $30 per dag, men i priset ingår rabattareade priser på caféet, tillgång till sociala och kulturella evenemang samt ett nätverk med kreativa designers, utvecklare mm.

 

                                    
The Milling Room, New York, USA

 

The Milling Room, New York, USA

 På vardagarna förvandlas ett av Manhattans trendigaste restauranger till ett coworking. Bakom förvandlingen ligger en grupp av entreprenörer i New York som heter Spacious och idag är det ett av de interiör- och områdsmässigt mest lockande coworking space i hela staden. Företaget Spacious har ett flertal restauranger som de omvandlar till coworking för digitala nomader runtom New York.

Ett dagspass för detta coworking kostar runt 250 SEK men det går också att betala ca 50 SEK per timme för en arbetsplats. Ett medlemskap igen kostar 95 dollar, vilket ger också tillträde ti de andra restaurangerna som Spacious förvaltar.

 

                                     WeWork Weihai Lu, Shanghai, Kina

 

WeWork Weihai Lu, Shanghai, Kina

I Shanghai kan du hitta ett coworking från en Londoninspirerad palatsbyggnad från början av 1920-talet. Utrymmet som tidigare fungerade som hem för 40 konstnärer och gallerier, ger idag arbetsplatser entreprenörer, designers, startup- företag men också konstnärer.

En arbetsstation kostar ca. 2 150SEK per månad och ett privat kontor från drygt 3 600SEK uppåt. Förutom fasta WeWork-faciliteter som konferensrum, caféer, telefonskåp etc. ordnar Weihai Lu också varje vecka evenemang för sina medlemmar.

 

                                  Second Home, Lissabon, Portugal

 

Second Home, Lissabon, Portugal

I samma byggnad som Lissabons äldsta matmarknad Mercado da Ribeira hittar du även de spanska SelgasCano-arkitekternas coworking för 250 personer, som utmärkas med sin dekoration bestående av tusentals inomhusväxter. Vid första blick liknar Second Home mera ett växthus än en kontorsplats.

Lissabon är ett populärt resemål året runt, varav Second Home lanserade i somras konceptet "Summer Workation" där utländska besökare kan arbeta på lokalen för 130 € i en vecka. Ett månatligt medlemskap börjar vid 200 € och ger tillgång till alla de gemensamma faciliteterna i huset.

 

                               Hubud, Udub, Bali

 

Hubud, Udub, Bali

Balis första coworking Hubud är inrett i bambu och har utsikt över ett risfält, varför också Lonely planet har platsat det på sin top 10 lista bland coworking utrymmen alla måste besöka. 

Med ett dagspris på ca 200SEK får du tillgång till arbetsstationerna med wifi, 24-timmars tillgång på vardagar, luftkonditionering samt mötesrum. Utöver så ges medlemmarna också rea av Hubuds mer än 40 olika partnerföretags coworking- miljöer runtom hela världen.

 

                              Fishburners, Sydney, Australien

 

Fishburners, Sydney, Australien

Australiens största coworking miljö är grundat av den ideella organisationen Fishburners och är idag ett populärt alternativt flera entreprenörer, främst inom tech. Fishburners ordnar också evenemang för sina medlemmar och är därav ett ypperligt ställe att nätverka på.

Fishburners har även öppnat filialer runtom Australia men också i Shanghai. I Sydney kan man bli coworking- medlem för 3000-3800 kronors månadspris.

                           Betahaus, Berlin, Tyskland

 

Betahaus, Berlin, Tyskland

Coworkingens mekka Berlin har också såklart ett av de coolaste utrymmena i världen. Betahaus i Berlin sträcker sig över 5 våningar som erbjuder både arbetsplatser, fikarum, caféer samt konferens- och mötesrum. Betahaus är också inrett i Berlinsk ekoanda med användna möbler som bidrar med en mysig atmosfär.

Ett dagspass kostar 13 euro medan ett medlemskap ligger på 100 euro. Utöver så erbjuder Betahaus också full service medlemskap för 200 euro i månaden. 

 

                          DreamPlex, Ho Chi Minh City, Vietnam

 

DreamPlex, Ho Chi Minh City, Vietnam

Med sina vackert inredda arbetsutrymmen i hjärtat av District 1, har den endast två år gammal DreamPlex nått status som stadens bästa coworking. Populäriteten kan även bero på president Barack Obamas prestigefulla besök år 2016.

Ett dagskort kostar 42SEK och en vecka 165SEK. Månadsavgiften igen ligger på 550 SEK och för 965SEK får man ett eget kontorsrum. Mindre företag har även möjligheten till att hyra ett fleranvändarrum för 5 500 SEK/ månad.

 

                          Impact Hub, Oakland, CA, USA

 

Impact Hub, Oakland, CA, USA

Detta 1 500 kvadratmeter stora arbetsområdet i hjärtat av Oakland har gott om plats för arbete och smalltalk men också för konst - väggarna pryds nämligen med jämna mellarum med konstutställningar från galleriet i samma byggnad.

Ett dagspass ligger på 20 dollar medan medlemskap på månadsbasis fungerar med timpris. 10h av arbete i utrymmet kostar 50 dollar och 100 timmar ligger på närmare 300 dollar. 

                      Ordnung +, Köpenhamn, Danmark                        

 

Ordnung +, Köpenhamn, Danmark

Ordnung+ coworking- kontor öppnar sina dörrar för publiken den första januari 2018. Som namnet redan tyder, är Ordnung+ ett coworking med plus allt – bättre kvalitet och aningen mer lyxigt. Utrymmet ligger i kärnan av Köpenhamn, i de högsta våningarna i en av stadens mest välkända skyskrapor.

Coworkingen bjuder på panoramautsikt över hela Köpenhamn och profilerar sig som nummer ett destination för affärsresenärer. 

Läs mera:

Coworking spaces are not just for entrepreneurs anymore

Trivsammare lokaler viktigare än stor lön

 
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp