arrow_upward

Trollhättan

Idag har kommunen nästan 60 000 invånare med ett mål på att uppnå 70 000 invånare år 2030. År 1906 fick staden sitt stads- privilegium och har sedan dess pendlat mellan att vara nummer 20...Läs mer

Skapa sökprofil

Trollhättan kontor och företag

Trollhättan kommun ligger i Västra Götalands län. Idag bor det ca 60 000 invånare i staden. Kommunen arbetar flitigt på att öka sin invånarmängd genom att bland annat öka den goda servicen i staden med allt från bra skolor och äldreomsorg till ett bra och utvecklande företagsklimat. Vi finner många stora internationella företag inom många tekniska områden såsom fordon-, flyg-, och rymdindustrierna med kontor i Trollhättan. Staden lockar även många besökare med utbudet av sina fina parker, naturområden och Göta älv som rinner igenom staden. Utöver dessa vackra vyer kan man gå på Saab Car Museum eller Innovatum Science Center. Trollhättan är även känd för att vara staden som producerar många av landets filmer, även internationella filmer har spelats in här och därför har staden kommit att kallas för Trollywood i folkmun.

Trollhättans kontor – bra kommunikationsmöjligheter främjar näringslivet

Kollektivtrafiken i staden är väldigt bra. Du kan genom buss, tåg, båt och flyg ta dig enkelt från och till staden. Detta underlättar för såväl företag som in- och utpendlare. Med en stor och utvecklad godsterminal vid Trollhättans hamn kan staden erbjuda smidiga transport- och logistiklösningar där bland annat flyg och lastbilar kan transporteras. Från den lokala flygplatsen når du Bromma flygplatsområde på bara 10 minuter där du sedan kan ta dig vidare inrikes och utrikes. De goda möjligheterna att resa kollektivt i samband med kommunens engagemang att främja företagande lockar allt fler företag att etablera sig i kontor i Trollhättan.

God företagsservice bidrar till gott företagsklimat

Trollhättan Kommun arbetar aktivt för att vara en attraktiv stad för företagande. Det finns ett stort samband mellan ett bra företagsklimat och en stads utveckling. Ett bra företagsklimat ökar dels arbetsmöjligheterna i kommunen och dels befolkningsmängden. Kommunen är väldigt engagerad för att locka nya etableringar i kontor i Trollhättan. En god företagsservice gör detta möjligt. Vill man öppna upp en verksamhet i Trollhättan kontor och kan få stor hjälp med detta bidrar det till att fler företag söker sig just hit. Även läget och den utvecklade infrastrukturen lockar nya etableringar i kontor i Trollhättan.

Trollhättan är hem åt välkända företag

Trollhättan kommun är hem åt många världsledande internationella företag. Det har skapats en innovativ tradition i staden och fler och fler företag väljer att etablera sin verksamhet i kontor i Trollhättan. Idag finns det 3 800 företag registrerade i kommunen. Staden har kommit att bli ett nav för ingenjörskunnande inom fordonsindustrin. NEVS, National Electric Vehicle Sweden som utvecklar och producerar elbilar och GKN Aerospace som är en av världens största leverantörer av system och komponenter till flyg- och rymdindustrierna är två exempel på företag som följs världen över. Här finns även världsledande kompetens inom teknisk applikationsutveckling. Kommunen har ett nära samarbete med de lokala företagen för att främja god utveckling av företagen samt att locka fler företag att etablera sig i kontor i Trollhättan.

De största arbetsgivarna med kontor i Trollhättan

De största företagen (med mer än 100 anställda) vi finner i Trollhättan kontor, sorterat efter antalet anställda; 1. Trollhättans Stad 2. Västra Götalandsregionen 3. GKN Aerospace 4. Högskolan Väst 5. NEVS 6. Vattenfall

Läs mer om Trollhättan på WikiEstate
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar