arrow_upward

Håbo lockar allt fler företag. Många befintliga kontor och nybygge av kontor i Håbo skapar bra etableringsplatser för nya företag. Denna kommun i Uppsala län består av följande distrikt: Häggeby, Kalmar, Skokloster, Yttergran och Övergran....Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Kontor i Håbo Kommun

Håbo kommun ligger i Uppland och bildades i samband med kommunreformen 1952 genom en sammanslagning av fem olika socknar; Häggeby, Kalmar, Skokloster, Yttergran och Övergran. Kommunens huvudort är Bålsta med en befolkning på cirka 14 000 personer. Övriga orter har från något tusental boende till något hundratal. Totalt har kommunen lite drygt 20 000 invånare. Näringslivet är ganska blygsamt, trots det relativt stora befolkningsantalet. Här finns inga stora företag och större delen av befolkningen pendlar från kommunen till kanske framför allt Stockholm. Den enda stora, privata, arbetsgivaren är företaget Gyproc AB. Ett företag som tillverkar gipsskivor. Men avståndet till Stockholm är även en fördel för företaget som letar efter kontor i Håbo. Det är lika lätt att pendla från Stockholm som det är att pendla dit.

Kontor i Håbo och Bålsta

Den enda större orten i Håbo kommun är Bålsta, som dessutom är centralort. Populär för såväl boende som företag, då utbudet av kontor i Håbo är bäst i just Blåsta. Orten ligger utmed E18 och i närheten av Mälarbanan vilket gör att kommunikationerna till och från Bålsta är utmärkta. Det är dessutom enbart 5 mil till Storstockholm vilket har gjort området attraktivt för pendlare. Orten omnämns för första gången 1316 men blev något av en centralort betydligt senare, i slutet av 1800-talet. Bebyggelsen var då centrerad kring stationen och gästgiveriet. Först under 1950-talet började samhället utvecklas till ett villasamhälle och sedan dess har orten vuxit kraftigt. Det har funnits industrier på orten men som tidigare nämnt pendlar de allra flesta invånare Stockholm eller Uppsala. Något som är mycket enkelt tack vare de goda kommunikationerna.

Kontorshotell i området

Trots den relativt låga företagsamheten i Håbo och dess orter så finns ett flertal företagshotell, främst i centralorten Bålsta. Här finns bland annat Håtunavägen 8 som erbjuder lokaler för kontor på mellan 10 och 34 kvm i nyrenoverade lokaler. Här finns även andra bekvämligheter som gemensamhetsytor och även övernattningslägenheter. Man erbjuder även parkeringsmöjligheter. Här planeras även ett flertal butikslokaler i samma byggnad för företagaren som inte enbart letar efter kontor. Även Statens fastighetsverk driver kontorshotell i kommunen. Den här gången i lokaler med långa anor i Stenhuset på Skoklosters slott. Företagaren som hyr kontor i Håbo, i dessa lokaler blir granne med Sveriges vackraste och mest välbevarade barockslott, Skokloster. Lokalerna är nyrenoverade och håller hög standard. Man saknar dock gemensam restaurang och liknande.

Fördelen med ett kontor på ett av Håbos kontorshotell

Att enbart hyra kontor i Håbo kommun går förstås alldeles utmärkt. Men företagaren som verkligen enbart vill satsa på kärnverksamheten bör kanske i alla fall fundera på möjligheten att hyra plats på ett kontorshotell. Kostnaden är sällan skyhög med tanke på att företagaren slipper utgifter för kontorsmöbler och löpande kostnader för underhåll och annat. De allra flesta företagshotellen erbjuder dessutom tillgång till skrivare och kopiator samt reception vilket gör det hela ännu mer kostnadseffektivt. Det allra senaste är att dessutom erbjuda drop-in kontor för exempelvis frilansar som enbart någon gång ibland är i behov av kontorslokaler eller konferensrum. Dessa kan då boka sitt kontor eller konferenslokal för en eller ett par timmar och behöver därmed inte betala hyra för hela månaden.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks