arrow_upward

Härnösand

Det finns många olika intressanta företag som har valt att etablera sig i området. Ta del av ett rikt näringsliv med kontor i Härnösand. Tack vare områdets rika näringslivshistoria finns det en stor uppskattning för...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

## Ta del av ett rikt näringsliv med Härnösand kontor

Denna tätort i Ångermanland grundades år 1585, och har idag över 18’000 invånare. Djuphamnen på 8 meter har varit en stor fördel och har bidragit till stadens näringsliv redan sedan 1800-talet, då hamnen var en av landets fem största hamnar. Den blomstrande rederinäringen satte denna ort på kartan, som också hade skogsindustrier och mekaniska verkstäder. Tyvärr har många av de industrierna blivit nedlagda idag, och de flesta jobben kommer nu från offentlig verksamhet. Idag är Com Hem den största arbetsgivaren i området, som har en stor del av sin kundtjänst här. Ett annat intressant företag som befinner sig här är SCA Bionorr, som sysselsätter ungefär 30 personer med sin tillverkning av Pellets. Pellets har flera olika användningsområden, som mat och bränsle. Detta är ett exempel på ett framgångsrikt företag som har kontor i Härnösand. Tack vare områdets rika näringslivshistoria finns det en stor uppskattning för företagande och kommunen gör sitt yttersta för att stötta både nya och etablerade verksamheter.

 

## Många fördelar med kontor i Härnösand

Det råder ingen brist på varken kultur, utbildning eller idrott i området, som har Murberget Länsmuseet Västernorrland, en Dövskola samt en folkhögskola. Navigationsskolan grundades år 1842, och gick igenom en del förändringar tills den slutligen lades ner, men idag finns det en tvåårig solenergi teknikerutbildning i området, som bedrivs av kommunen sedan år 2009. Det är så klart så att utbildningarna förändras med årens gång, beroende på vad det finns för intresse och behov. Många idrottsföreningar, som Curlingklubben och Cykelklubben, sysselsätter invånarna med hälsosamma aktiviteter. Att gå med i en sportklubb är ett bra sätt att förena nytta med nöje. Många företagare med Härnösand kontor är engagerade i en lokal klubb, så det är även ett bra sätt att lära känna andra företagare på. Det kan också vara roligt att veta att kända svenskar som Jessika Gedin, Rune Hagberg, Carl-Henrik Heldin, Bo Holmberg, Karin Westman Berg, Stig Wallin, Thorstein Bergman och Frida Boisen är födda i området. Jessika Gedin, som vi först lärde känna via Spanarna på P1, har nu hittat fram till det visuella mediet, med kulturprogrammet Babel.

 

## Olika typer av företag med Härnösand kontor

Det finns många olika intressanta företag som har valt att etablera sig i området, såsom HEMAB Energi & Miljö AB, Landsarkivet, Däckteam/UG Däckservice AB, First Hotel Stadt, Attityd på Övre Storgatan, Persienn och Markis AB, Höga Kusten Plåtslageri AB, Ryggklinik i Sundsvall AB; Mio, Harrys Byggshop AB, Sjöstedts Åkeri AB, Tempo, Salong Cicci Hårmagasinet AB, Premicare AB, Henrik Widells Golv AB, Mickes Bil & Motor AB, Svt Fönsterputs och Städ AB, Jr Skor AB och Erikshjälpen Second Hand. Många av dessa verksamheter har kontor i Härnösand, och somliga har butiker. Det stora utbudet av lokaler gör det lätt för alla typer av företag att hitta det som passar dem allra bäst. Om man vet vad man vill ha, så kan man finna det utan svårigheter, och det är bäst om man är väldigt tydlig med sina behov och preferenser redan från början.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa